کارشناس تغذیه در گفتوگو با پانا:
تغذیه سالم، پایه و اساس یک مغز فعال و کارآمد است
کرج (پانا) - کارشناس تغذیه گفت: مغز با وجود اینکه تنها حدود ۲ درصد از وزن بدن را تشکیل میدهد، تقریباً ۲۰ درصد از انرژی دریافتی بدن را مصرف میکند. این انرژی از طریق مواد مغذی موجود در غذاها تأمین میشود و کمبود مواد مغذی ضروری میتواند منجر به کاهش انرژی مغز، اختلال در عملکرد نورونها و در نتیجه کاهش تواناییهای یادگیری شود.

ساناز قرهداغی در گفتوگو با پانا اظهار کرد: «برای بهبود تمرکز و توجه میتوان غذاهایی مثل غلات کامل، میوهها و سبزیجات که به ثبات بدن کمک میکنند را انتخاب کرد. همچنین نوسانات شدید قند خون میتواند باعث خستگی، بیحالی و کاهش توانایی تمرکز شود ، علاوه بر آن مصرف منظم وعدههای غذایی کوچک و سرشار از پروتئین و فیبر نیز به حفظ سطح انرژی پایدار کمک میکند.»
وی افزود: «اسیدهای چرب امگا-۳، به ویژهDHA نقش حیاتی در ساختار و عملکرد غشای سلولهای مغزی دارند. این چربیهای سالم که در ماهیهای چرب «مثل سالمون و ساردین»، گردو و بذر کتان یافت میشوند، برای تقویت حافظه و بهبود ارتباطات عصبی ضروری هستند.»
قرهداغی اضافه کرد: «یک برنامه غذایی سالم و مناسب برای تمامی سنین ، مخصوصا نوجوانان و جوانان لازم است تا با عمل به آنها به رشد ذهنی و جسمی خود کمک کرد و باعث تقویت یادگیری و شادابی و نشاط در خود شد. این برنامه میتواند شامل صبحانه کامل و مقوی مانند جو دوسر با میوه، تخممرغ و نان سبوسدار، میوهها و سبزیجات رنگارنگ که سرشار از آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی هستند ، ماهیهای چرب به همراه غلات و از همه مهمتر آب کافی است.»
این کارشناس تغذیه بیان کرد: «در کنار مصرف مواد مفید، پرهیز کردن از مواد مضر برای بدن را نباید فراموش کرد تا اثرات عکس را در بدن به جای بگذارد در این موارد میتوان به قند و شیرینیجات فرآوری شده ، غذاهای فرآوری شده و فست فود ، نوشابههای انرژیزا و استفاده زیاد از روغنها اشاره کرد.»
وی یادآور شد: «تغذیه سالم، نهفقط غذای جسم بلکه سوخت روح و روشنی ذهن است، تا زندگی را با طراوت و شادابی بیشتری تجربه کنیم ؛ در واقع سرمایهگذاری بر تغذیه سالم ، سرمایه گذاری بر آینده خودمان است.»
ارسال دیدگاه