معلم برتر متوسطه اول:

معلم موفق کسی است که عالمانه، عادلانه و عاشقانه در مسیر آموزش قدم بردارد

قلقلرود (پانا) – دبیر فرهنگ و هنر مدارس منطقه قلقلرود، با کسب عنوان معلم نمونه متوسطه اول به مرحله استانی راه یافت؛ موفقیتی که به گفته او، حاصل علاقه، پشتکار و نگاه تربیتی به آموزش هنر است.

کد مطلب: ۱۶۹۹۰۹۲
لینک کوتاه کپی شد
معلم موفق کسی است که عالمانه، عادلانه و عاشقانه در مسیر آموزش قدم بردارد

زهرا مصطفایی در گفت‌وگو با پانا با معرفی خود گفت: «من زهرا مصطفایی هستم، در رشته گرافیک دانشگاه فرهنگیان شهید شرافت تهران تحصیل کرده‌ام و نزدیک به چهار سال است که در مدارس مشغول تدریس هستم.»

وی درباره علاقه‌مندی خود به هنر و معلمی اظهار کرد: «از زمانی که خودم را شناختم و توانستم قلم در دست بگیرم، به هنر علاقه‌مند بودم و همیشه می‌دانستم مسیر شغلی آینده‌ام باید با هنر آمیخته باشد. در دوره راهنمایی هم شیفته شغل شریف معلمی و آموزش شدم و از همان زمان، وقتی می‌پرسیدند دوست داری در آینده چکاره شوی، همیشه می‌گفتم: معلم هنر.»

این معلم نمونه درباره راه‌یابی به مرحله استانی افزود: «به‌نظر من، تشخیص مسیر موفقیت همیشه آن‌قدر ساده و مشخص نیست که بتوان گفت اگر کسی معلم نمونه شد، حتماً بسیار موفق بوده است. اما در باور من، معلم موفق کسی است که عالمانه، عادلانه و عاشقانه در مسیر آموزش و هدایت دانش‌آموزان قدم بردارد و تلاش کند چراغی، هرچند کم‌نور، در مسیر درست زندگی آنان روشن کند.»

مصطفایی مهم‌ترین عامل موفقیت خود را علاقه به هنر و نگاه جدی به تربیت دانش‌آموزان دانست و گفت: «درس فرهنگ و هنر به خودی خود جذاب و دوست‌داشتنی است و برای بسیاری از دانش‌آموزان محبوبیت دارد، اما ماندگاری این علاقه به روش تدریس دبیر بستگی دارد. یکی از ویژگی‌های مثبت این درس، انعطاف آن بر اساس علاقه دانش‌آموزان و شرایط محیطی است و همین موضوع باعث می‌شود استعدادهای تازه در دانش‌آموزان کشف شود.»

وی با اشاره به نقش این درس در رشد شخصیتی دانش‌آموزان بیان کرد: «فرهنگ و هنر می‌تواند روحیه تفکر، تخیل، اعتمادبه‌نفس و همکاری را در دانش‌آموزان تقویت کند و در کنار آموزش مهارت‌های هنری، به پرورش صبر، دقت، مسئولیت‌پذیری و درک زیبایی‌ها نیز کمک کند. همچنین آشنایی با فرهنگ، سنت‌ها و هنرهای گوناگون باعث می‌شود نوجوانان هویت فرهنگی خود را بهتر بشناسند.»

این دبیر فرهنگ و هنر، مهم‌ترین چالش تدریس در این حوزه را نبود کارگاه تخصصی و هزینه بالای ابزار آموزشی عنوان کرد و افزود: «از مهم‌ترین چالش‌های این درس و به‌طور کلی دروس عملی، نبود کارگاه تخصصی است. همچنین گران بودن ابزار و وسایل مورد نیاز دانش‌آموزان، آموزش را با دشواری‌هایی همراه می‌کند.»

وی در پایان تأکید کرد: «در تدریس فرهنگ و هنر، اگر از روش‌های خلاقانه و فعالیت‌های عملی استفاده شود، دانش‌آموزان ارتباط بهتری با درس برقرار می‌کنند و یادگیری برایشان عمیق‌تر و ماندگارتر می‌شود.»

راه‌یابی زهرا مصطفایی از منطقه قلقلرود به مرحله استانی، بار دیگر نشان داد که تلاش، عشق به آموزش و نگاه هنرمندانه به تربیت می‌تواند مسیرهای تازه‌ای را پیش روی دانش‌آموزان بگشاید و نام منطقه را در عرصه‌های فرهنگی و آموزشی بیش از پیش مطرح کند.

خبرنگار : یسنا مالمیر

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار