زیتون آبروی کشاورزی استان؛ مثل همیشه اول هستیم، اما بقیه بخش‌ها چه؟

زنجان (پانا) - رئیس سازمان جهاد کشاورزی زنجان در حالی از رکورد ۳۱ هزار میلیارد تومانی تولیدات کشاورزی استان سخن می‌گوید که آمارها حکایت از نابرابری آشکار در توسعه بخش‌های مختلف این صنعت حیاتی دارد. آیا زنجان به جز زیتون، محصول دیگری برای عرضه دارد؟

کد مطلب: ۱۵۹۵۲۷۸
لینک کوتاه کپی شد
زیتون آبروی کشاورزی استان؛ مثل همیشه اول هستیم، اما بقیه بخش‌ها چه؟

اکبر کرامتی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در نشست خبری به تشریح دستاوردهای بخش کشاورزی اعلام کرد: «ارزش ناخالص تولیدات کشاورزی استان به بیش از ۳۱ هزار میلیارد تومان رسیده است. در سال گذشته بیش از ۳۹ هزار تن محصول مازاد به ارزش حدود ۳۴ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شده که شامل ۱۲۰۰ تن ماهی نیز می‌شود.»  

وی به ساختار سازمانی این نهاد اشاره کرد و افزود: «سازمان جهاد کشاورزی استان با پنج معاونت تخصصی شامل «تولیدات گیاهی»، «تولیدات دامی»، «توسعه مدیریت و منابع»، «برنامه‌ریزی و امور اقتصادی» و «توسعه بازرگانی» فعالیت می‌کند. این ساختار با پشتیبانی ۹ مدیریت تخصصی و هشت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانی، مأموریت اجرای سیاست‌های وزارتخانه را بر عهده دارد.»  

کرامتی در ادامه به ظرفیت‌های کشاورزی استان اشاره کرد: «از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی استان، ۸۵۰ هزار هکتار قابلیت کشت دارد که سالانه ۶۰۰ هزار هکتار آن مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. ۴۲۵ هزار هکتار از این اراضی به صورت دیم آبیاری می‌شود.»  

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به محصولات شاخص اشاره کرد: «سیب، انگور و زیتون عمده محصولات باغی و گندم و سیب زمینی اصلی‌ترین محصولات زراعی استان هستند. در این میان، زنجان در تولید زیتون رتبه اول و در تولید لوبیا رتبه سوم کشور را داراست.»  

وی به موفقیت‌های بخش دام و طیور اشاره کرد: «استان زنجان با تولید سالانه بیش از ۷۰ هزار تن محصولات طیور، ۱۹۸۰۰ تن محصولات شیلات و ۱۳۰۰ تن عسل جایگاه ویژه‌ای دارد. در حوزه پرورش بوقلمون نیز با تولید ۴۴۰۰ تن در ۱۷ واحد تولیدی، رتبه ممتاز کشوری را به خود اختصاص داده‌ایم.»  

کرامتی با اشاره به شاخص مکانیزاسیون کشاورزی استان گفت: «ضریب مکانیزاسیون در استان به ۲.۳۴ رسیده که از میانگین کشوری بالاتر است. این نشان‌دهنده توسعه فناوری و مکانیزاسیون در بخش کشاورزی استان است.»  

اما سؤال اینجاست: چرا با وجود چنین ظرفیت‌هایی، سایر بخش‌های کشاورزی استان نتوانسته‌اند به جایگاه مناسبی دست یابند؟ چرا با وجود ۸۵۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت، تنها ۶۰۰ هزار هکتار آن مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ چرا ضریب مکانیزاسیون استان با وجود بالاتر بودن از میانگین کشوری، هنوز با استان‌های پیشرو فاصله دارد؟ و چرا صادرات محصولات کشاورزی استان به ۳۴ میلیون دلار محدود شده است؟  

وی در پایان تأکید کرد: «سازمان جهاد کشاورزی استان با ساختار منسجم و مأموریت‌محور خود، تمامی توان را برای توسعه پایدار بخش کشاورزی و بهبود معیشت ۱۰۶ هزار خانوار بهره‌بردار این بخش به کار گرفته است.»  

رتبه نخست زیتون هرچند افتخارآفرین است، اما کافی نیست. کشاورزی زنجان نیازمند نگاهی همه‌جانبه و برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای توسعه سایر بخش‌هاست. آیا مسئولان استان برای تحقق این هدف برنامه‌ای دارند؟  

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار