معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده:

تلاش دولت تحقق دانشگاه مسئله‌محور، هوشمند و اثرگذار است

تهران (پانا) - معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده شامگاه امروز در سفر به استان فارس، با حضور در دانشگاه شیراز، در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر و سرآمدان پژوهشی این دانشگاه و نکوداشت «پروفسور افسانه صفوی» ملقب به مادر شیمی ایران و چهره ماندگار کشور، شرکت کرد. در جریان این نشست، نخستین جایزه «بانوی علم ایران» اهدا شد.

کد مطلب: ۱۶۵۰۱۷۹
لینک کوتاه کپی شد
تلاش دولت تحقق دانشگاه مسئله‌محور، هوشمند و اثرگذار است

این مراسم به مناسبت هفته پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز و هم‌زمان با هفته زن برگزار شد و در جریان آن «جایزه بانوی علم ایران» با هدف تقدیر از زنان دانشمند اعطا شد. پس از فراخوان سراسری و ارزیابی علمی در کمیته‌ای ملی متشکل از نمایندگان چند دانشگاه و نهاد علمی کشور، از میان ۹ بانوی واجد شرایط، سه نفر به مرحله نهایی راه یافتند و در نهایت یک نفر به‌عنوان دریافت‌کننده جایزه و یک بانوی جوان شایسته تقدیر انتخاب شد. در این آیین، آزاده تجردی، استاد شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران، موفق به دریافت جایزه «بانوی علم ایران» شد و مهشید خرازی‌های اصفهانی، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان، به‌عنوان منتخب جوان این دوره شایسته تقدیر قرار گرفت.

در این مراسم، زهرا بهروزآذر با بیان اینکه دانشگاه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای تولید علم، در طول تاریخ خود دچار تحولات اساسی شده است، گفت: اگر دانشگاه نسل اول را محل آموزش و انتقال دانش، دانشگاه نسل دوم را کانون پژوهش و تولید علم بدانیم و دانشگاه نسل سوم با ورود به عرصه کارآفرینی و ارتباط مؤثر با صنعت و جامعه شناخته شود، امروز در آستانه مفهومی نوین‌تر قرار داریم و آن دانشگاه نسل چهارم است.

وی با بیان اینکه دانشگاه نسل چهارم، دانشگاهی مسئله‌محور، هوشمند و اثرگذار است، اظهار داشت: دانشگاه نسل چهارم، دانشگاهی است که نه‌تنها به تولید دانش می‌پردازد، بلکه با استفاده از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و داده‌های بزرگ، مستقیماً در حل مسائل پیچیده جامعه، توسعه پایدار و ارتقای کیفیت زندگی نقش‌آفرینی می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور تلاش دولت را پیاده‌سازی نسل چهارم دانشگاه‌ها و درخدمت قرار گرفتن علم از سوی انسان دانست و تصریح کرد: برای حل مسئله آب، که یکی از مسائل پیچیده کشور است، جمعی از بهترین اساتید و متخصصان دانشگاهی در کنار رئیس‌جمهور و هیأت دولت قرار گرفته‌اند تا مناسب‌ترین و مؤثرترین راه‌حل‌ها را انتخاب کرده و برای حل مسئله ایران، آن را به مرحله اجرا برسانند.

بهروزآذر نقش پژوهشگران را در این زیست‌بوم محوری و تعیین‌کننده برشمرد و خاطرنشان کرد: باور ما این است که پژوهشگران دانشگاه نسل چهارم صرفاً تولیدکننده مقاله نیستند. دولت به دنبال تقویت شاخص‌هایی که تنها بر تعداد مقالات تمرکز دارد، نیست؛ بلکه به دنبال تحلیلگران مسائل، طراحان راه‌حل‌ها و پیونددهندگان علم و عمل است.

وی با بیان اینکه پیشرفت علمی، استقلال فناورانه و اقتدار ملی بدون تلاش خلاقانه و مسئولانه پژوهشگران امکان‌پذیر نخواهد بود، ابراز داشت: تجلیل از پژوهشگران اقدامی راهبردی و فرهنگی است. ما معتقدیم مسائل کشور باید با کمک همه ایرانیان حل شود؛ نه فقط ایرانیان پایتخت‌نشین و نه فقط پژوهشگران پایتخت‌نشین. همه کسانی که صاحب فکر، رأی و نظر هستند، در حل مسائل ایران شریک‌اند و باید از این ظرفیت استفاده شود.

معاون رئیس‌جمهور از تجلیل زنان پژوهشگر و اعطای جایزه «بانوی علم ایران» در این مراسم تقدیر کرد و یادآور شد: با وجود آنکه بیش از ۶۰ درصد ورودی‌های دانشگاه‌ها را دختران تشکیل می‌دهند، اما تنها ۱۲درصد از شرکت‌های دانش‌بنیان کشور توسط زنان اداره می‌شود و حدود ۳۵ درصد دختران فارغ‌التحصیل جذب بازار کار می‌شوند؛ در حالی که ۲۴ درصد اختراعات کشور توسط زنان به ثبت رسیده است.

بهروزآذر ادامه داد: این آمار نشان می‌دهد که ظرفیت زنان مغفول مانده و ضروری است مسیرهایی طراحی شود تا بتوان از این ظرفیت بزرگ به‌درستی استفاده کرد.

وی معرفی الگوهای موفق زن را از ضرورت‌های امروز جامعه دانست و عنوان کرد: ما نیازمند آن هستیم که این الگوها بیش از پیش معرفی شوند؛ چراکه یکی از بحران‌های نسل نوجوان، نداشتن الگو و نقشه راه است. همین الگوها می‌توانند به دختران ما نشان دهند دانشی که می‌آموزند، چگونه می‌تواند گره‌ای از زندگی خود و سایر انسان‌ها بگشاید.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار