حسین بابویی در گفت‌وگو با پانا اعلام کرد

کسب 6 مقام کشور ایران در مسابقات جهانی شطرنج و ژیمناستیک

عضویت فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی در مجمع عمومی فرصت بسیار بزرگی است

تهران (پانا) _ رئیس فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی گفت فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی به همراه ورزش‌های دانشگاهی و کارگری عضو مجمع عمومی تمام فدراسیون ورزشی است و این فرصت بزرگی برای فدراسیون دانش‌آموزی محسوب می‌شود.

کد مطلب: ۱۱۷۸۷۳۶
لینک کوتاه کپی شد
کسب 6 مقام کشور ایران در مسابقات جهانی شطرنج و ژیمناستیک

امیررضا همایون: ژیناسیاد (مسابقات جهانی دانش‌آموزان) همانند یونورسیاد (بازی‌های دانشجویان جهان) یک رویداد چندورزشی است که برای دانش‌آموزان 14 تا 17 سال سراسر جهان به صورت دوسالانه برگزار می‌شود و نخستین دوره این مسابقات سال 2009 برگزار شده است.

باتوجه به در پیش بودن مسابقات ژیمناسیاد دانش‌آموزان جهان گفت‌وگویی با حسین بابویی، رئیس فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی انجام شده است که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

با توجه به واکسینه شدن ورزشکاران المپیکی چه برنامه ای برای واکسینه کردن ورزشکاران دانش‌آموز دارید؟

ما در رابطه با کرونا صحبت‌هایی را با فدراسیون جهانی و میزبان انجام دادیم و نگرانی خودمان را اعلام کردیم.

اگر بخواهیم باتوجه به شرایطی که پیش خواهد آمد تیم و کاروانی را به مسابقات ژیمناسید دانش‌آموزی که قرار بود سال 2021 برگزار شود اما به علت شیوع ویروس کرونا، به مهرماه 1400 موکول شد اعزام کنیم زمانی که نفرات ما برای اعزام به مسابقات مشخص شود از طریق فدراسیون پزشکی ورزشی برای واکسیناسیون اقدام می‌کنیم تا از این بابت دغدغه ای نداشته باشیم.

با توجه به، به تعویق افتادن مسابقات دانشجویان جهان، احتمال لغو یا به تعویق افتادن مسابقات دانش‌آموزی و جود دارد؟

مسابقات یونورسیاد که مربوط به دانشجویان بود هم به تعویق افتاد و ما چند روز گذشته طی ارسال پست الکترونیکی به فدراسیون جهانی ورزش‌های دانش‌آموزی ISF درباره این موضوع سوال کردیم. فدراسیون جهانی و کشور میزبان حداقل تا زمان ارسال این پست الکترونیکی تاکید به برگزاری این رویداد داشتند. باتوجه به شرایط باید ببنیم چه اتفاقی رخ خواهد داد. به همکارانمان هم اعلام کردیم که تمام موارد را پیگیری کنند و تدابیر لازم را بیاندیشند.

اگر کرونا تمام و مسابقات برگزار شد حتی اگر کرونا ماند و کشور میزبان تصمیم به برگزاری این رویداد گرفت با رعایت حداکثر استانداردهای بهداشتی دانش‌آموزان را اعزام می‌کنیم تا زمان را از دست ندهیم.

ما تصورمان این است که این مسابقات برگزار خواهد شد و همت مان را به کار بستیم تا بتوانیم تعدادی از ورزشکاران را همراه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعزام کنیم مگر اینکه در روزهای منتهی به مسابقات کشور میزبان یا فدراسیون جهانی مسابقات را لغو کنند.

آیا تابستان امسال مسابقات دانش‌آموزی کشوری برگزار می‌شود؟

همانطور که در گفت‌‌وگو با دیگر رسانه‌ها مطرح کردم. زمانی که کرونا آمد همه فکر کردند مسابقات دانش‌آموزی تا پایان ایام کرونا برگزار نخواهد شد. اما با استفاده از ظرفیت همکارانمان، هیات‌های ورزشی و معاونان استانی دستورالعملی را با عنوان برگزاری مسابقات مجازی برای برگزاری 10 رشته ورزشی فوتبال، فوتسال، بسکتبال، هندبال، تکواندو، کاراته، ووشو، شطرنج، کاراته و طناب زنی طراحی و به استان‌ها ابلاغ کردیم.

نوع برگزاری مسابقه به گونه ای بود که دانش‌آموز در رشته‌هایی مانند فوتبال، فوتسال و هندبال مقابل تیمی قرار نمی‌گیرد. حداکثر 6 دانش‌آموز که باتوجه به نوع آن تعداد دانش‌آموز در دستورالعمل آمده در سالن ورزشی حاضر می‌شوند و آیتم‌های خواسته شده را انجام می‌دهند، فیلم می‌گیرند و برای داورانی که از پیش تعیین می‌شود ارسال می‌کنند. فیلم‌ها از سوی داوران بررسی می‌شود استان و تیم‌هایی که خطای کمتری در اجرای آن مهارت داشته باشند به عنوان تیم برتر شناخته خواهد شد و این مدل شور و هیجان خاصی را بین دانش‌آموزان ایجاد کرده است.

خوشبختانه در ایام کرونا که مسابقات در دنیا تعطیل است این مسابقات به اندازه خود در بین دانش‌آموزان شور و هیجان ایجاد کرده است اما تمام این موضوعاتی که گفته شد جایگزین مسابقات حضوری نمی‌شود.

فوتسال و طناب زنی پسران را به صورت مجازی در دهه مبارک فجر برگزار کردیم و ادامه مسابقات در 10 رشته فوق شهریورماه در 2 بخش پسران و دختران برگزار می‌شود.

پیشنهاد برگزاری مسابقات در قاره آسیا به کجا رسید؟

جای امیدوراری و خوشحالی دارد ما دستورالعمل مسابقات فوتسال مجازی را که در ایران تدوین کرده بودیم و در دهه فجر مسابقات آن را به صورت گسترده برگزار کردیم را ترجمه کردیم و به فدراسیون فوتبال مدارس آسیا پیشنهاد دادیم، آن‌ها هم موضوع را در کمیته فنی که ریاست آن با کشور مالزی است به بحث گذاشتند و پس از آن کمیته فنی موضوع را برای مجمع عمومی ارسال و در مجمع عمومی که یک ماه و نیم گذشته برگزار شد دستورالعمل را با 100 درصد آرا تصویب کردند تا آسیا هم بتواند با استفاده از ظرفیت و تجربه ایران، مسابقات دانش‌آموزان را در سطح قاره آسیا برگزار کند.

باتوجه به ناشناخته بودن ورزش دانش‌آموزی برای شناخته شدن هرچه بیشتر این ورزش چه اقداماتی انجام داده اید؟

یکی از اقداماتی که طی 3 سال و نیم گذشته انجام گرفته است تا فدراسیون ورزش دانش‌آموزی را در عرصه تشکیلات ورزش کشور بشناسیم این بود که با 12 فدراسیون ورزشی تفاهم نامه امضا کردیم و از این طریق ورزش دانش‌آموزی به جامعه ورزشی کشور شناخته شد.

اکنون 14 میلیون دانش‌آموز در کشور وجود دارد و در تمام کشورهای دنیا ورزش پایه محسوب می‌شود لذا مسابقات آموزشگاه‌ها یکی از راه‌های کشف استعداد است.

ما در سه سال و نیم گذشته برای اینکه ورزش دانش‌آموزی را به جامعه ورزش کشور بشناسیم مسابقاتی را با حضور افراد متخصص در کنار مسابقات آموزشگاه‌ها برگزار کردیم، کمیته استعدادیابی ما مسابقات را زیر نظر گرفت و نخبه‌ها را به فدراسیون‌های ملی معرفی کرد.

طی سال‌های گذشته بیش از 720 نفر را از مسابقات کشوری به فدراسیون‌های ورزشی با نامه رسمی معرفی کردیم که این 720 نفر چکیده مسابقات کشوری هستند.

خوشبختانه همین موضوع باعث توجه بیشتر ورزش کشور به ورزش دانش‌آموزی شده است که فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی عضو مجمع عمومی کمیته ملی المپیک و پارالمپیک باشد؛ بر اساس اساسنامه فدراسیون‌ها فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی به همراه ورزش‌های دانشگاهی و کارگری عضو مجمع عمومی تمام فدراسیون ورزشی است و این فرصت بزرگی برای فدراسیون دانش‌آموزی است.

فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی علاوه بر فعالیت‌های خود در ورزش پایه استعدادهای ورزش پایه نیز معرفی می‌کند؛‌ ما عضو مجمع بین الملی فدراسیون ورزش مدارس جهانی و آسیایی ورزش‌های دانش‌آموزی هستیم و ایران نائب رییس فدراسیون مدارس فوتبال آسیا است، امروز ورزشکاران ما در رشته‌های مختلف قهرمانی آسیا و جهان حضور دارند در مسابقات مجازی که برای تکواندوکاران و شطرنج بازان ما برگزار شد در تکواندو و ژیمناستیک 6 مقام جهانی کسب کردیم که این موضوع در رسانه‌ها بازتاب خوبی داشت و این نشان دهنده ظرفیت بالای ورزش دانش‌آموزی در کشور است.

این ظرفیت نتایج تربیتی در راستای اهداف آموزش پرورش و توسعه پایدار ورزش کشور دارد. وقتی ورزش دانش‌آموزی را توسعه می‌دهیم باعث تعاملات ورزشی دانش‌آموزان با همسالان در قالب تیم‌ها و باشگاه‌ها می‌شود همچنین باعث درک بهتر ارزش‌های زندگی و احترام به بزرگترها و کوچکترها، احترام به قانون و مسولیت پذیری می‌شود.

دانش‌آموز ورزشی با نشاط تر و با انگیزه تر است و این موضوع در راستای سند تحول بنیادین خواهد بود؛ وقتی ورزش دانش‌آموزی با جمعیت عظیم دانش‌آموز توسعه پیدا می‌کند به معنی توسعه ورزش همگانی نیز است. ورزش همگانی ارتقای سطح جسمی و کاهش هزینه‌های درمان را به همراه و توسعه ورزش دانش‌آموزی شناسایی هرچه بیشتر استعدادها را به دنبال دارد و باعث قوی تر شدن تیم‌های ملی خواهد شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار