بررسی مسائل استخدامی تا مطالبات معیشتی و دغدغه‌های مدیران هنرستان‌ها در ملاقات مردمی وزیر آموزش‌وپرورش

تهران (پانا) - در ملاقات مردمی وزیر آموزش‌وپرورش، جمعی از فرهنگیان و مراجعه‌کنندگان، مسائل و درخواست‌های خود را در حوزه‌های استخدامی، رتبه‌بندی، معیشت، بازنشستگی و مشکلات اجرایی مدارس مطرح کردند؛ موضوعاتی که با دستور وزیر برای بررسی و پیگیری برخی موارد از سوی مسئولان مربوط همراه شد.

کد مطلب: ۱۷۴۹۱۵۸
لینک کوتاه کپی شد
بررسی مسائل استخدامی تا مطالبات معیشتی و دغدغه‌های مدیران هنرستان‌ها در ملاقات مردمی وزیر آموزش‌وپرورش

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، در ملاقات مردمی علیرضا کاظمی، وزیر آموزش‌وپرورش، جمعی از فرهنگیان و مراجعه‌کنندگان، مسائل و درخواست‌های خود را در حوزه‌های استخدامی، رتبه‌بندی، معیشت، بازنشستگی و مشکلات اجرایی مدارس مطرح کردند؛ موضوعاتی که با دستور وزیر برای بررسی و پیگیری برخی موارد از سوی مسئولان مربوط همراه شد.

یک آموزگار برای پیگیری مشکل جابه‌جایی محل خدمت خود مراجعه کرده بود، فردی پیگیر وضعیت استخدامی‌اش بود و مدیر هنرستانی نیز از مشکلات اجرایی مجموعه آموزشی خود می‌گفت. در کنار این درخواست‌ها، موضوعاتی همچون رتبه‌بندی معلمان، بازنشستگی، مسائل حقوقی و اداری، مطالبات معیشتی و شرایط کاری مدیران مدارس نیز مطرح شد؛ مجموعه‌ای از مسائل که در ملاقات مردمی روز چهارشنبه علیرضا کاظمی، وزیر آموزش‌وپرورش، با مراجعه‌کنندگانی از استان‌های تهران، قم و کهگیلویه‌وبویراحمد مورد طرح و بررسی قرار گرفت.

این ملاقات، فرصتی برای بیان مستقیم مسائل و درخواست‌های فرهنگیان و دیگر مراجعه‌کنندگان بود؛ درخواست‌هایی که بخشی از آن‌ها به شرایط فردی و اداری افراد مربوط می‌شد و بخشی دیگر، مشکلات اجرایی مدارس و دغدغه‌های فعالان حوزه تعلیم و تربیت را بازتاب می‌داد.

از پرونده‌های استخدامی تا مسائل حقوقی و بازنشستگی

در میان درخواست‌های مطرح‌شده، یک آموزگار رسمی خواستار جابه‌جایی محل خدمت خود به دلیل مشکلات شخصی بود. وضعیت فردی که در فرایند استخدام با مانع مواجه شده بود، مسائل مربوط به رتبه‌بندی، مشکلات ملکی یک مدیر مدرسه، پرونده‌های اداری و حقوقی و درخواست برای مستندسازی سوابق نیز از دیگر موضوعات مطرح‌شده در این دیدار بود.

همچنین مشکلات مربوط به بازنشستگی و پرونده یک دانشجو، برای بررسی و پیگیری مطرح شد.

در جریان رسیدگی به این درخواست‌ها، بر ضرورت بررسی موضوعات در چارچوب ضوابط و مقررات و پیگیری موارد ارجاع‌شده از سوی مسئولان مربوط تأکید شد. همچنین در پرونده‌های حقوقی و اداری، ضرورت بررسی کارشناسی و ارائه راهکارهای اجرایی مورد توجه قرار گرفت.

پیگیری این درخواست‌ها مستلزم بررسی شرایط هر پرونده و رعایت مقررات مربوط است و نتیجه نهایی آن‌ها به روند رسیدگی و تصمیم‌گیری مراجع مسئول بستگی دارد.

 تماس وزیر برای پیگیری مشکل کتاب‌های درسی یک هنرستان

یکی از موضوعات مطرح‌شده در این ملاقات، مشکلات اجرایی یک هنرستان، از جمله مسئله ارسال کتاب‌های درسی بود؛ موضوعی که از سوی مدیر این مجموعه آموزشی مطرح شد.

پس از طرح مشکل، وزیر آموزش‌وپرورش در همان جلسه با معاون مربوط تماس گرفت و خواستار پیگیری سریع موضوع شد. کاظمی همچنین از مدیر هنرستان بابت اطلاع‌رسانی درباره این مسئله قدردانی کرد.

این اقدام، نمونه‌ای مشخص از پیگیری مستقیم یکی از مسائل مطرح‌شده در ملاقات مردمی بود؛ موضوعی که با طرح مشکل از سوی مدیر مدرسه، به تماس با مسئول مربوط برای پیگیری انجامید. نتیجه نهایی این پیگیری، نیازمند بررسی و اطلاع‌رسانی جداگانه است.

 رتبه‌بندی معلمان؛ تأکید بر رسیدگی در چارچوب مقررات

رتبه‌بندی معلمان و نحوه رسیدگی به اعتراض‌ها نیز از محورهای این ملاقات بود. کاظمی در توضیح روند رسیدگی به درخواست‌ها، به آمارهای مربوط به اعتراض‌های ثبت‌شده در سامانه رتبه‌بندی اشاره کرد.

به گفته وی، در یکی از مراحل رسیدگی، اعتراض‌های حدود ۵۳۰ هزار نفر بررسی و اصلاحاتی در پرونده‌ها انجام شده است. وزیر همچنین به اعتراض حدود دو هزار نفر به رتبه پنج، به‌عنوان بالاترین رتبه در نظام رتبه‌بندی معلمان، اشاره کرد.

وی با تأکید بر ضرورت رعایت ضوابط قانونی، رسیدگی به درخواست‌ها را منوط به بررسی مقررات و حدود اختیارات قانونی وزارتخانه دانست.

رتبه‌بندی همچنان یکی از موضوعات مورد توجه فرهنگیان است و بررسی دقیق آمارها، مراحل رسیدگی و نتایج اعتراض‌ها می‌تواند تصویر روشن‌تری از وضعیت این فرایند ارائه کند.

 دغدغه مدیران هنرستان‌ها؛ از مسائل اجرایی تا اضافه‌کار

در این ملاقات، مسائل مدیران هنرستان‌ها به مشکلات اجرایی روزمره محدود نبود و موضوع اضافه‌کار مدیران این مراکز نیز مطرح شد؛ مسئله‌ای که با توجه به مسئولیت‌های آموزشی، اجرایی و مدیریتی هنرستان‌ها، از دغدغه‌های مطرح‌شده در جلسه بود.

در این بخش به دستور وزیر، بر ضرورت بررسی راهکارهای جبران مسئولیت‌های مدیران هنرستان‌ها تأکید شد؛ از جمله استفاده از ظرفیت‌های رفاهی، در مواردی که پرداخت از مسیرهای اصلی امکان‌پذیر نباشد. همچنین موضوعاتی همچون تقویت مدارس و استان‌ها، افزایش اختیارات در سطح مدرسه، تأمین نیروی انسانی و ارتقای کیفیت آموزشی مورد تأکید قرار گرفت؛ موضوعاتی که در کنار درخواست‌های فردی فرهنگیان، بخشی از مسائل اجرایی نظام تعلیم و تربیت را تشکیل می‌دهند.

 مطالبات معیشتی فرهنگیان؛ از حق‌التدریس تا بازنشستگی

مطالبات معیشتی فرهنگیان و پرداخت به‌موقع حق‌التدریس‌ها نیز از دیگر محورهای مطرح‌شده در این ملاقات بود. یکی از مراجعه‌کنندگان با اشاره به روند پرداخت حق‌التدریس‌ها، این موضوع را تغییری مهم در فرایند پرداخت‌ها توصیف کرد.

وزیر آموزش‌وپرورش نیز در توضیح اقدامات انجام‌شده، به پرداخت برخی بدهی‌ها، مطالبات بازنشستگان و اجرای رتبه‌بندی اشاره کرد و از پیگیری مسائل معیشتی فرهنگیان از طریق مکاتبه با مسئولان و طرح موضوع در سطوح بالاتر سخن گفت.

کاظمی همچنین بر اهمیت حفظ کرامت معلمان تأکید کرد و پیگیری مطالبات این قشر را از موضوعاتی دانست که از مسیرهای مختلف دنبال شده است.

دیداری فراتر از درخواست‌های اداری

در میان مراجعه‌کنندگان، فردی دارای معلولیت مرتبط با اوتیسم که مدرک دیپلم داشت نیز برای دیدار با وزیر آموزش‌وپرورش حضور یافت.

وی ضمن ابراز علاقه به وزیر، پرچمی با عبارت «یا مهدی» و سجاده و جانمازی برای همسر وزیر به همراه آورده بود.

کاظمی با این مراجعه‌کننده گفت‌وگو کرد و با رفتاری محترمانه، به سخنان او گوش داد و با وی همدلی کرد.

در ادامه این ملاقات نیز چند نفر خارج از فهرست اصلی مراجعه‌کنندگان با وزیر دیدار کردند و مسائل خود را مطرح کردند.

این بخش از دیدار، در کنار پرونده‌های اداری و مطالبات اجرایی، وجه دیگری از ملاقات‌های مردمی را نشان می‌دهد؛ فرصتی برای طرح مستقیم مسائل و گفت‌وگو با مسئولان، در کنار مسیرهای رسمی ثبت و پیگیری درخواست‌ها.

 از طرح مطالبه تا نتیجه پیگیری

ملاقات مردمی روز چهارشنبه وزیر آموزش‌وپرورش، مجموعه‌ای از مسائل فردی و سازمانی را در حوزه تعلیم و تربیت پیش روی مسئولان قرار داد؛ از مشکلات استخدامی و بازنشستگی تا اعتراض‌های رتبه‌بندی، مسائل حقوقی و اداری مدارس، ارسال کتاب‌های درسی و شرایط کاری مدیران هنرستان‌ها. در این دیدار، برخی درخواست‌ها برای بررسی به مسئولان مربوط ارجاع شد و در مورد مشکل ارسال کتاب‌های درسی یک هنرستان نیز تماس مستقیم با معاون مربوط صورت گرفت.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار