معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران :

فوریت‌های اجتماعی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و اقدام منسجم است

تهران ( پانا) _ معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل شهر تهران گفت: فوریت‌های اجتماعی از مهم‌ترین اولویت‌های نظام تعلیم و تربیت است و کاهش آسیب‌های اجتماعی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، هماهنگی بین‌بخشی و بهره‌گیری از ظرفیت مدیران، مشاوران و شرکای برون‌سازمانی می‌باشد.

کد مطلب: ۱۶۵۱۶۳۷
لینک کوتاه کپی شد
فوریت‌های اجتماعی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و اقدام منسجم است

جلسه کمیته ملی «نماد» با حضور حبیب‌الله قربانی‌مهر، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل شهر تهران، اعضای کمیته نماد استان و اعضای منطقه چهار برگزار شد. این نشست با هدف بررسی آخرین اقدامات انجام‌شده در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، هماهنگی میان دستگاه‌های درون‌سازمانی و برون‌سازمانی و ارزیابی عملکرد مناطق آموزشی، به‌ویژه منطقه چهار، شکل گرفت.

 حبیب الله قربانی‌مهر  معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل شهر تهران در این جلسه، فوریت‌های اجتماعی را از مهم‌ترین دغدغه‌های نظام آموزشی دانست و با اشاره به افزایش پیچیدگی آسیب‌های اجتماعی در سنین دانش‌آموزی، بر لزوم طراحی برنامه‌های هدفمند، پیشگیرانه و متناسب با شرایط هر منطقه تأکید کرد.

وی تصریح کرد: که مواجهه سطحی با آسیب‌ها نه‌تنها کارآمد نیست، بلکه می‌تواند تبعات جدی‌تری برای امنیت روانی دانش‌آموزان به همراه داشته باشد.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل شهر تهران با اشاره به ساماندهی مطلوب نیروهای تخصصی حوزه مشاوره در منطقه چهار گفت: این منطقه نخستین منطقه در شهر تهران است که موفق شده اعضای کمیته ملی نماد برون‌سازمانی را به‌صورت منسجم و مؤثر گردهم آورد. این اقدام، زمینه‌ساز هم‌افزایی ظرفیت‌ها و تسریع در حل مسائل پیچیده اجتماعی در مدارس شده است.

ایشان با قدردانی از نگاه مسئولانه و آگاهانه مدیر آموزش و پرورش منطقه چهار در برگزاری شش جلسه مؤثر در مدارس پرخطر افزود: این جلسات با حضور شرکای فرهنگی و تربیتی آموزش و پرورش و نهادهای برون‌سازمانی برگزار شده و نقش مهمی در شناسایی دقیق مسائل، افزایش حساسیت مدیران و تقویت شبکه حمایتی دانش‌آموزان ایفا کرده است.

قربانی‌مهر توسعه فردی و پذیرش مسئولیت را دو اصل کلیدی در ایجاد فضای امن، سالم و حمایتی برای دانش‌آموزان دانست و تأکید کرد: مدرسه زمانی می‌تواند مأمن دانش‌آموز باشد که همه عوامل آن، از مدیر و مشاور تا معلم و شریک اجتماعی، نسبت به نقش خود در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی آگاه و متعهد باشند.

وی با اشاره به توجه ویژه مقام عالی وزارت آموزش و پرورش به مقوله پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی گفت: وزیر آموزش و پرورش با نگاهی ریزبینانه و به‌صورت هفتگی، روند اجرای برنامه‌های پیشگیرانه را دنبال می‌کند و همین پیگیری مستمر، موجب ارتقای کیفی برنامه‌های نماد و افزایش اثربخشی آن‌ها در سطح مدارس شده است.

ایشان همچنین مدیران و مشاوران مدارس را سرمایه‌های عظیم آموزش و پرورش برشمرد و افزود: در کنار استفاده از نیروهای مجرب، تهیه اطلس آسیب‌های اجتماعی هر منطقه باید به‌عنوان یک اولویت اساسی دنبال شود تا بر اساس نوع، شدت و فراوانی آسیب‌ها، برنامه‌ریزی دقیق برای ایمن‌سازی فضای مدرسه و حمایت روانی از دانش‌آموزان انجام گیرد.

قربانی‌مهر در پایان، آموزش و پرورش منطقه چهار را منطقه‌ای موفق در سطح شهر تهران معرفی کرد و گفت: این منطقه با تهیه اطلس آسیب‌های اجتماعی، شناسایی آسیب‌های نوظهور و اجرای آزمون رصد و پایش ویژه مدیران مدارس با مشارکت صددرصدی، به الگویی موفق تبدیل شده است؛ به‌گونه‌ای که محوریت برنامه‌های نماد در شهر تهران بر پایه تجربیات موفق این منطقه شکل گرفته و منطقه چهار به‌عنوان طرح پایلوت و ستاد نماد انتخاب شده است.

خبرنگار : محدثه آمره

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار