آمپول دگزامتازون بیشترین داروی تجویزی در نسخ پزشکان خراسانی است

تهران (پانا) - آمپول دگزامتازون بیشترین داروی تجویزی در نسخ پزشکان مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی گزارش شده است.

کد مطلب: ۱۰۰۳۴۳۳
لینک کوتاه کپی شد
آمپول دگزامتازون بیشترین داروی تجویزی در نسخ پزشکان خراسانی است

به‌گزارش ایرنا، سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز چهارشنبه با بیان این مطلب گفت: این بررسیها در دو بازه زمانی سه ماه و شش ماه نخست سال‌جاری در بین نسخ پزشکان فعال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه انجام شده است.

جبرئیل موفق عنوان کرد: میانگین تعداد اقلام دارویی تجویزی در نسخ بیمه پزشکان خراسان رضوی در نیمه اول سال جاری به میزان ۲.۴۶ قلم دارو بوده است که میانگین کشوری آن ۲.۵۰ قلم است.
او اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد از حیث کاهش اقلام داروهای تجویزی وضعیت بهتری نسبت به سطح کشور دارد.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۸۶۰ داروخانه در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی فعالیت دارند که ۶۳۰ باب آن در مشهد قرار دارد.
موفق افزود: مجوز تاسیس ۲۶ داروخانه در مشهد و دیگر شهرستانهای خراسان رضوی در سال جاری گرفته‌ شده است و به همین تعداد نیز داروخانه در این استان در حال تاسیس است.
او تعداد شرکتهای تولید دارو در استان خراسان رضوی را چهار شرکت عنوان کرد و ادامه داد: ۵۰ شرکت دارویی دیگر هم داروهای خود را در استان خراسان رضوی و کشور توزیع می‌کنند.

کارشناس کمیته تجویز منطقی داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این‌باره گفت: دگزامتازون یک داروی گلوکورتیکوئید است که به‌علت اثرات ضدالتهابی از سوی پزشکان اغلب به صورت بی‌رویه تجویز می‌شود.
مرضیه هراتی بیان کرد: در حال‌حاضر این آمپول یکی از ۱۰ قلم داروی دارای تجویز بسیار از سوی پزشکان در کشور برای تسکین علایم عفونت‌های تنفسی و آنفلوآنزا محسوب می‌شود.
او ادامه داد: این دارو برای درمان بیماری آنفلوآنزا و سرماخوردگی توصیه نمی‌شود مگر اینکه موارد مصرف واضحی برای آن وجود داشته باشد.
او گفت: مصرف طولانی مدت دگزامتازون ایجاد عفونت‌های ثانویه، مخفی‌شدن عفونت‌های حاد، درد عضلانی و پوکی استخوان را به‌دنبال دارد.

حدود پنج میلیون نفر از جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان خراسان رضوی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد سکونت دارند و به بقیه این جمعیت توسط دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی نیشابور، تربت‌حیدریه، سبزوار، گناباد و تربت‌جام خدمات‌رسانی می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار