یک متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با پانا:

هشدار نسبت به شیوع تب دنگی در جنوب کشور/ رعایت بهداشت در مدارس ضروری است

تهران (پانا) - متخصص بیماری‌های عفونی با هشدار نسبت به افزایش تب دنگی در جنوب کشور گفت: تجمع حتی مقادیر اندک آب را در گلدان‌ها، ظروف و محیط‌های مسکونی زمینه مناسبی برای تخم‌گذاری پشه ناقل بیماری تب دنگی است.

کد مطلب: ۱۶۱۷۲۴۸
لینک کوتاه کپی شد
هشدار  نسبت به شیوع تب دنگی در جنوب کشور/ رعایت بهداشت در مدارس ضروری است

مینو محرز  در گفت‌وگو با پانا درباره راهکارهای پیشگیری از تب دنگی  در ایران، گفت: «تب دنگی یک بیماری ویروسی است که عامل انتقال آن پشه‌ای به نام آئدس است. این بیماری پیش از این در ایران مشاهده نمی‌شد و اغلب بیمارانی که مبتلا می‌شدند، سابقه سفر به کشورهای جنوب شرقی آسیا، مانند مالزی را داشتند.»

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: «متأسفانه چند سالی است که این پشه وارد ایران شده و امسال نیز تعداد زیادی از بیماران مبتلا به تب دنگی از کشورهای منطقه وارد شهرهایی از جمله شیراز شده‌اند که موارد انتقال از انسان به انسان نیز در داخل کشور آغاز شده است.»

تب دنگی از انسان به انسان به‌صورت مستقیم منتقل نمی‌شود

محرز درباره  روش انتقال و کنترل این بیماری،  تاکید کرد: «تب دنگی از انسان به انسان به‌صورت مستقیم منتقل نمی‌شود، بلکه انتقال آن صرفاً از طریق گزش پشه صورت می‌گیرد. بنابراین، راه اصلی پیشگیری از شیوع بیماری، کنترل و مبارزه با پشه ناقل است. این پشه در گرمای شدید فعالیت کمتری دارد اما از اوایل پاییز فعالیت آن افزایش می‌یابد.»

وی اضافه کرد: «علائم تب دنگی در بسیاری موارد شبیه سرماخوردگی یا بیماری‌های تنفسی است. در اولین ابتلا، بیماری خفیف‌تر ظاهر می‌شود اما اگر فرد برای دومین بار به این ویروس مبتلا شود، احتمال بروز علائم شدید و حتی کشنده وجود دارد.»

محرز درباره واکسن تب دنگی، گفت: «واکسن این بیماری فقط برای افرادی مؤثر است که قبلاً یک بار به بیماری مبتلا شده‌اند. تزریق واکسن به افرادی که سابقه ابتلا ندارند، می‌تواند خطرناک باشد.»

ویژگی‌های زیستی پشه ناقل

وی با اشاره به ویژگی‌های پشه آئدس اظهار کرد: «این پشه علاقه زیادی به زندگی در نزدیکی انسان‌ها دارد و حتی در مقدار بسیار کمی از آب مثلاً اندازه یک قاشق چای‌خوری می‌تواند تخم‌گذاری کند. برخلاف تصور عموم، این پشه می‌تواند تا طبقات بالای آپارتمان‌ها نیز پرواز کند.»

توصیه‌های بهداشتی به خانواده‌ها 

محرز  ادامه داد: «به مردم توصیه می‌شود که در خانه و اطراف محل زندگی، از باقی ماندن آب در ظروف، گلدان‌ها یا هر وسیله‌ای که امکان تجمع آب دارد جلوگیری کنند. حتی مقدار بسیار کم آب می‌تواند محل مناسبی برای تخم‌گذاری این پشه باشد.»

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره احتمال شیوع بیماری تب دنگی در مدارس با شروع سال تحصیلی،  گفت: «هیچ تفاوتی بین مدرسه و خانه نیست. اگر در مدرسه یا هر مکان دیگری شرایط برای زندگی و تخم‌گذاری پشه فراهم باشد، امکان انتقال وجود دارد. بنابراین رعایت نکات بهداشتی در هر محیطی از جمله مدرسه ضروری است.»

اهمیت مشارکت عمومی و شهرداری‌ها درخصوص پیشگیری از تب دنگی

وی  با تأکید بر اهمیت همکاری عمومی در پیشگیری از تب دنگی گفت: «در کنار سم‌پاشی و اقدامات نهادهای بهداشتی، مشارکت مردم برای حذف منابع تجمع آب بسیار حیاتی است. همچنین شهرداری‌ها باید در جمع‌آوری زباله و نظافت شهری با دقت بیشتری عمل کنند تا از ایجاد محل‌های مناسب برای زاد و ولد پشه جلوگیری شود.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار