وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگوی ویژه خبری:

بازگشایی حضوری مدارس تابع تصمیم ملی است/ امتحانات نهایی پس از دوره جبرانی برگزار می‌شود

۲۵ معلم نمونه کشوری انتخاب شدند/ ۸۰۰ مدرسه آسیب‌دیده به چرخه آموزش بازگشت

تهران (پانا) - وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب، مبنی بر افزایش تعامل خانواده‌ها و مردم در اداره مدارس، گفت: برنامه وزارت آموزش و پرورش آن است که همه مدارس کشور، حتی مدارس روستایی و عشایری، به سمت هیئت‌امنایی شدن حرکت کنند. در الگوی جدید، هیئت امنای مدارس متشکل از معلمان، اولیا، استادان، صاحب‌نظران و افراد اثرگذار محلی خواهد بود تا در مدیریت، برنامه‌ریزی و ارتقای کیفیت آموزشی مدارس نقش‌آفرینی کنند.

کد مطلب: ۱۶۹۴۵۰۷
لینک کوتاه کپی شد
بازگشایی حضوری مدارس تابع تصمیم ملی است/ امتحانات نهایی پس از دوره جبرانی برگزار می‌شود

علیرضا کاظمی شامگاه دوازدهم اردیبهشت‌ماه در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه خبر، با گرامیداشت روز معلم و یاد شهدای فرهنگی، از  معلمان و مدیران  به سبب استمرار جریان آموزش کشور در روزهای جنگ قدردانی کرد و گفت: معلمان در این روزها حماسه‌آفرینی کردند و اجازه ندادند روند آموزش در کشور دچار وقفه شود.

وی در ابتدای این گفت‌وگو با گرامیداشت یاد امام خمینی(ره)، شهدای انقلاب اسلامی و شهدای فرهنگی، اظهار کرد: امسال هفته بزرگداشت مقام معلم در شرایطی متفاوت برگزار می‌شود؛ شرایطی آمیخته از غم، اندوه، شور، شوق و عشق به ایران. در جریان جنگ اخیر و تجاوز وحشیانه دشمن، ۳۴۶ دانش‌آموز و معلم و ۶۷ معلم به شهادت رسیدند و جای آنان در جامعه تعلیم و تربیت خالی است.

کاظمی با اشاره به نامگذاری «سیدالشهدای انقلاب» به عنوان معلم ماندگار امسال، افزود: در سال‌های گذشته از شهیدان رجایی، باهنر و مطهری یاد می‌کردیم، اما امسال نام سیدالشهدای انقلاب بر صدر برنامه‌های هفته بزرگداشت مقام معلم قرار گرفت و خاطره دیدارهای ماندگار، مهربانانه و عاشقانه معلمان با ایشان همچنان در ذهن جامعه فرهنگیان زنده است.

وی همچنین از پیام دلگرم‌کننده رهبر معظم انقلاب و حمایت دولت از آموزش و پرورش قدردانی کرد و گفت: این پیام خلأ دیدار حضوری امسال را تا حد زیادی جبران کرد و موجب دلگرمی جامعه بزرگ فرهنگیان شد.

وزیر آموزش و پرورش از رئیس‌جمهور، رؤسای قوا و مسئولان دولت به دلیل توجه ویژه به آموزش و پرورش و فراهم کردن زمینه ارتقای این حوزه قدردانی کرد.

 تأکید رهبر معظم انقلاب بر نقش معلم در نبرد فرهنگی

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز معلم، گفت: در این پیام سه نکته اساسی مورد توجه قرار گرفت که یکی از مهم‌ترین آنها تأکید بر جایگاه جامعه بزرگ تعلیم و تربیت به عنوان حلقه اصلی نبرد فرهنگی کشور بود.

کاظمی افزود: رهبر معظم انقلاب همواره معلمان را «افسران سپاه پیشرفت کشور» می‌دانستند. نگاه ایشان به منزلت، جایگاه و قدرشناسی از معلمان نگاهی عمیق و راهبردی بود؛ از یک سو پشتیبانی همه‌جانبه از نظام تعلیم و تربیت داشتند و از سوی دیگر مطالبه‌گری حداکثری از جامعه فرهنگیان.

وی تصریح کرد: در شرایط شبیخون فرهنگی، تهاجم فرهنگی و نبرد فرهنگی، رهبر معظم انقلاب همواره نقش اول را برای معلمان قائل بودند؛ نگاهی که به گفته وزیر آموزش و پرورش، امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

 مشارکت خانواده‌ها در اداره مدارس در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بخش دیگری از پیام رهبر معظم انقلاب مبنی بر افزایش تعامل خانواده‌ها و مردم در اداره مدارس، گفت: این موضوع هم‌اکنون در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش قرار دارد و تاکنون در سه جلسه تخصصی مورد بررسی قرار گرفته است.

وی افزود: برنامه وزارت آموزش و پرورش آن است که همه مدارس کشور، حتی مدارس روستایی و عشایری، به سمت هیئت‌امنایی شدن حرکت کنند.

کاظمی توضیح داد: در الگوی جدید، هیئت امنای مدارس متشکل از معلمان، اولیا، استادان، صاحب‌نظران و افراد اثرگذار محلی خواهد بود تا در مدیریت، برنامه‌ریزی و ارتقای کیفیت آموزشی مدارس نقش‌آفرینی کنند.

وی گفت: کلیات این طرح مورد تأیید اعضای شورای عالی آموزش و پرورش قرار گرفته و جزئیات آن همچنان در دست بررسی است و پیش‌بینی می‌شود طی دو تا سه جلسه آینده نهایی شود تا در سطح کشور قابلیت اجرا پیدا کند.

 چهره‌نگاری شایسته معلم؛ مطالبه صریح رهبر شهید انقلاب

کاظمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطالبه رهبر شهید انقلاب در سال گذشته درباره، چهره‌نگاری شایسته معلم گفت: این مطالبه از سال گذشته به‌عنوان یکی از محورهای جدی برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش وارد مرحله اجرا شده است تا دانش آموزان و اولیا چهره های شاخص و جلوه های زیبای فداکاری معلمان برجسته را معرفی نمایند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: رهبر شهید انقلاب سال گذشته تأکید کرده بودند که باید چهره‌ای شایسته، واقعی، الهام‌بخش و در شأن جایگاه معلم در جامعه ترسیم شود؛ مطالبه‌ای که امروز به یکی از محورهای مهم برنامه‌ریزی فرهنگی و رسانه‌ای وزارت آموزش و پرورش تبدیل شده است.

آغاز تولید روایت‌های ماندگار از معلمان اثرگذار

کاظمی افزود: از سال گذشته مجموعه‌ای از اقدامات در سطح استان‌ها آغاز شد تا معلمان ماندگار در سطوح منطقه‌ای، شهرستانی، استانی و ملی شناسایی و برجسته شوند.

وی ادامه داد: در این چهارچوب، پرداختن به زندگی‌نامه معلمان اثرگذار، تولید مستندهای رسانه‌ای، تهیه فیلم، تدوین کتاب، رمان و استفاده از ظرفیت رسانه ملی و نهادهای فرهنگی در دستور کار قرار گرفت.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: امسال نیز پویش «چهره‌نگاری شایسته معلم» پیش از شروع هفته معلم آغاز شده و دانش‌آموزان، خانواده‌ها و مردم در آن مشارکت فعال دارند.

به گفته وی، مردم در این پویش خاطرات، روایت‌ها و تجربه‌های خود از معلمان شایسته و تراز انقلاب اسلامی را در قالب‌های مختلف ارسال می‌کنند و این آثار در حال جمع‌آوری است تا در قالب جشنواره‌ای ویژه مورد تجلیل قرار گیرند.

۲۵ معلم نمونه کشوری انتخاب شدند

کاظمی در ادامه  از اجرای فرایند انتخاب معلمان نمونه خبر داد و گفت: در این فرایند نزدیک به ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار معلم در سطح مدارس ارزیابی شدند و پس از طی مراحل منطقه‌ای، استانی و ملی، ۲۵ معلم نمونه کشوری انتخاب شدند.

وی تأکید کرد: این معلمان از چهره‌های برجسته و مفاخر نظام تعلیم و تربیت کشور هستند و در برنامه‌های رسانه ملی و برنامه‌های استانی به جامعه معرفی خواهند شد.

 رتبه‌بندی معلمان در مسیر تثبیت

وزیر آموزش و پرورش درباره آخرین وضعیت اجرای قانون نظام رتبه‌بندی معلمان، گفت: قانون رتبه‌بندی از جمله قوانین ارزشمند مصوب مجلس شورای اسلامی بود که در مرحله اجرا با چالش‌هایی همراه شد.

وی افزود: پس از آغاز مسئولیت در وزارت آموزش و پرورش، حدود ۲۳۰ هزار معلم نسبت به رتبه‌های خود معترض بودند که همه پرونده‌ها مورد بررسی قرار گرفت و در موارد دارای استحقاق، اصلاحات لازم انجام شد و اعتراض‌ها به حداقل رسید.

کاظمی ادامه داد: گام بعدی، اجرای آیین‌نامه ارتقای رتبه معلمان بود که با تصویب هیئت دولت اجرایی شد. بر این اساس، معلمان مناطق محروم پس از چهار سال خدمت، در صورت احراز شرایط، امکان ارتقای رتبه خواهند داشت.

وی گفت: با وجود دشواری‌های اجرایی و هم‌زمانی با شرایط جنگی، احکام ارتقای رتبه بیش از ۲۰۰ هزار معلم پیش از عید صادر شد و مطالبات شش‌ماهه آنان نیز پرداخت شد.

وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: رتبه‌بندی اکنون در ریل طبیعی خود قرار گرفته و معلمان نیز مسیر ارتقای حرفه‌ای خود را دنبال می‌کنند.

 مطالبات بازنشستگان و پرداخت‌های به‌روز

کاظمی درباره مطالبات باقی‌مانده بازنشستگان، گفت: اقدامات لازم برای پرداخت این مطالبات انجام شده بود، اما به دلیل شرایط ناشی از جنگ، در پایان سال امکان پرداخت فراهم نشد.

وی ضمن عذرخواهی از بازنشستگان ابراز امیدواری کرد با همکاری سازمان برنامه و بودجه این مطالبات در نخستین فرصت پرداخت شود.

وزیر آموزش و پرورش همچنین از پرداخت دو پاداش پایان خدمت در سال گذشته خبر داد و گفت: برای نخستین بار در تاریخ آموزش و پرورش، پاداش سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ پرداخت شد و پاداش افرادی که در استمرار خدمت همکاری کردند نیز در دستور پرداخت قرار گرفت.

وی افزود: یکی از مشکلات مزمن سال‌های گذشته، تأخیر در پرداخت حق‌التدریس معلمان بود، اما اکنون حق‌التدریس همزمان با حقوق ماهانه پرداخت می‌شود و حتی حق‌التدریس فروردین ۱۴۰۵ نیز همراه حقوق همان ماه پرداخت شده است.

کاظمی تصویب فوق‌العاده خاص و افزایش بودجه آموزش و پرورش را نشانه توجه ویژه دولت به حوزه تعلیم و تربیت دانست.

 ۸۰۰ مدرسه آسیب‌دیده به چرخه آموزش بازگشت

وزیر آموزش و پرورش درباره وضعیت مدارس آسیب‌دیده در جنگ اخیر، گفت: حدود ۱۲۰۰ واحد آموزشی و اداری آسیب دیدند که از این تعداد نزدیک به هزار واحد، مدرسه بودند. حدود ۲۰ مدرسه بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شده‌اند و نیازمند بازسازی کامل هستند.

کاظمی خاطر نشان کرد: از مجموع حدود هزار مدرسه آسیب‌دیده، تاکنون حدود ۸۰۰ مدرسه به چرخه آموزش بازگشته‌اند و تعمیرات لازم در آنها انجام شده است. بازسازی حدود ۲۰۰ مدرسه باقی‌مانده نیز با سرعت در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود برای مهر ۱۴۰۶ آماده بهره‌برداری شوند.

افزایش چشمگیر مشارکت خیرین مدرسه‌ساز

وزیر آموزش و پرورش با قدردانی از مشارکت خیرین مدرسه‌ساز افزود: میزان کمک خیرین در سال‌های اخیر روندی افزایشی داشته است؛ به‌گونه‌ای که از ۱۱ همت در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۶ همت در سال ۱۴۰۳ و ۲۵ همت در سال ۱۴۰۴ رسیده است.

وی همچنین از شکل‌گیری موج گسترده مشارکت خیرین داخلی و بین‌المللی برای بازسازی مدارس خبر داد.

مدرسه میناب به یادمان ماندگار شهدای جنگ تبدیل می‌شود

کاظمی درباره مدرسه آسیب‌دیده میناب، گفت: این مدرسه در محل فعلی به یادمان ماندگار شهدای جنگ تبدیل خواهد شد.

وی افزود: با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و آستان قدس رضوی، این مجموعه به یک پایگاه فرهنگی بزرگ و موزه ماندگار شهدای جنگ تبدیل می‌شود و مدرسه جدید میناب نیز در مکانی دیگر با بهترین کیفیت ساخته خواهد شد.

بازگشایی مدارس تابع تصمیم ملی است

وزیر آموزش و پرورش درباره زمان بازگشایی حضوری مدارس، گفت: تصمیم‌گیری در این زمینه یک تصمیم ملی است و صرفاً در اختیار وزارت آموزش و پرورش نیست.

وی تأکید کرد: سلامت دانش‌آموزان، امنیت خانواده‌ها و آرامش عمومی در اولویت قرار دارد و به محض فراهم شدن شرایط عادی، حتی اگر یک روز امکان‌پذیر باشد، کلاس‌های حضوری برگزار خواهد شد.

کاظمی همچنین درباره امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم گفت: پس از برقراری آرامش، دست‌کم ۱۵ تا ۲۰ روز فرصت برای مطالعه، برگزاری کلاس‌های جبرانی و رفع اشکال در اختیار دانش‌آموزان قرار خواهد گرفت و پس از آن امتحانات نهایی برگزار می‌شود. کنکور نیز پس از امتحانات نهایی برگزار خواهد شد.

 استمرار آموزش در بستر مجازی و رسانه ملی

وزیر آموزش و پرورش با قدردانی از معلمان سراسر کشور، گفت: فرهنگیان در روزهای اخیر دو اقدام بزرگ انجام دادند؛ نخست استمرار آموزش برای همه دانش‌آموزان و دوم حضور فعال در میدان‌های اجتماعی و فرهنگی کشور.

وی افزود: آموزش و پرورش تنها به شبکه شاد بسنده نکرد و شبکه آموزش سیما نیز به صورت تمام‌قد در کنار این مجموعه قرار گرفت.

کاظمی با قدردانی از رئیس سازمان صدا و سیما، مدیر شبکه آموزش، معلمان همراه و استان‌های فعال به‌ویژه استان گلستان، گفت: شبکه آموزش در مناطق فاقد پوشش، خلأ آموزشی را جبران کرد و در سایر مناطق نقش مکمل و تقویتی داشت.

وی همچنین از تهیه درسنامه‌ها برای دانش‌آموزان خارج از پوشش مجازی، ارتباط چهره‌به‌چهره معلمان با دانش‌آموزان، شکل‌گیری گروه‌های جهادی در مساجد و محلات و حضور داوطلبانه معلمان برای پاسخگویی حضوری به دانش‌آموزان خبر داد.

وزیر آموزش و پرورش از همکاری وزارت ارتباطات و همراه اول نیز قدردانی کرد و گفت: این همکاری در فراهم‌سازی بسترهای فنی آموزش نقش مهمی ایفا کرد.

کاظمی تصریح کرد: آموزش مجازی هرگز جایگزین آموزش حضوری نیست، اما در شرایط فعلی تلاش شد نگرانی خانواده‌ها تا حد امکان کاهش یابد.

 نهضت توسعه عدالت آموزشی با قوت ادامه دارد

وزیر آموزش و پرورش گفت: همزمان با استمرار آموزش و بازسازی مدارس آسیب‌دیده، نهضت توسعه عدالت آموزشی نیز با قوت در حال پیگیری است. اکنون ساخت ۸ هزار مدرسه با مشارکت خیرین، مردم، شوراهای روستا و هیئت‌های محلی در دستور کار قرار دارد.

کاظمی خاطرنشان کرد: توسعه فضاهای آموزشی، ارتقای فناوری و تجهیزات آموزشی، افزایش کیفیت آموزش و برنامه‌ریزی برای مهر آینده با جدیت دنبال می‌شود و وزارت آموزش و پرورش امیدوار است با اخذ مجوزهای استخدامی جدید، سال تحصیلی آینده را با آرامش و دغدغه کمتر آغاز کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار