مدرس سواد رسانه در گفت‌وگو با پانا:

سواد رسانه‌ای، نجات‌بخش نسل نوجوان در دریای اطلاعات است

کرج (پانا) - مدرس سواد رسانه با تأکید بر اهمیت سواد رسانه‌ای در دنیای امروز گفت: سواد رسانه‌ای، نجات‌بخش نسل نوجوان در دریای اطلاعات و همچنین عبور از مخاطب‌محوری به سوژه‌محوری است.

کد مطلب: ۱۵۶۸۵۸۰
لینک کوتاه کپی شد

عبدالرحمان کمالی، مدرس سواد رسانه در دومین روز از اردوی پیشتازان سازمان دانش‌آموزی که در اردوگاه شهید فهمیده برگزار شد، طی کارگاهی تخصصی به آموزش مفاهیم پایه‌ای و حرفه‌ای در حوزه خبرنویسی و سواد رسانه‌ای پرداخت.

وی در گفت‌وگو با پانا با اشاره به گستردگی تأثیر رسانه‌ها بر زندگی روزمره انسان‌ها گفت: «در جهان امروز، رسانه‌ها به شکل گسترده‌ای در زندگی مردم نفوذ کرده‌اند؛ به‌گونه‌ای که لحظه‌به‌لحظه زیست اجتماعی افراد به رسانه‌ها گره خورده است.»

کمالی با اشاره به حجم انبوه اطلاعات موجود در فضای مجازی افزود: «در جامعه اطلاعاتی امروز که بیش از صد میلیون ترابایت داده در گردش است، نیاز به دروازه‌بانی خبر بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود. این فرآیند، تنها با داشتن سواد رسانه‌ای امکان‌پذیر است.»

مدرس سواد رسانه تاکید کرد: «سواد رسانه‌ای یعنی شناخت ابزارهای رسانه‌ای، تشخیص کارکرد هر رسانه و توان استخراج اطلاعات معتبر و مؤثر؛ نوجوانان باید یاد بگیرند که چگونه مصرف رسانه‌ای هوشمندانه داشته باشند تا در این دریای بزرگ اطلاعات غرق نشوند.»

وی یکی از مهارت‌های کلیدی آموزش‌داده‌شده در این کارگاه را عبور از مخاطب‌محوری به سوژه‌محوری عنوان کرد و گفت: «تا زمانی که دانش‌آموز صرفاً مصرف‌کننده محتوا باشد در معرض خطای شناختی و اطلاعات غیرموثق قرار دارد اما اگر سوژه‌محور شود، می‌تواند با دیدی تحلیلی به تولید محتوای هدفمند بپردازد.»

کمالی خاطرنشان کرد: «دانش‌آموز با آموزش مهارت سوژه‌یابی و دروازه‌بانی خبر می‌آموزد که چگونه در فضای مجازی، موضوعات سودمند را تشخیص داده و بر آن‌ها تمرکز کند. این فرآیند، او را از مسیرهای سطحی مانند سلبریتی‌گردی به سمت پرداختن به موضوعات علمی و اجتماعی سوق می‌دهد.»

وی اضافه کرد: «تربیت رسانه‌ای نوجوانان، آنان را به کنشگران آگاه و مسئول در فضای رسانه‌ای تبدیل می‌کند؛ کارکردی که در برنامه‌های تربیتی آینده‌نگر سازمان دانش‌آموزی باید برجسته‌تر شود.»

این مدرس تأکید کرد: «اگر نسل نوجوان امروز به سواد رسانه‌ای مجهز شود، فردای ایران نه‌تنها از خطرات جنگ نرم مصون می‌ماند بلکه می‌تواند در تولید رسانه‌ای سالم و مؤثر نقش‌آفرین باشد.»

این کارگاه در حاشیه دومین روز اردوی پیشتازان برگزار شد و با استقبال پرشور دانش‌آموزان علاقه‌مند به فعالیت‌های خبری و رسانه‌ای همراه بود.

حجم فایل ویدیویی : ۲۷.۲۰M مدت زمان فایل ویدیویی : ۰۰:۰۲:۲۷ دانلود فایل
خبرنگار : دانش‌آموز:محمدحسین صوفی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار