از مدینه تا رسانه

وقتی اخلاق، محور ارتباطات می شود

تهران (پانا)_ جهان امروز، جهان صداهاست؛ انبوه پیام‌هایی که هر ثانیه از هزاران رسانه، شبکه و تریبون عبور می‌کنند و ذهن انسان معاصر را در محاصره خود می‌گیرند. در چنین زمانه‌ای، آنچه بیش از «سرعت انتشار» اهمیت دارد، «صداقت روایت» است؛ همان حلقه مفقوده‌ای که اگر از رسانه جدا شود، اعتماد عمومی نیز آرام‌آرام فرو می‌ریزد.

کد مطلب: ۱۶۹۹۷۱۹
لینک کوتاه کپی شد
از مدینه تا رسانه

روز ارتباطات و روابط عمومی، تنها یادآور ابزارهای نوین انتقال پیام نیست؛ بلکه فرصتی است برای بازخوانی مسئولیتی که بر دوش اصحاب رسانه، خبرنگاران و فعالان روابط عمومی قرار دارد؛ مسئولیتی فراتر از انتشار خبر و تولید محتوا؛ رسانه، زمانی معنا پیدا می‌کند که بتواند میان حقیقت و افکار عمومی پلی از اعتماد بسازد.

همزمانی این روز با سالروز شهادت امام محمد تقی(ع)، فرصتی برای تأملی عمیق‌تر در مفهوم «اخلاق در ارتباطات» است. 

امامی که در سنین نوجوانی، با دانایی، وقار و شیوه گفت‌وگوی خویش، بسیاری از مرزهای تردید و جهل را درنوردید و نشان داد که قدرت کلام، نه در هیاهو، بلکه در حقیقت نهفته است.

امروز نیز رسانه‌ها بیش از هر زمان دیگری نیازمند همین منش هستند؛ منش گفت‌وگوی اخلاق‌مدار؛ در دورانی که رقابت برای دیده‌شدن، گاهی حقیقت را قربانی جذابیت می‌کند، جامعه تشنه رسانه‌ای است که پیش از هر چیز، به مسئولیت اخلاقی خود وفادار بماند.

روابط عمومی نیز اگرچه در ظاهر، زبان سازمان‌هاست، اما در حقیقت باید «صدای صادق مردم» باشد؛ صدایی که اعتماد را حفظ کند، واقعیت را پنهان نکند و میان افکار عمومی و نهادها، ارتباطی انسانی و شفاف بسازد.

 روابط عمومی موفق، صرفاً تولیدکننده خبر نیست؛ بلکه سازنده سرمایه اجتماعی است.

شاید مهم‌ترین نیاز عصر ارتباطات، بازگشت به همان حقیقتی باشد که اهل‌بیت(ع) در سیره خویش به آن تأکید داشتند؛ اینکه کلام، پیش از آنکه ابزار قدرت باشد، امانتی اخلاقی است.

   در میان ازدحام خبرها، هنوز هم جهان به صداهایی نیاز دارد که آرام، صادق و مسئولانه سخن بگویند

 

 

نویسنده : مهشید مسعودنژاد

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار