رئیس مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توان‌مندسازی سازمان بهزیستی در گفت‌وگو با پانا خبر داد؛

حمایت سازمان بهزیستی از ۱۱ هزار و ۷۴۵ نفر با آسیب بینایی/ بسته‌های مهارتی برای افراد دارای معلولیت تهیه می‌شود

تهران (پانا) - رئیس مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توان‌مندسازی سازمان بهزیستی، گفت: هم‌اکنون ۸۵ هزار و ۷۶۷ دانش‌آموز دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که از این تعداد، ۱۱ هزار و ۷۴۵ نفر به نوعی دارای معلولیت بینایی هستند؛ که هم شامل کم‌بینا و هم نابینا می‌شود.

کد مطلب: ۱۶۲۱۳۱۶
لینک کوتاه کپی شد
حمایت سازمان بهزیستی از ۱۱ هزار و ۷۴۵ نفر با آسیب بینایی/ بسته‌های مهارتی برای افراد دارای معلولیت تهیه می‌شود

آرزو ذکایی‌فر، در گفت‌وگو با پانا با اشاره به خدمات  سازمان بهزیستی به افراد دارای معلولیت، گفت: سازمان بهزیستی برای افراد دارای معلولیت، شامل معلولیت‌های مختلف، همچنین افراد نابینا و دارای معلولیت بینایی، خدمات مختلفی را ارائه می‌دهد. این خدمات شامل بخش آموزش، مسکن، اشتغال و موضوعات درمانی برای این گروه است.

رئیس مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی در پاسخ به این سوال که چه تعداد دانش‌آموز  دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی قرار دارد، گفت:‌ هم‌اکنون  ۸۵ هزار و ۷۶۷ دانش‌آموز دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که از این تعداد، ۱۱ هزار و ۷۴۵ نفر به نوعی دارای معلولیت بینایی هستند؛  که شامل کم‌بینا و  نابینا می‌شود. خدمات آموزشی شامل یک کمک‌هزینه آموزشی برای دانش‌آموزان است و همچنین از حوزه توانبخشی، وسایل کمک‌آموزشی  به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

حمایت‌های ویژه از دانشجویان دارای معلولیت

وی به آمار دانشجویان تحت حمایت سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: اکنون  ۱۱ هزار و ۵۰۰  نفر از افراد دارای معلولیت در دانشگاه‌های مختلف مشغول به تحصیل هستند که ۱۰۰ درصد شهریه آن‌ها توسط سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود. از این تعداد، دو هزار و ۶۲۴ نفر از دانشجویان، افراد با معلولیت بینایی هستند که آن‌ها نیز از کمک‌هزینه شهریه به‌طور کامل بهره‌مند می‌شوند.

ایجاد  ۷۰ هزار و ۵۱۸ فرصت شغلی توسط سازمان بهزیستی برای افراد دارای معلولیت

ذکایی‌فر  گفت: در حوزه اشتغال هم حمایت‌های لازم از افراد دارای معلولیت انجام می‌شود. سال گذشته، ۷۰ هزار و ۵۱۸ فرصت شغلی ایجاد شد که از این تعداد،  ۴۲ هزار و ۳۱۱ فرصت شغلی مربوط به افراد دارای معلولیت بود و  ۴ هزار و ۲۳۲  نفر از افراد دارای معلولیت بینایی بودند.

 بسته‌های مهارتی برای افراد دارای معلولیت متناسب با ویژگی‌های فردی در حال آماده‌سازی است

وی با تأکید بر اهمیت آموزش‌های مهارتی در اشتغال پایدار افزود: یک بخش مهم، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای است. ما تفاهم‌نامه‌ای با سازمان فنی و حرفه‌ای داریم که پکیج‌ها و محتواهایی برای افراد دارای معلولیت تهیه و به‌روزرسانی می‌شود. این محتواها متناسب با نوع معلولیت (بینایی، شنوایی و سایر انواع معلولیت‌ها) تهیه می‌شود و جلسات آن مستمراً با سازمان فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود.

ذکایی‌فر ادامه داد: علاوه بر مهارت‌های فنی، مهارت‌های نرم و پایه‌ای مانند خودآگاهی، خودکارآمدی، عزت نفس، مهارت‌های ارتباطی، مدیریت هیجانات و حل مسئله برای این افراد در نظر گرفته شده است. این مهارت‌ها به‌ویژه برای افرادی که در مشاغل کارفرمایی جذب می‌شوند، بسیار ضروری است.

وی تأکید کرد: بسته‌های آموزشی در حال آماده‌سازی است تا افرادی که به کارفرما معرفی می‌شوند، متناسب با استعداد، رغبت، ویژگی‌های فردی و مهارت‌هایی که دارند یا در حال یادگیری آن هستند، به یکی از الگوهای اشتغال متصل شوند و در محیط‌های کاری به شکلی پایدار فعالیت کنند.

کارفرمایان با استخدام افراد دارای معلولیت از یارانه و معافیت مالیاتی بهره‌مند می‌شوند

ذکایی‌فر با اشاره به مشوق‌های اشتغال برای کارفرمایان، گفت: با توجه به اینکه برخی افراد دارای معلولیت، به دلیل نوع معلولیت‌شان ممکن است در اتصال به الگوی کارفرمایی با مشکل مواجه شوند، سازمان بهزیستی در این حوزه مشوق‌هایی را در نظر گرفته است.

وی ادامه داد: سه مدل مشوق داریم در ابتدا مشوق‌های کارفرمایی که در ازای به‌کارگیری مددجویان سازمان بهزیستی، ۱۸ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار به حساب کارفرما واریز می‌شود. مورد بعد یارانه دستمزد که بر حسب شدت معلولیت، ۳۰، ۴۰ یا ۵۰ درصد حداقل حقوق به ازای به‌کارگیری افراد دارای معلولیت، بر اساس لیست بیمه تأمین اجتماعی، به حساب کارفرما واریز می‌شود. مورد بعد معافیت‌های مالیاتی که بر اساس قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، هزینه‌هایی مانند مناسب‌سازی کارگاه، نصب دستگیره یا تجهیز سرویس بهداشتی به عنوان هزینه‌های قابل قبول محاسبه شده و کارفرما از معافیت مالیاتی برخوردار می‌شود.

واگذاری   ۹ هزار  و ۹۷۸  واحد مسکونی به افراد دارای معلولیت در سال گذشته 

 ذکایی‌فر اعلام کرد: سال گذشته، نه هزار و ۹۷۸ واحد مسکونی به افراد دارای معلولیت واگذار شد که از این تعداد، هزار و ۳۹۷ واحد به افراد دارای معلولیت بینایی تعلق داشت.

حمایت درمانی سازمان بهزیستی از ۶۰ هزار فرد دارای معلولیت بینایی در سال گذشته

وی درباره خدمات درمانی ارائه‌شده توسط سازمان بهزیستی، گفت:  همچنین سال گذشته، حدود ۶۰ هزار نفر از افراد دارای معلولیت بینایی از کمک‌هزینه‌های درمانی سازمان مضافا اینکه برای حمایت‌های بیشتر در حوزه سلامت تفاهم نامه‌ای با بیمه سلامت در سنوات پیشین منعقد شده با موضوع ارایه ۵۹ کد خدمت ستاره‌دار توانبخشی خدمات  درمانی بینایی، شنوایی  و ... که در مراکز ارایه دهنده خدمت ۷۰ درصد برعهده بیمه و ۳۰ درصد را مددجو پرداخت می‌کند. در سال گذشته بالغ بر ۷۲۰.۰۰۰ نفر از خدمات مذکور استفاده  کرده‌اند.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار