هدف‌گذاری جذب ۳ همت اعتبار مالیاتی و سرمایه‌گذاری دو درصدی پرتفو در فناوری‌های نو

تهران (پانا) - مدیرعامل نواکو، از آغاز مرحله اجرایی اکوسیستم نوآوری گروه سرمایه‌گذاری اهداف خبر داد و گفت: نواکو به‌عنوان بازوی اجرایی این اکوسیستم، مأموریت دارد با شناسایی نیازهای فناورانه شرکت‌های گروه، هدایت پروژه‌های دانش‌بنیان، استفاده از ظرفیت «تولید بار اول» و طراحی مدل‌های نوین تأمین مالی، مسیر سرمایه‌گذاری فناوری در صندوق بازنشستگی صنعت نفت را متحول کند.

کد مطلب: ۱۷۴۴۰۷۳
لینک کوتاه کپی شد
هدف‌گذاری جذب ۳ همت اعتبار مالیاتی و سرمایه‌گذاری دو درصدی پرتفو در فناوری‌های نو

امیرحسین ضرغامی، در رویداد اکوسیستم نوآوری و جهش تولید دانش‌بنیان هلدینگ اهداف با تأکید بر اینکه هدف این برنامه صرفاً حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نیست، بلکه ایجاد یک زنجیره کامل از «نیاز تا سرمایه‌گذاری و بازار» است، اظهار کرد: ساختاری طراحی شده که پروژه‌های فناورانه شرکت‌های زیرمجموعه، متناسب با ابعاد و سطح فناوری، از مسیرهای مختلف تأمین مالی و سرمایه‌گذاری وارد فاز اجرا شوند.

اجرای پروژه‌های راهبردی با تکیه بر توان شرکت‌های دانش‌بنیان

ضرغامی با اشاره به پروژه‌های بزرگ صنعت نفت گفت: تلاش ما این است که پروژه‌های راهبردی، از جمله طرح‌های فشارافزایی و پروژه‌های شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، تا حد امکان از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان داخل گروه بهره ببرند.

به گفته وی، استفاده از ظرفیت قانونی «ترک تشریفات» در قراردادهای مرتبط با شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند ضمن تسریع اجرای پروژه‌ها، فرصت ارزشمندی برای توسعه فناوری‌های داخلی ایجاد کند.

وی افزود: «وقتی مجموعه‌ای مانند صندوق بازنشستگی صنعت نفت مالک این شرکت‌هاست، منطقی است که ابتدا ظرفیت‌های فناورانه داخل گروه فعال شود و بازار اولیه برای شرکت‌های دانش‌بنیان خودمان شکل بگیرد.»

تفاهمنامه پیشران؛ حلقه اتصال صنعت و فناوری

مدیرعامل نواکو از تفاهمنامه این شرکت با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای توسعه اکوسیستم نوآوری یاد کرد و گفت: این تفاهمنامه که با محوریت توسعه زنجیره پایین‌دست منعقد شده، مسیر بهره‌گیری شرکت‌های گروه از حمایت‌های قانونی و مالی را تسهیل می‌کند.

به گفته ضرغامی، این همکاری علاوه بر تسریع اجرای پروژه‌های فناورانه، امکان استفاده گسترده‌تر از مشوق‌های دولتی و ابزارهای تأمین مالی را نیز فراهم خواهد کرد.

هدف‌گذاری برای جذب ۳ همت اعتبار مالیاتی

ضرغامی با اشاره به ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان اظهار کرد: دولت حدود ۶۰ همت اعتبار مالیاتی برای حمایت از فعالیت‌های تحقیق و توسعه پیش‌بینی کرده است و هلدینگ اهداف نیز به‌دلیل حجم فعالیت شرکت‌های زیرمجموعه، ظرفیت قابل توجهی برای بهره‌گیری از این مشوق دارد.

وی گفت: «هدف ما این نیست که از کل این ظرفیت استفاده کنیم، اما برنامه‌ریزی کرده‌ایم بتوانیم دست‌کم دو تا سه همت از اعتبار مالیاتی را به پروژه‌های تحقیق و توسعه و نوآوری اختصاص دهیم تا بخشی از هزینه‌های توسعه فناوری از محل همین مشوق‌ها جبران شود.»

نیازسنجی فناورانه؛ پایان پروژه‌های موازی

مدیرعامل نواکو یکی از مهم‌ترین اقدامات آغازشده را طراحی نظام یکپارچه نیازسنجی فناوری در شرکت‌های گروه دانست و گفت: پیش از هر سرمایه‌گذاری باید تصویر دقیقی از نیازهای واقعی شرکت‌ها داشته باشیم.

وی توضیح داد: «برای نخستین بار سازوکاری طراحی شده که اطلاعات نیازهای فناورانه از سوی شرکت‌ها جمع‌آوری، تجمیع و اولویت‌بندی می‌شود تا از اجرای پروژه‌های مشابه و موازی جلوگیری شود.»

به گفته وی، خروجی این فرآیند مستقیماً وارد شورای نوآوری شده و مبنای تصمیم‌گیری درباره سرمایه‌گذاری‌ها خواهد بود.

آینده‌پژوهی؛ سرمایه‌گذاری بر اساس روندهای نوظهور

ضرغامی با تأکید بر اهمیت آینده‌پژوهی در تصمیم‌های سرمایه‌گذاری گفت: برخی سرمایه‌گذاری‌های گذشته نشان داده‌اند که بی‌توجهی به روندهای فناوری می‌تواند منابع قابل توجهی را بدون بازده مطلوب درگیر کند.

وی افزود: «ترندهای آینده باید از دل شرکت‌ها و مدیران تحقیق و توسعه استخراج شود؛ زیرا آن‌ها بهتر از هر کسی تغییرات فناوری و نیازهای صنعت را می‌شناسند.»

به گفته وی، کمیته سرمایه‌گذاری شورای نوآوری وظیفه دارد روندهای نوظهور را شناسایی و آن‌ها را به فرصت‌های سرمایه‌گذاری تبدیل کند.

ظرفیت ۳۰۰ میلیون دلاری برای تولید بار اول

مدیرعامل نواکو از اختصاص ظرفیت ۳۰۰ میلیون دلاری برای پروژه‌های «تولید بار اول» خبر داد و گفت: این منابع می‌تواند تحرک قابل توجهی در اجرای پروژه‌های فناورانه ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه برخی صنایع کشور در این حوزه عملکرد موفقی داشته‌اند، افزود: «ما نیز باید از ظرفیت‌های قانونی موجود استفاده کنیم تا شرکت‌های گروه بتوانند سهم بیشتری از پروژه‌های صنعتی را در اختیار بگیرند.»

مدل سه‌سطحی سرمایه‌گذاری در اکوسیستم نوآوری

ضرغامی مدل جدید سرمایه‌گذاری نواکو را مبتنی بر سه سطح معرفی کرد.به گفته وی، در سطح نخست، پروژه‌های کوچک بهینه‌سازی و تحقیق و توسعه قرار دارند که با استفاده از اعتبار مالیاتی و طرح‌هایی مانند «صبا» حمایت می‌شوند.

در سطح دوم، پروژه‌های تا حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان از طریق صندوق سرمایه‌گذاری شرکتی (CVC) و پس از تصویب در شورای نوآوری تأمین مالی خواهند شد.

وی افزود: «در سطح سوم نیز پروژه‌های بزرگ سرمایه‌گذاری، از جمله طرح‌هایی با ارزش چندین میلیون دلاری، پس از تصویب در ارکان تصمیم‌گیری گروه اهداف، از طریق افزایش سرمایه شرکت‌ها اجرا خواهند شد.»

سرمایه‌گذاری دو درصدی از پرتفوی هلدینگ

مدیرعامل نواکو از برنامه‌ریزی برای اختصاص دو درصد از پرتفوی سرمایه‌گذاری هلدینگ اهداف به حوزه‌های نوآورانه خبر داد و گفت: این سرمایه‌گذاری‌ها به‌تدریج و در قالب پروژه‌های فناورانه اجرا می‌شوند و هدف آن‌ها ایجاد جریان پایدار سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نو است.

وی تأکید کرد: «اصل موضوع برای ما صرفاً دریافت اعتبار مالیاتی نیست؛ بلکه ایجاد سرمایه‌گذاری‌های سودآور و ارزش‌آفرین برای کل گروه است.»

زیرساخت ۵۰ میلیون دلاری هوش مصنوعی برای شرکت‌های گروه

ضرغامی در پایان از تصویب پروژه‌ای ۵۰ میلیون دلاری برای ایجاد زیرساخت پردازشی هوش مصنوعی در سطح گروه اهداف خبر داد و گفت: این زیرساخت به شرکت‌های زیرمجموعه امکان می‌دهد متناسب با نیاز خود از ظرفیت پردازشی مشترک استفاده کنند یا در توسعه آن مشارکت داشته باشند.

وی افزود: «این زیرساخت، پایه اجرای پروژه‌های هوش مصنوعی، تحلیل داده، سامانه‌های پیشرفته صنعتی و تحول دیجیتال در شرکت‌های گروه خواهد بود.»

مدیرعامل نواکو با تأکید بر اینکه این اکوسیستم با حمایت مدیریت ارشد گروه اهداف وارد مرحله عملیاتی شده است، خاطرنشان کرد: «نواکو مأموریت دارد مسیر نوآوری را از مرحله شناسایی مسئله تا تأمین مالی، سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌ها مدیریت کند تا فناوری به یکی از پیشران‌های اصلی خلق ارزش در گروه اهداف تبدیل شود.»

 

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار