وقتی ذهنم بدترین سناریوها رو می‌سازه، چکار کنم؟

پانا (تهران) ـ مجموعه نمایشگاهی «دل قرص» از بسته «ایرانمون ۳» با اشاره به تمایل ذهن انسان برای تصور بدترین احتمالات در شرایط بحرانی، نوشتن افکار و بررسی شواهد واقعی را راهی برای خارج شدن از چرخه ترس معرفی می‌کند.

کد مطلب: ۱۷۵۰۸۴۵
لینک کوتاه کپی شد
وقتی ذهنم بدترین سناریوها رو می‌سازه، چکار کنم؟

در این مجموعه آمده است که مغز انسان برای بقا طراحی شده، نه برای آرامش و به همین دلیل در بحران‌هایی مانند جنگ سریع سراغ بدترین احتمال‌ها می‌رود.

برای آرام کردن ذهن پیشنهاد می‌شود ابتدا فکر نگران‌کننده نوشته شود، سپس فرد از خود بپرسد: «آیا مدرک قطعی برایش دارم؟» و در ادامه یک فکر متعادل‌تر را جایگزین آن کند.

نوشتن افکار باعث می‌شود ذهن از حالت چرخیدن بی‌پایان خارج شود و امکان تفکر منطقی‌تر فراهم شود.

در بخش «یادم باشه» بخشی از آیه ۱۲ سوره حجرات آمده است:

«إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ»

«بعضی گمان‌ها نادرست و خطاست.»

در نمونه این صفحه، فرد در روزهای پرتنش منتظر بازگشت یکی از عزیزان خود است، اما او دیر می‌کند و گوشی‌اش نیز خاموش است. ذهن بلافاصله سراغ بدترین اتفاق‌ها می‌رود؛ اما فرد مکث می‌کند و می‌نویسد: «فقط جواب نمی‌دهد.» سپس از خودش می‌پرسد: «آیا مدرکی دارم که اتفاق بدی افتاده؟» پاسخ منفی است و احتمال می‌دهد فقط گوشی او خاموش شده باشد. همین سؤال ساده کمک می‌کند از چرخه ترس خارج شود و آرام‌تر منتظر بماند.

455

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار