کارشناس تغذیه درالبرز:
موادغذایی طبیعی و سنتی، استخوانهای کودکان را تقویت میکند
کرج(پانا)_کارشناس تغذیه در استان البرز گفت: استفاده از موادغذایی طبیعی و سنتی در کنار لبنیات، نقش مؤثری در استحکام، تقویت و رشد استخوانهای کودکان دارد.
محدثه علیزاده در گفتوگو با پانا عنوان کرد: «رشد استخوانی کودکان یکی از دغدغههای اصلی والدین است که با گنجاندن خوراکیهای مقوی و طبیعی در رژیم روزانه میتوان به این مهم دست یافت.»
وی ادامه داد:«سوپ تهیهشده با قلم و ماهیچه گوسفند، منبع غنی از کلسیم و کلاژن است و به تقویت بافت استخوانی و مفاصل کمک شایانی میکند.»
این کارشناس تغذیه اظهار کرد:«شیربرنج همراه با بادام آسیابشده، حریره بادام و شیر بادام نیز از گزینههای عالی برای تأمین انرژی و موادمعدنی مورد نیاز برای رشد استخوانها است.»
علیزاده در ادامه به نقش لبنیات اشاره کرد و افزود:«کلهجوش و اشکنهکشک در کنار سایر لبنیات کمچرب، میتوانند بخش عمدهای از کلسیم روزانه کودک را تأمین کنند.»
وی خاطرنشان کرد:«پیاز پختهشده در سوپ، با دارا بودن کلسیم، منیزیم، روی و پتاسیم، به استحکام استخوانها کمک میکند؛ اگرچه ویتامین C آن در اثر پختن کاهش مییابد، اما سایر موادمغذی آن جذب بدن میشود.»
این متخصص تغذیه درباره میوههای مفید توضیح داد و عنوان کرد: «انجیر رسیده و شیرین، علاوهبر کمک به خونسازی و سلامت قلب، به دلیل داشتن پتاسیم و امگا۳، در روند استخوانسازی کودکان بسیار مؤثر است.»
وی تأکید کرد:«مصرف شیر کامل گاو به صورت جوشیده یا پاستوریزه، پایه اصلی تأمین کلسیم در کودکان است و نباید از برنامه غذایی آنان حذف شود.»
علیزاده در پایان گفت:«ترکیب پودر سنجد بدون هسته با شیر گرم و کمی شیره انگور، علاوهبر مقوی بودن،در قوت استخوان کودک نقش دارد و کشمش نیز که سرشار از کلسیم است، میتواند به صورت کشمشپلو همراه با مرغ، برای کودکان بزرگتر سرو شود.»
ارسال دیدگاه