متخصص تغذیه و پژوهشگر بیماری‌های متابولیک:

قهوه تلخ دارویی طبیعی برای کبد چرب است

ساوجبلاغ (پانا) - متخصص تغذیه و پژوهشگر بیماری‌های متابولیک در شهر مهستان گفت: مصرف قهوه تلخ و بدون افزودنی در پیشگیری و بهبود کبد چرب، نقش قابل توجهی دارد اما باید در میزان مصرف آن تعادل را رعایت کرد.

کد مطلب: ۱۵۷۵۴۰۵
لینک کوتاه کپی شد
قهوه تلخ دارویی طبیعی برای کبد چرب است

نرگس توکلی در گفت‌وگو با پانا درباره ارتباط میان مصرف قهوه و سلامت کبد عنوان کرد: «تحقیقات متعددی در دهه اخیر تأثیر مثبت قهوه تلخ به‌ویژه قهوه بدون شکر و خامه را بر کاهش پیشرفت بیماری کبد چرب نشان داده‌اند. قهوه حاوی ترکیباتی مثل پلی‌فنول‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها است که از التهاب و آسیب سلولی در بافت کبد جلوگیری می‌کنند.»

وی تأکید کرد: «این خاصیت، تنها در مورد قهوه بدون قند و افزودنی‌های سنگین صدق می‌کند. برخی افراد با اضافه کردن خامه، شکر یا شیر پرچرب به قهوه، عملاً خاصیت درمانی آن را از بین می‌برند. این نوشیدنی باید به شکل ساده و تلخ مصرف شود تا اثرات ضدالتهابی و تقویت‌کنندگی آن برای کبد فعال بماند.»

توکلی افزود: «مصرف متعادل، روزانه حدود ۲ تا ۳ فنجان قهوه تلخ می‌تواند به کاهش آنزیم‌های کبدی و مقاومت به انسولین کمک کند که ۲ عامل کلیدی در ایجاد و پیشرفت کبد چرب هستند. البته زیاده‌روی در مصرف آن ممکن است عوارضی مانند تپش قلب یا اختلال خواب ایجاد کند.»

وی توصیه کرد:« بیماران مبتلا به کبد چرب حتماً قبل از تغییرات رژیم غذایی با پزشک مشورت کنند.در کنار مصرف متعادل قهوه، اصلاح سبک زندگی، رژیم غذایی سالم، کاهش وزن و فعالیت بدنی منظم همچنان ارکان اصلی درمان کبد چرب هستند. قهوه مکمل است، نه معجزه.»

 

خبرنگار : دانش آموز: ابوالفضل مساوات

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار