نایب‌رئیس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبعی مجلس در گفت‌وگو با پانا:

تا ۵ ماه آینده ایران برای تامین امنیت غذایی هیچ مشکلی وجود ندارد

علیرضا عباسی: جنگ اشتباه بودن تفکر واردات‌محور را عیان کرد

تهران (پانا) - نایب‌رئیس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اشتباه بودن تفکر واردات‌محور و لزوم توجه به تجربه جنگ‌های دوازده روزه و رمضان گفت: ایران با تولید ۱۲۵ میلیون تنی محصولات کشاورزی (شش برابر ابتدای انقلاب) به ۸۵ تا ۹۰ درصد خودکفایی رسیده و با وجود ذخایر استراتژیک، حداقل تا ۵ تا ۶ ماه آینده از بابت امنیت غذایی هیچ مشکلی نخواهد داشت.

کد مطلب: ۱۶۹۱۵۶۱
لینک کوتاه کپی شد
 تا ۵ ماه آینده ایران برای تامین امنیت غذایی هیچ مشکلی وجود ندارد

جنگ مرزها را می‌بندد، محاصره دریایی را رقم می‌زند و یک شبه، وابستگی به واردات را به خطرناک‌ترین نقطه ضعف یک کشور تبدیل می‌کند. تجربه جنگ‌های دوازده روزه و رمضان به ایرانیان ثابت کرد که امنیت غذایی چیزی فراتر از یک عدد در تراز تجاری است؛ مسأله بقاست.

علیرضا عباسی در گفت‌وگو با پانا در خصوص اهمیت امنیت غذایی در شرایط جنگی و عادی اظهار کرد: «امنیت غذایی یکی از موضوعات مهمی است که چه در شرایط جنگ، چه در شرایط عادی و چه در ایران و سایر کشورها از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. دولت‌ها باید امنیت غذایی مردم خود را تأمین کنند. برای این کار دو راه پیش رو داریم؛ تولید داخلی یا واردات.»

دستاوردهای ایران در تولید محصولات کشاورزی

وی با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر ایران در حوزه کشاورزی تصریح کرد: «به لطف چهارفصل بودن و جغرافیای مناسب ایران، از ابتدای انقلاب اسلامی توانستیم تولید محصولات کشاورزی را از ۲۰-۲۵ میلیون تن به بیش از ۱۲۵ میلیون تن برسانیم؛ یعنی تقریباً شش برابر افزایش تولید داشته‌ایم.»

این نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبعی مجلس افزود: «این ۱۲۵ میلیون تن، حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد نیاز غذایی کشور را تشکیل می‌دهد. بنابراین ما تا حدود ۹۰ درصد خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی داریم و این یک نقطه قوت است که باید به آن توجه ویژه داشت. ۱۰ تا ۱۵ درصد باقیمانده عمدتاً مربوط به نهاده‌های اولیه مثل نهاده‌های دامی است که واردات انجام می‌شود. در صورت تغییر الگوی کشت، می‌توان این نیاز را نیز در داخل جبران کرد.»

اشتباه بودن تفکر واردات‌محور

عباسی با انتقاد از رویکردهای واردات‌محور در برخی محافل خاطرنشان کرد: «برخی معتقدند به دلیل کمبود منابع آبی باید کشاورزی را کنار بگذاریم و واردات را در اولویت قرار دهیم. جنگ‌های دوازده روزه و رمضان، اشتباه بودن این تفکر را به وضوح عیان کرد. اگر روزی مرزها بسته شود یا محاصره اتفاق بیفتد، وابستگی به خارج ما را زمین خواهد زد.»

وی تأکید کرد: «تاب‌آوری و آرامش امروز کشور مرهون این است که توانسته‌ایم بخش قابل توجهی از محصولات غذایی را خودمان تولید کنیم و تحریم‌شکنی کنیم. دشمن امیدی به ایجاد اختلال در این حوزه ندارد چون ما متکی بر تولید داخلی هستیم.»

برداشت سیب زمینی روستای داغیان

صادرات محصولات کشاورزی در کنار واردات

عباسی در پایان با اشاره به ظرفیت صادراتی ایران گفت: «در کنار واردات ۱۰-۱۵ میلیون تن، ما صادرات محصولات کشاورزی (عمدتاً سبزی و صیفی) نیز داریم. اگر الگوی کشت مناسبی داشته باشیم و برخی صادرات را اصلاح و بازبینی کنیم، با همین آب، خاک و نیروی انسانی، امنیت غذایی به راحتی قابل تأمین است.»

تأثیر محاصره دریایی

نایب‌رئیس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبعی مجلس در خصوص تأثیر محاصره دریایی بر امنیت غذایی گفت: «محاصره دریایی قطعاً بی‌تأثیر نیست، اما با توجه به اینکه ۸۵ تا ۹۰ درصد نیاز داخل تولید می‌شود و برای ۱۰-۱۵ درصد وابستگی نیز ذخایر استراتژیک تأمین شده، حداقل تا ۵-۶ ماه آینده مشکلی نخواهیم داشت. مشکل اصلی در بلندمدت است؛ اگر غفلت کنیم و نگاه واردات‌محور در کشور غالب شود، این وابستگی به ما آسیب خواهد زد.»

اقدامات لازم برای حمایت از تولیدکنندگان

عباسی با تأکید بر ضرورت تأمین مالی برای رونق تولید گفت: «برای رونق تولید، تأمین مالی ضروری است. وزارت جهاد، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی باید تسهیلات لازم را اختصاص دهند.»

وی با اشاره به اقدامات مجلس برای تقویت بانک کشاورزی خاطرنشان کرد: «در برنامه هفتم، موضوع کفایت سرمایه بانک کشاورزی را پیگیری کردیم. امسال نیز پیگیر هستیم تا هر عددی برای کفایت سرمایه بانک کشاورزی داده شود، بانک موظف است پنج برابر آن را تسهیلات بدهد.»

این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبعی مجلس با انتقاد از عملکرد بانک‌های غیرتخصصی تصریح کرد: «در قانون برنامه ششم و قانون حمایت از رفع موانع تولید، بانک‌های غیرتخصصی موظف شده‌اند درصدی از تسهیلات خود را به حوزه کشاورزی اختصاص دهند که متأسفانه این اتفاق نیفتاده و بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در این زمینه کوتاهی کرده‌اند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار