مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد:

با همیاری مردم و صرفه‌جویی در مصرف می‌توان از بحران عبور کرد

مشهد(پانا)- رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد(آبفا) با اشاره به شرایط کم‌سابقه خشکسالی و تنش آبی در این شهر، از مردم خواست تا با صرفه‌جویی جدی، از بروز بحران در ماه‌های آینده جلوگیری کنند.

کد مطلب: ۱۵۹۵۵۳۸
لینک کوتاه کپی شد
با همیاری مردم و صرفه‌جویی در مصرف می‌توان از بحران عبور کرد

حسین اسماعیلیان در حاشیه بازدید از مانور رسانه ای "پانا؛ صدای نسل نو" در مشهد  اظهار کرد: «اقلیم استان ما خشک است و میزان بارندگی پایین بوده و از گذشته، مردم این منطقه با محدودیت منابع آب مواجه بوده‌اند. امروز یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، تأمین آب شرب بهداشتی برای جمعیت ثابت و زائران مشهد است.»

وی افزود: «مشهد حدود چهار میلیون جمعیت ثابت دارد اما در ایام خاص، مانند دهه پایانی ماه صفر، هفت تا هشت میلیون نفر به جمعیت شهر اضافه می‌شود و همین موضوع تأمین آب این کلان‌شهر را پیچیده‌تر می‌کند.»

اسماعیلیان با اشاره به خشکسالی‌های کم‌سابقه چند سال اخیر گفت: «امسال چهارمین سال متوالی است که مشهد در شرایط تنش آبی شدید قرار دارد. بخش عمده آب شهر از چهار سد بزرگ شامل سد طرق، سد کارده، سد ارداک و سد دوستی تأمین می‌شود؛ اما متأسفانه به دلیل کاهش بارندگی، حجم ذخیره سدها به کمترین میزان در سال‌های اخیر رسیده است.»

او ادامه داد: «حج ذخیره سدهای تأمین‌کننده آب شرب مشهد اکنون پایین است و سد دوستی که در سال ۱۳۸۴ به بهره‌برداری رسید، امروز کمترین میزان آب ذخیره‌شده در ۲۴ سال گذشته را تجربه می‌کند.»

مدیرعامل آبفای مشهد هشدار داد: «بارندگی‌های مؤثر معمولاً در اسفند و بهار رخ می‌دهد، ما در پنج ماه آینده نیز نگرانی جدی برای تأمین آب داریم. در حال حاضر ۱۴ پروژه مهم در حوزه آب مشهد در دست اجرا است که بخشی از آن‌ها توسط شرکت آبفا و بخشی دیگر توسط شرکت آب منطقه‌ای پیش می‌رود.»

وی تصریح کرد: «این پروژه‌ها شامل توسعه مخازن، خطوط انتقال و بهسازی شبکه هستند و تکمیل آنها می‌تواند بخشی از کمبود آب را جبران کند، اما مدیریت مصرف همچنان بازوی اصلی عبور از بحران است.»

اسماعیلیان در پایان گفت: «از مردم شریف مشهد به‌ویژه دانش‌آموزان می‌خواهم در فرهنگ‌سازی صرفه‌جویی پیش‌قدم شوند. هر لیوان آبی که امروز کمتر مصرف کنیم، در دو یا سه ماه آینده به کار ما می‌آید. اگر مدیریت مصرف و تکمیل پروژه‌ها هم‌زمان پیش برود، ان‌شاءالله در تأمین آب مشکلی نخواهیم داشت.»

خبرنگار : سید سبحان نعمتی عکاس : مهدی بیات، محمدمیثم کبیری‌مقدم

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار