آذرکیش در گردهمایی معاونان آموزش متوسطه سراسر کشور:

کیفیت آموزش باید به گفتمان غالب مدارس کشور تبدیل شود/ تحول آموزش متوسطه بر چهار محور کیفیت، عدالت، مهارت‌آموزی و فناوری استوار است

تهران (پانا) - معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه کیفیت آموزش باید به گفتمان غالب مدارس کشور تبدیل شود، گفت: تحقق تحول در آموزش متوسطه بر چهار محور کیفیت آموزشی، عدالت آموزشی، مهارت‌آموزی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین استوار است و برنامه‌های تدوین‌شده باید در کانون کلاس درس و مدرسه به مرحله اجرا برسد.

کد مطلب: ۱۷۱۶۸۸۷
لینک کوتاه کپی شد
کیفیت آموزش باید به گفتمان غالب مدارس کشور تبدیل شود/ تحول آموزش متوسطه بر چهار محور کیفیت، عدالت، مهارت‌آموزی و فناوری استوار است

سید مصطفی آذرکیش در گردهمایی معاونان آموزش متوسطه سراسر کشور که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، در گزارش جمع‌بندی این گردهمایی، نشست مذکور را فراتر از یک گردهمایی اداری دانست و اظهار کرد: این دو روز فرصتی برای هم‌اندیشی، انتقال تجربه و هم‌افزایی ملی بود و خروجی آن باید در کلاس‌های درس، مدارس، ادارات آموزش و پرورش و اتاق‌های فکر استان‌ها تجلی پیدا کند.

وی افزود: باور مشترک همه حاضران این بود که آینده ایران از مدرسه آغاز می‌شود و شکل می‌گیرد و این نگاه باید مبنای برنامه‌ریزی‌های آموزش متوسطه قرار گیرد.

چهار ضلع تحول آموزش متوسطه

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به محورهای اصلی تحول در این دوره آموزشی گفت: کیفیت آموزشی، عدالت آموزشی، فناوری و مهارت‌آموزی چهار ضلع اصلی تحول آموزش متوسطه هستند و مسیر تحقق این تحول نیز بر پایه همدلی، نوآوری، کیفیت و عدالت دنبال می‌شود.

آذرکیش تأکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به یک نهضت ملی کیفیت آموزش در دوره متوسطه نیاز داریم و معاونان آموزش متوسطه استان‌ها موتور محرک این نهضت خواهند بود.

فناوری جایگزین معلم نیست

وی با بیان اینکه فناوری نقش توانمندساز برای معلمان دارد، تصریح کرد: فناوری هرگز جایگزین معلم نخواهد شد، بلکه ابزاری برای ارتقاء کیفیت آموزش، جبران شکاف‌های یادگیری و توسعه تعاملات آموزشی است.

آذرکیش مدرسه آینده را مدرسه‌ای مهارت‌محور، فناورپایه، عدالت‌محور و یادگیرنده توصیف کرد و گفت: اگر در این مسیر حرکت نکنیم، فرصت‌های تحول را از دست خواهیم داد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش کیفیت آموزشی را مهم‌ترین سرمایه‌گذاری برای آینده کشور دانست و گفت: ارتقاء کیفیت محصول هم‌افزایی معلمان توانمند، مدیران کارآمد، برنامه‌ریزی علمی، ارزشیابی مؤثر، محتوای آموزشی روزآمد و مدارس پویا و یادگیرنده است.

وی بر توسعه شبکه ملی یادگیری معلمان، درس‌پژوهی و تقویت فضای شاداب و فعال مدارس تأکید کرد.

عدالت آموزشی فقط توزیع امکانات نیست

آذرکیش با اشاره به سیاست‌های وزارت آموزش و پرورش در حوزه عدالت آموزشی اظهار کرد: عدالت آموزشی صرفاً به معنای توزیع امکانات نیست، بلکه باید هر دانش‌آموز در هر نقطه از کشور متناسب با استعداد و توانایی خود از فرصت برابر یادگیری، رشد و شکوفایی برخوردار باشد.

وی تحقق عدالت آموزشی را یک مسئولیت مشترک و رسالت ملی دانست و افزود: سیاست جدید وزارت آموزش و پرورش تقویت همه مدارس، به‌ویژه مدارس روستایی، عشایری، شبانه‌روزی و مناطق کمتر برخوردار است.

تقویت مدارس محروم به جای تمرکز بر مدارس خاص

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تغییر شیوه پذیرش مدارس نمونه دولتی گفت: هدف این است که خدمات آموزشی باکیفیت به همه مدارس برسد و امکانات، معلمان توانمند و تجهیزات آموزشی در مدارس مناطق محروم تقویت شود.

وی افزود: برای نخستین بار اعتبارات ویژه‌ای برای مدارس عشایری در نظر گرفته شده است و تلاش وزارتخانه این است که همه مدارس به سطح مطلوب آموزشی برسند.

آذرکیش خطاب به معاونان آموزش متوسطه سراسر کشور، بر ضرورت آشنایی کامل مدیران و کارشناسان با شرح وظایف و بخشنامه‌های ابلاغی تأکید کرد و گفت: همه دستورالعمل‌ها از جمله پروژه مهر، شیوه‌نامه ثبت‌نام، طرح تقویت و جبران و سایر برنامه‌ها باید با دقت مطالعه و اجرا شود.

استفاده از ظرفیت شوراهای آموزش و پرورش

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش استفاده حداکثری از ظرفیت شوراهای آموزش و پرورش استان‌ها و مناطق را ضروری دانست و اظهار کرد: بسیاری از برنامه‌های توسعه‌ای از جمله پژوهش‌سراها، مدارس شبانه‌روزی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای می‌تواند با بهره‌گیری از ظرفیت این شوراها تقویت شود.

آذرکیش با تأکید بر تقویت پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای گفت: این مراکز باید بر اساس اساسنامه و با ساختار منسجم اداره شوند و از همه ظرفیت‌های موجود برای توسعه آموزش‌های مهارتی استفاده شود.

جشنواره‌های آموزشی و دانش‌آموزی در شهریور برگزار می‌شود

وی از برگزاری جشنواره نوآوری در فرآیند آموزش و یادگیری و همچنین جشنواره‌های نوجوان خوارزمی، علمی پژوهشی و المپیادهای شایستگی‌محور در نیمه نخست شهریور خبر داد و گفت: معاونت آموزش متوسطه آماده دریافت پیشنهادهای استان‌ها برای اصلاح و ارتقاء این جشنواره‌ها در سال آینده است.

بهبود شاخص‌های بازماندگی از تحصیل

آذرکیش در ادامه با اشاره به عملکرد استان‌ها در کاهش بازماندگی از تحصیل اظهار کرد: بر اساس آمارهای رسمی، عملکرد استان‌ها در شاخص‌های بازماندگی و ترک تحصیل نسبت به گذشته بهبود یافته است.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اجرای تفاهم‌نامه‌های مشترک با سایر دستگاه‌ها، توسعه کار گروهی، بهره‌گیری از ظرفیت تابستان و مشارکت حداکثری در برنامه‌های ایران دیجیتال را از اولویت‌های آموزش متوسطه برشمرد.

آذرکیش تأکید کرد: میدان اجرا در اختیار استان‌هاست و در صورت بروز هرگونه مشکل، معاونت آموزش متوسطه آماده پیگیری موضوع با دستگاه‌های مرتبط خواهد بود.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، جبران شکاف یادگیری، تقویت بنیه علمی دانش‌آموزان و جبران زمان از دست‌رفته آموزش را مهم‌ترین مأموریت سال تحصیلی آینده عنوان کرد و گفت: تحقق این هدف مستلزم شناسایی دقیق نیازهای آموزشی، مداخلات هدفمند، استفاده از داده‌های آموزشی و مشارکت فعال مدارس و خانواده‌هاست.

آذرکیش با تأکید بر اینکه موفقیت آموزش متوسطه تنها با تدوین برنامه‌ها محقق نمی‌شود، اظهار کرد: کیفیت اجرای برنامه‌ها، پایش مستمر، تبادل تجربه میان مدارس و مسئولیت‌پذیری در قبال نتایج، عوامل اصلی موفقیت هستند لذا باید فاصله میان سیاست‌های ستادی و اجرای برنامه‌ها در مدرسه کاهش یابد و همه برنامه‌های عملیاتی در کانون کلاس درس اجرا و ارزیابی شوند.

وی خاطرنشان کرد: تربیت نسل مؤمن، دانا، خلاق، مسئولیت‌پذیر، ماهر و امیدوار، مهم‌ترین رسالت آموزش و پرورش و محور اصلی برنامه‌های آموزش متوسطه کشور است.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار