وزیر کشور خبر داد:

آذربایجان شرقی رتبه اول سرمایه‌گذاری و صدور مجوزهای بی‌نام در کشور

تهران (پانا) - وزیر کشور گفت: استان آذربایجان شرقی رتبه اول سرمایه‌گذاری و رتبه اول صدور مجوزهای بی‌نام سرمایه‌گذاری در کشور را دارد.

کد مطلب: ۱۶۶۳۷۵۲
لینک کوتاه کپی شد
آذربایجان شرقی رتبه اول سرمایه‌گذاری و صدور مجوزهای بی‌نام در کشور

 اسکندر مؤمنی، در شورای اداری استان آذربایجان شرقی، با اشاره به نقش ویژه خطه آذربایجان در مناسبات تاریخی گفت: مردم دلاور و فهیم این خطه در تاریخ همواره یکی از پایه‌ها و ستون‌های اصلی قوام، انسجام و وحدت ملی ایران عزیزمان بوده‌اند و همواره نقش خود را در فراز و نشیب‌های تاریخ ایران به بهترین نحو ادا کرده‌اند.

وزیر کشور افزود: جا دارد همه ما تلاش کنیم که سهم خودمان را به این مردم عزیز که حق بزرگی بر گردن ما دارند، ادا کنیم.

وزیر کشور با گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس، دفاع از حرم و دفاع مقدس ۱۲ روزه گفت: شهدایی که در همه صحنه‌ها به‌خصوص در اغتشاشات اخیر با ایثار جان خود، امنیت مردم را رقم زدند، شایسته بهترین تجلیل‌ها هستند. همه دستگاه‌های استان آذربایجان شرقی و مردم شریف این خطه نقش ویژه‌ای در آرامش کشور داشته‌اند که شایسته قدردانی هستند.

مؤمنی اظهار داشت: من مدتی در این استان زندگی کرده‌ام و در میان مردم این شهر و دانشگاه تبریز، درس زندگی آموخته‌ام. از جمله بهترین دوران زندگی‌ام، زمان سکونت در این شهر بود.

مؤمنی با اشاره به نقش ویژه استان آذربایجان شرقی در صحنه‌های مختلف به‌ویژه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ گفت: سلام گرم جناب آقای رئیس‌جمهور را به همه مردم عزیز استان آذربایجان شرقی ابلاغ می‌کنم. ایشان نگاه ویژه‌ای به توسعه این استان و همه کشور دارند.

وزیر کشور با بیان اینکه با وجود بحران‌های مختلف، دولت لحظه‌ای از تلاش و کوشش برای توسعه کشور غافل نبوده است، گفت: از ایده بسیار خوبی که امروز در شورای اداری استان اجرایی شد و به صورت نمادین با چهار سرمایه‌گذار بیش از ۲۲ همت تبادل شد سپاسگزارم. به خصوص از سرمایه‌گذارانی که با فرزندانشان به صحنه آمدند، تقدیر ویژه دارم؛ چراکه آن‌ها سربازان اقتصادی آینده هستند.

وزیر کشور با تبریک ایام‌الله دهه فجر به همه مردم ایران و مردم خطه آذربایجان، گفت: مردم با حضور خود در راهپیمایی سراسری ۲۲ بهمن نشان خواهند داد که همواره در صحنه هستند. رهبر معظم انقلاب حکیمانه فرمودند مهم‌ترین مؤلفه هر کشوری، حضور مردم در صحنه است؛ فردا نیز جهانیان حضور مردم عزیز را در صحنه خواهند دید.

مؤمنی به برشمردن مزیت‌های استان آذربایجان شرقی پرداخت و اظهار داشت: امنیت پایدار و قابل‌قبول، صنعت پیشرفته، اقتصاد پویا، کشاورزی پیشرفته، صنایع دانش‌بنیان و فناوری پیشرفته، تجارت و تعامل و ارتباط مناسب با کشورهای منطقه، برخورداری از فرودگاه‌ها، جاده‌ها و راه‌آهن سراسری منطقه آذربایجان را به قطب توسعه و پیشرفت در کشور تبدیل کرده است. اینها همه فرصت مناسبی برای جهش و توسعه بیشتر است.

وی ادامه داد: بالاتر از همه فرصت‌های موجود، وجود سرمایه انسانی خلاق، بادانش و پرتلاش در استان آذربایجان شرقی در طول تاریخ و در حال حاضر است که جای افتخار و توجه بیشتر دارد.

وزیر کشور به ارزیابی‌های وزارت کشور در یک سال و نیم گذشته اشاره کرد و گفت: در مجموع بر اساس شاخص‌های در نظر گرفته شده، استان آذربایجان شرقی در حوزه طرح‌های سرمایه‌گذاری، رتبه اول را به دست آورده است. ضمن اینکه استاندار نقش بی‌بدیل در احراز این جایگاه داشته، باید بگوییم این دستاورد، یک کار جمعی است و عملکرد فعالان بخش خصوصی، دولت و مردم استان است.

مؤمنی ادامه داد: همچنین استان آذربایجان شرقی در صدور مجوزهای بی‌نام و فعال‌سازی پروژه‌های متوقف‌شده، در کشور رتبه اول را دارد. مجوزهای بی‌نام بعد از شناسایی فرصت‌ها و ظرفیت‌ها، توسط دستگاه‌ها امضا می‌شوند و سرمایه‌گذاران بعد از بررسی، این مجوزهای آماده را امضا می‌کنند.

وزیر کشور تصریح کرد: در یک‌سال و نیم اخیر ابتکار صدور مجوزهای بی‌نام با شتاب بیشتری جلو رفته و استان آذربایجان شرقی در این زمینه نیز رتبه برتر را دارد. از مجموع ۳۲۹ مجوز بی‌نام در کشور ۷۴ مورد واگذار شده است. این کار بسیار بزرگی است. وظیفه ما در دولت این است که ما برای سرمایه‌گذارها تسهیلات فراهم کنیم و موانع را برداریم. آن‌ها بقیه کارها را انجام می‌دهند، ما باید تلاش کنیم سرمایه‌گذار فکرش معطوف به اشتغال و سرمایه‌گذاری باشد و دغدغه کسب مجوز نداشته باشد.

مؤمنی اظهار کرد: با اینکه استان در حوزه سرمایه‌گذاری رتبه اول است؛ اما به برخی موضوعات دیگر در استان باید توجه ویژه‌ای بشود؛ از جمله برخی واحدهای تولیدی که در تملک بانک‌ها قرار می‌گیرند که باید در استان توجه ویژه‌ای به آن شود.

وی افزود: در استان آذربایجان شرقی باید به واحدهای تولیدی راکد و زیر ظرفیت تولید هم توجه شود. اصلاً روا نیست که واحد تولیدی راه‌اندازی شود؛ اما راکد باشد یا زیر ظرفیت تولید کار کند، البته استان در این حوزه هم خوب عمل کرده؛ اما لازم است تلاش بیشتری صورت بگیرد.

مؤمنی با بیان اینکه ما هیچ گریزی برای تلاش و پیشرفت نداریم جز اینکه جذب سرمایه‌گذار داشته باشیم، گفت: امسال سال سرمایه‌گذاری برای تولید است و پیشرفت کشور در گرو تولید است. باید در کنار جذب سرمایه‌گذار و پروژه‌های جدید به پروژه‌های موجود هم توجه کنیم. استاندار محترم هم طبق روال یک روز در هفته را تحت عنوان سه‌شنبه‌های اقتصادی به موضوع بازرسی واحدهای اقتصادی و رفع مشکلات آنها اختصاص می‌دهد.

وزیر کشور درباره تعامل با همسایگان گفت: همسایه‌گرایی از اولویت‌های دولت چهاردهم است و ظرفیت‌های خوبی در این استان در این حوزه وجود دارد.

وی کشور ادامه داد: دولت به حمل‌ونقل و کریدورها توجه ویژه‌ای دارد، بخش اعظم اعتبارات درون‌شهری ما به حمل‌ونقل اختصاص یافته است.

مؤمنی افزود: امسال با اینکه انرژی بیشتری به صنایع دادیم، قطعی برق نداشتیم و واردات انرژی هم یک میلیارد دلار کمتر شده است.

وزیر کشور با بیان اینکه فعالیت در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر از اولویت‌های دولت است، گفت: استان آذربایجان شرقی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر کارهای خوبی کرده است، همچنین دولت در حوزه عدالت آموزشی، زیرساخت‌ها و تحول در نظام آموزشی برای کم کردن گسست نسلی اقدامات خوبی در دستور کار دارد.

وی به بحران کمبود آب اشاره کرد و گفت: در موضوع آب، برخلاف انرژی، ما راهکارهای متنوع نداریم، مهم‌ترین موضوع مصرف بهینه و ساماندهی مصرف است. این موضوع باید تبدیل به سبک زندگی شود.

وزیر کشور در پایان گفت: در دهه فجر امسال، حدود ۱۶۰۰۰ پروژه را در مجموعه شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور با ۱۱۱ همت اعتبار افتتاح کردیم که افتخاری برای دولت چهاردهم است.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار