کارشناس تغذیه شاغل در اداره بهداشت؛

گروه‌های سنی مختلف نیاز به هرم غذایی متفاوت دارند

اصفهان( پانا) - کارشناس تغذیه شاغل در بهداشت گفت: هرم تغذیه قبلا یک هرم بود برای همه گروه های سنی مختلف و چیزی بود که برای آموزش عموم استفاده می‌شد و کارشناسان تغذیه و هر کسی که در بخش سلامت در حال کار کردن بود، از همان هرم استفاده می کرد.

کد مطلب: ۱۵۸۹۰۸۱
لینک کوتاه کپی شد

فاطمه منصوری کارشناس تغذیه شاغل در بهداشت در گفت و گو با پانا گفت: « هرم تغذیه قبلاً یک هرم بود برای همه‌ گروه‌های سنی مختلف و یک چیزی بود که برای آموزش عموم بود که کارشناسان تغذیه و هر کسی که در بخش سلامت در حال کار کردن بود، از همان هرم استفاده می‌کرد. »

وی در ادامه بیان کرد: « چون به صورت تصویر بود و هرم مانند بود، مشخص می‌کرد که مثلاً چیز‌هایی که در قائده هرم هستش را باید بیشتر استفاده کنند و هر چقدر که به رأس هرم نزدیک می‌شوند باید میزان مصرف کمتر شود برای عموم هم خیلی قابل فهم‌تر و آسان بود. »

وی ادامه داد: « ولی با گذشت زمان و با تحقیقاتی که انجام شد متوجه شدند که نمی‌شود برای همه گروه‌های سنی یک هرم را پیشنهاد کرد و یک سری تغییرات جزئی را برای گروه‌های سنی مختلف لحاظ کردند. گروه سنی کودک یک هرم جدا دارد، گروه نوجوان هرم دیگه‌ای دارد، بزرگسال و جوان هرم دیگر وافراد سالمند هم باز هرم دیگری دارندو همچنین مادران باردار یا شیر ده هم هرم متفاوتی از بقیه افراد دارند. »

منصوری اذعان کرد: «برسی گروه سنی شش تا یازده سال و گروه سنی دوازده تا ۱۸ سال، گروه نان غلات که در قاعده هرم است و در واقع قسمت عمده انرژی روزانه ما از همین نان و غلات تأمین می‌شود. »

کارشناس تغذیه تصریح کرد: «از انواع نان فانتزی تا سنتی ساده سفید قهوه‌ای و سبوس دار و انواع رشته‌ها ماکارانی این‌ها هم در این دسته انرژی هستند، در گروه ۶ تا ۱۱ سال شش تا یازده واحد در واقع نان و غلات استفاده شود بسته به وزن و نمودار وزنی بچه‌ها که دچار اضافه وزن هستند کمتر استفاده کنند و اگر طبیعی هستند در حد متوسط سو تغذیه و لاغر باشند باید بیشتر استفاده کنند. »

وی گفت: «گروه سبزی‌ها که در پله دوم این هرم قرار می‌گیرد بیشتر به خاطر آنتی اکسیدان است آن اکسیدان‌های که حتماً بچه‌ها باید از آن استفاده کنند. »

کارشناس تغذیه بیان کرد: «کودکان برای جلوگیری از یبوست و خیلی بیماری‌های مختلف گوارشی تا تنظیم قند خونشان که متأسفانه یکی از مشکلات خیلی‌ها دیابت در سن پایین هستند و متأسفانه باید خاطرقند خون تنظیم شود و بیش از اندازه بالا نرود با‌یک وعده غذایی که خورده می‌شود یکباره شوک انسولین وارد نشود بنابراین سبزی‌ها هم خیلی تأکید می‌شود املاح ویتأمین و فیبری که دارد آنتی اکسیدان‌هایی که دارد برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها استفاده می‌شود. »

وی بیان کرد: « در ۶ تا ۱۱ سال دو تا سه واحد روزانه سبزیجات باید استفاده شود، بیشتر تأکید می‌شود سبزیجات برگی شکل  مثل سبزی خورشتی و سبزی آشی و این جور چیز‌ها باشد. خیار گوجه هویج بادمجان چیز‌های مختلف گروه سبزیجات هستند. »

منصوری ادامه داد: «کلسیم و فسفر لبنیات برای بدن لازم است و در گروه سنی۶ تا ۱۱ سال دو تا سه واحد در روز استفاده شود گروه بعدی گوشت حبوبات تخم مرغ ومغز دانه‌ها و آجیل‌ها که دو تا سه واحد در روز استفاده شود. آهن و زینک و پروتئین که برای کودکان و به خصوص دختر‌ها نیاز دارند تخم مرغ به صورت روزانه با جذب صد در صد برای بدن کودکان و برای رشد قد و عضله‌سازی تأکید می‌شود در صورت سلامتی کامل می‌شود روزانه یک عدد تخم مرغ استفاده کرد داشتن اضافه وزن کبد چربی خون نباید استفاده شود. »

وی در پایان تأکید کرد: «در رأس هرم شیرینی و چربی نباید استفاده شود شکلات، شیرینی، کره، خامه، سرشیر انواع هله هوله‌ها، نبات؛ پولکی، قند و  نوشیدنی‌های قند دار که نباید استفاده شود. »

حجم فایل ویدیویی : ۸۲.۳۴M مدت زمان فایل ویدیویی : ۰۰:۰۵:۰۲ دانلود فایل
خبرنگار : نیلوفرسادات مسئله گو

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار