رئیس هیئت‌مدیره انجمن خیریه پارکینسون و آلزایمر اصفهان:

آلزایمر فقط بیماری پدربزرگ‌ها نیست

اصفهان (پانا) - رئیس هیئت مدیره انجمن خیریه پارکینسون و آلزایمر اصفهان با بیان اینکه سبک زندگی ما در نوجوانی و جوانی مستقیم بر سلامت مغز در سالمندی تأثیر می‌گذارد، اظهار کرد: هر ۵ دقیقه یک ایرانی به آلزایمر مبتلا می‌شود و این زنگ خطری برای نسل امروز است.

کد مطلب: ۱۶۰۹۹۷۳
لینک کوتاه کپی شد
آلزایمر فقط بیماری پدربزرگ‌ها نیست

به گزارش خبرنگار خبرگزاری پانا؛ احمد چیت‌ساز صبح امروز در نشست خبری تخصصی روز جهانی آلزایمر، دکتر علی چیت‌ساز به توضیح بنیادهای پزشکی و آسیب‌شناسی بیماری آلزایمر پرداخت.

وی در تعریف این بیماری، آلزایمر را به عنوان شایع‌ترین نوع "دمانس" یا زوال عقل معرفی کردکه در دسته بیماری‌های "تخریب‌کننده و تحلیل‌برنده سیستم عصبی" قرار می‌گیرد و افزود: ویژگی اصلی این بیماری، تخریب تدریجی و غیرقابل بازگشت سلول‌های عصبی است.

چیت‌ساز با بیان اینکه شیوه زندگی ما در نوجوانی میتواند خطر ابتلا به آلزایمر در میانسالی و سالمندی را افزایش دهد،ابراز کرد: ضمغز شما مانند یک عضله است.اگر امروز آن را ورزش ندهید، فردا ضعیف خواهد شد. این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: بازیهای کامپیوتری خشن، کم‌خوابی، تغذیه ناسالم و استرس زیاد در دوران نوجوانی، همان عواملی هستند که ۴۰ سال بعد ممکن است به آلزایمر منجر شوند.

 نسل گوشی به خطر افتاده!

در ادامه این نشست فریبا فغانی، روانپزشک هشدار داد: نوجوانانی که ساعتهای طولانی با گوشی هستند،مغزشان کمتر تمرین میکند و حافظه، خلاقیت و مهارتهای اجتماعی آنها آسیب میبیند و این آسیبها در بلندمدت خطر آلزایمر را افزایش می‌دهد.

وی در ادامه از ۵ مأموریت برای مغزهای جوان یاد کرد و گفت:

خواب کافی حداقل ۸ ساعت خواب شبانه و تغذیه هوشمند با مغزها، ماهی و سبزیجات فراموش نشود.

وی همچنین بر ورزش ذهن با مطالعه، یادگیری زبان جدید، حل معما تأکید کرد و افزود: تعامل واقعی نیز با کاهش زمان استفاده از گوشی و افزایش ارتباطات واقعی و کنترل استرس با ورزش منظم و مدیریت اضطراب بسیار مؤثر است.

فریماه افشارزاده، رواندرمانگر پیشنهاد جالبی دارد: «از همین امروز با پدربزرگ و مادربزرگهای خود وقت بگذرانید.با آنها صحبت کنید، خاطراتشان را ضبط کنید و بازیهای فکری انجام دهید. این کار هم برای مغز آنها مفید است، هم برای شما!

دکتر چین ساز در ادامه از آمار هشداردهنده یاد کرد و گفت: هر ۵ دقیقه یک ایرانی آلزایمر میگیرد و تا ۲۵ سال آینده مبتلایان ۳ برابر میشود و سن ابتلا در حال کاهش است.

وی در پایان خطاب به خبرنگارپانا در پاسخ به اینکه آیا دانش آموزان هم می‌توانند از اطلاعاتی که در زمینه این بیماری هست و تحقیقاتی که این انجمن در این زمینه تهیه کرده استفاده کنند گفت: بله حتما دانش آموزان هم می‌توانند در خصوص اطلاعاتی که مربوط به این موضوع هست استفاده کنند .

وی در پایان ابراز کرد: مغز شما سرمایه آینده‌تان است!از امروز مراقب آن باشید تا فردا بتوانید خاطرات زیبای زندگی را به یاد بیاورید.

خبرنگار : علی شیری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار