خون دلی که لعل شد - ۶

سایه خورشید؛ از پایه‌گذاری تشکیلات نهضت تا شش بار بازداشت و زندان در ساواک

تهران (پانا) - ششمین بخش از مجموعه «خون دلی که لعل شد» در بسته «ایرانمون ۳»، به فعالیت‌های تشکیلاتی آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای در سال‌های آغاز نهضت، ارتباط او با امام خمینی(ره) و تجربه چندین بازداشت و زندان می‌پردازد.

کد مطلب: ۱۷۵۷۹۲۳
لینک کوتاه کپی شد
سایه خورشید؛ از پایه‌گذاری تشکیلات نهضت تا شش بار بازداشت و زندان در ساواک

با گسترش فعالیت‌های سیاسی، کارهایی چون تکثیر و توزیع اعلامیه‌ها، ارتباط میان علما و انتقال دیدگاه‌ها و پیام‌ها بخشی از فعالیت‌های آیت‌الله خامنه‌ای شد.

او همچنین از دوستی نزدیک خود با حاج‌آقا مصطفی خمینی یاد می‌کند و این ارتباط را در تسهیل برخی فعالیت‌های مرتبط با نهضت مؤثر می‌داند. به روایت این مجموعه، فعالیت‌های آن دوره ابتدا از سوی گروه‌های مختلف و بدون ساختار واحد انجام می‌شد؛ برخی اعلامیه تکثیر می‌کردند،

برخی مسئول توزیع بودند و گروهی نیز در ارتباط با امام خمینی فعالیت می‌کردند.
آیت‌الله خامنه‌ای می‌گوید همراه برخی دوستان خود نخستین تشکیلات میان تعدادی از علما در قم را پایه‌گذاری و همراه برادرش آیین‌نامه داخلی آن را تدوین کرد.

این فعالیت‌ها با بازداشت‌های متعدد همراه شد. بنا بر روایت مجموعه، از سال ۱۳۴۱ تا پیروزی انقلاب، او ۶ بار بازداشت و زندانی و یک بار پس از بازداشت تبعید شد و در موارد متعدد نیز برای بازجویی به ساواک احضار شد. او مجموع دوران زندان خود را کمی بیش از دو سال عنوان کرده و می‌گوید بخش عمده آن را در سلول انفرادی گذرانده است.

پوستر خون دلی که لعل شد-24شهریور1405_Page_07

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار