مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل :

سرانه فضاهای آموزشی در استان اردبیل ۴.۲ مترمربع است

اردبیل(پانا) - مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل گفت: در حال حاضر سرانه فضای آموزشی استان ۴.۲ مترمربع است که در مقایسه با میانگین کشوری ۵.۱ مترمربع پایین‌تر بوده و بر اساس هدف‌گذاری برنامه هفتم توسعه باید به ۶.۱ مترمربع برسد.

کد مطلب: ۱۶۶۳۵۶۵
لینک کوتاه کپی شد
سرانه فضاهای آموزشی در استان اردبیل ۴.۲ مترمربع است

امیر لامعی جوان در گفت‌وگو با خبرنگاران واصحاب رسانه ، اظهار کرد: در راستای تاکید رئیس جمهور مبنی بر مشارکت مردمی در نهضت مدرسه‌سازی، در سال ۱۴۰۴ مشارکت خیرین مدرسه‌ساز در استان اردبیل نیز افزایش یافته و این موضوع نقش مهمی در توسعه فضاهای آموزشی ایفا کرده است.

وی  گفت: اختصاص ۱۷ هزار میلیارد ریال به آموزش و پرورش استان در سفر رییس‌جمهور به اردبیل طی‌ سه سال مصوب شد که اعتبار امسال چهار هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال بود و تاکنون ۸۵ درصد آن محقق شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل بیان کرد: بحث نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی از سوی رییس‌جمهور با جدیت پیگیری می‌شود، چرا که معتقد است اصلاح مملکت از مسیر آموزش صحیح دانش‌آموزان اتفاق می‌افتد و نسل آینده می‌تواند کشور را به نحو احسن اداره کند.

لامعی جوان هدف نهایی نهضت عدالت آموزشی را توزیع عادلانه تجهیزات و فضاهای آموزشی  ذکر کرد و افزود: ماموریت این مجموعه در راستای عدالت آموزشی به ساختار فیزیکی و امکانات مدارس مربوط می‌شود که در جذب و یادگیری دانش‌آموزان بسیار تاثیرگذار است.

وی گفت: تعداد هنرآموزان در هنرستانی که چندی پیش در شهرستان نمین افتتاح شد، به دلیل متفاوت بودن ساختمان و امکانات ، نسبت به گذشته بیشتر شد که نشان دهنده تاثیر بستر فیزیکی است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل بیان کرد: جلب مشارکت مردم کلید واژه نهضت توسعه و تجهیز مدارس است و منظور از مشارکت این نیست که یک نفر ۱۰ مدرسه بسازد، بلکه باید ۱۰۰ نفر با کمک هم یک مدرسه بسازند و هدف این است که آموزش و پرورش به عنوان محور جامعه قرار بگیرد و اقشار مختلف با آن درگیر باشند.

لامعی جوان افزود: نشست‌های مرتبط با نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی در استان اردبیل به صورت مستمر برگزار و در جریان آن مسائل و مشکلاتی مانند تامین اعتبار، اخذ پروانه ساخت یا انشعابات آب، برق و گاز تسهیل و تسریع می‌شود.

وی ادامه داد: سرانه فضاهای آموزشی در استان اردبیل ۴.۲ مترمربع و میانگین کشوری ۵.۱ مترمربع به ازای هر نفر دانش‌آموز است که بر اساس برنامه هفتم پیشرفت باید به ۶.۱ مترمربع برسد و با همراهی مردم وخیرین مدرسه ساز باید این تفاوت را پوشش دهیم.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل افزود: شهر اردبیل در سطح استان پایین‌ترین سرانه را از نظر فضاهای آموزشی دارد، به طوری که سرانه در ناحیه یک نزدیک به ۲ مترمربع و در ناحیه ۲ به نزدیک ۲.۳ مترمربع می‌رسد.

لامعی جوان  بیان کرد: همچنین شرایط شهرهای پارس‌آباد و اصلاندوز نیز بحرانی است و البته برخی روستاهای تابعه آنها نیز شرایط چندان خوبی ندارند و بعد از آنها به نسبت در شهرهای خلخال و مشگین‌شهر با کمبود روبرو هستیم که البته شرایط خوب و رو به رشدی دارند، به طوری که در خورش رستم سرانه به ۲۱ مترمربع می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه مسائلی مانند مهاجرت و فقدان پیش‌بینی جمعیتی موجب توزیع ناعادلانه فضاهای آموزشی در سال‌های گذشته شده است، افزود: در برخی روستاها با وجود ساخت مدرسه به علت مهاجرفرستی و کاهش جمعیت، شاهد فضاهای آموزشی بلااستفاده هستیم و در مقابل در شهری مانند اردبیل با مهاجرپذیری روبرو شدیم؛ به طوری که جمعیت شهرک کوثر از برخی شهرستان‌ها هم بیشتر است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل اظهار کرد: همزمان با تحویل واحدهای مسکونی در پروژه‌های نهضت ملی مسکن کوثر و شهید سلیمانی اردبیل قرار است همزمان مدارس به عنوان یکی از زیرساخت‌ آموزشی فراهم شود.

لامعی جوان  بیان کرد: عملیات اجرایی یک هزار و ۱۳۵ کلاس درس در مجموع در نقاط مختلف استان در این راستا آغاز شده است که تا پیش از پایان سال تحصیلی جاری، تعداد کلاس‌های تحویلی به آموزش و پرورش به ۶۵۷ مورد خواهد رسید.

وی با اشاره به افزایش سه و نیم برابری مدرسه‌سازی در استان اردبیل نسبت به سال‌های گذشته، افزود: با توجه به اینکه بیش از ۲۱۹ هزار نفر دانش‌آموز در استان داریم، باید نزدیک به ۴۳۸ هزار مترمربع فضای آموزشی ساخته شود تا کمبود حدود ۲ مترمربعی سرانه نسبت به میانگین کشوری جبران گردد.

لامعی جوان همچنین با اشاره به تعمیر وتجهیز ۳۹۵  کلاس درس در ۹۱ مدرسه با اعتبار ۴۹۰ میلیارد ریال ،بیان کرد: بر اساس نظام مسائلی که تعریف شده، سیستم گرمایشی ۱۳۸ کلاس درس در ۲۵ مدرسه استانداردسازی شده، سیستم گرمایشی ۲۵۷ کلاس درس در ۳۶ مدرسه تعمیر شده و جمع‌آوری مدارس کانکسی با بیش از ۱۰ نفر دانش‌آموز در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: در زمینه ایمن‌سازی مدارس شامل مقاوم‌سازی وضعیت موجود یا تخریب و بازسازی آنها نیز پروژه‌های خوبی تعریف شده و جمع‌آوری مدارس سنگی ناایمن نیز در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل تشریح کرد: در حال حاضر ۲۲ مدرسه با ۶۷ کلاس درس با اعتبار دولتی در دست اجرا است و ۲۵ مدرسه با ۹۰ کلاس درس هم از سوی بنیاد علوی در حال ساخت است که تا اردیبهشت ۱۴۰۵ آماده بهره‌برداری می‌شود.

لامعی جوان همچنین به فاصله سرانه فضاهای ورزشی دانش آموزی در استان اردبیل با میانگین کشوری اشاره کرد و گفت: در بحث فضاهای ورزشی مختص آموزش و پرورش نیز ساخت سالن‌های سرپوشیده، زمین‌های چمن مصنوعی فوتبال و استخرهای دانش‌آموزی در دستور کار است.

وی اظهار کرد: در این راستا سه استخر در مشگین‌شهر، پارس‌آباد و خلخال در دست ساخت داریم و ساخت زمین‌های چمن مصنوعی هم بیشتر از سوی معاونت تربیت بدنی اداره‌کل آموزش و پرورش انجام می‌شود.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل در مورد تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی نیز تشریح کرد: در بحث تجهیزات آموزشی با توجه به اینکه بیش از ۴۰ درصد دانش‌آموزان دوره متوسطه در هنرستان‌ها تحصیل می‌کنند، امسال به هنرستان‌ها توجهی ویژه داریم تا با تامین تجهیزات مناسب، سطح آموزش آنها را ارتقا دهیم.

لامعی جوان یادآور شد: همچنین ۳۸ درصد از مجموع کلاس‌های درس که به طور میانگین ۴۷ درصد مدارس استان اردبیل را شامل می‌شود، تاکنون هوشمندسازی شده و در مجموع گام نخست نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی در استان با ساخت و تحویل ۱۶۸ کلاس درس در قالب ۵۳ مدرسه به طور ۱۰۰ درصدی محقق شده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار