رئیس دادگستری کل استان خراسان رضوی :

کاهش جمعیت کیفری با بهره‌گیری از نهادهای ارفاقی و گفت‌وگوی مستقیم با زندانیان محقق می‌شود

مشهد(پانا)- رئیس کل دادگستری خراسان رضوی با تأکید بر لزوم اجرای سیاست‌های تحول‌گرای قوه قضاییه گفت: برای کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها باید از نهادهای ارفاقی در جرائم غیر مهم و غیر خشن استفاده شود و حضور قضات در زندان‌ها برای گفت‌وگو با مددجویان افزایش یابد.

کد مطلب: ۱۶۱۲۳۱۶
لینک کوتاه کپی شد
کاهش جمعیت کیفری با بهره‌گیری از نهادهای ارفاقی و گفت‌وگوی مستقیم با زندانیان محقق می‌شود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضا زرندی، در نشست با مسئولان قضایی استان به ضرورت توجه جدی به کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها پرداخت و اظهار کرد: سند تحول قوه قضاییه به صراحت بر استفاده از ظرفیت نهادهای ارفاقی در جرائم سبک و غیر خشن تأکید دارد و این موضوع باید در اولویت کار دستگاه قضایی استان قرار گیرد.

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه جلسات کارگروه ساماندهی زندانیان به طور مستمر در استان برگزار می‌شود، گفت: حضور قضات و مسئولان قضایی در زندان‌ها و گفت‌وگوی مستقیم با زندانیان فرصتی است تا بسیاری از مشکلات حقوقی و قضایی آنان که قابل حل است، شناسایی و برطرف شود و  این ارتباط چهره به چهره می‌تواند به کاهش آسیب‌ها و بازگشت سریع‌تر مددجویان به جامعه کمک کند.

رئیس شورای قضایی استان تأکید کرد: سرپرستان مجتمع‌های جامع خدمات قضایی و روسای دادگستری شهرستان‌ها موظف‌اند ماهانه گزارش‌هایی از میزان بازدید قضات از زندان‌ها، تعداد جلسات دادرسی الکترونیک، صدور قرارهای منجر به بازداشت و تعداد محکومان به حبس ارائه کنند تا حوزه ریاست دادگستری کل بتواند بر روند اجرای سیاست‌های کاهش جمعیت کیفری نظارت داشته باشد.

زرندی همچنین به نقش فناوری در این فرایند اشاره کرد و افزود: معاونت فناوری اطلاعات دادگستری استان موظف است هر ماه لیستی از شعبی که بیشترین آمار بازداشت متهمان و محکومان به حبس را دارند، به معاون قضایی ارائه کند تا در خصوص شعبی که در صدور قرار بازداشت یا احکام حبس سخت‌گیری می‌کنند، تدابیر اصلاحی اندیشیده شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات زندانیان مربوط به افرادی است که صرفاً به دلیل رد مال با مبالغ ناچیز مدت زیادی در زندان باقی مانده‌اند همچنین  اداره کل زندان‌ها مکلف شده این موارد را شناسایی و به دادستان‌های مربوطه اعلام کند تا در چهارچوب قانون برای آزادی این افراد اقدام شود.

زرندی  بر لزوم استقرار کارت‌خوان در کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها تأکید کرد و گفت: این اقدام باعث می‌شود اجرای احکام مدنی و کیفری سریع‌تر انجام گیرد و افراد به دلیل ناتوانی در پرداخت‌های فوری دچار بازداشت غیرضروری نشوند.

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی همچنین با اشاره به اقدامات انجام‌شده در زمینه اشتغال زندانیان اظهار داشت: طی سال‌های اخیر، فعالیت‌های گسترده‌ای برای ایجاد زمینه‌های اشتغال به کار زندانیان شکل گرفته است که در آینده نیز با همکاری اداره کل زندان‌ها و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، طرح‌های تازه‌ای در این زمینه اجرا خواهد شد تا زمینه بازاجتماعی شدن زندانیان و کاهش بازگشت مجدد آنان به زندان فراهم شود.

خبرنگار : محدثه رمضانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار