وزیر نیرو: ذخایر سوخت نیروگاهی و سدهای بزرگ در شرایط مطلوبی قرار دارد

تهران (پانا) - وزیر نیرو با اشاره به تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها برای تولید برق فصل تابستان گفت: سدهای بزرگ کشور نیز در شرایط و وضعیت مناسبی برای تولید برق قرار دارند.

کد مطلب: ۱۶۹۸۰۵۷
لینک کوتاه کپی شد
وزیر نیرو: ذخایر سوخت نیروگاهی و سدهای بزرگ در شرایط مطلوبی قرار دارد

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عباس علی‌آبادی با تشریح آخرین وضعیت منابع آب و برق کشور اظهار داشت: ذخایر گاز نیروگاهها نسبت به ابتدای دوره نزدیک به ۲ میلیارد مترمکعب افزایش یافته که دستاورد مهمی است، اما مصرف بی‌رویه می‌تواند این ذخایر را به سرعت کاهش دهد.

وی افزود: سدهای بزرگی مانند کارون ۳، کارون ۴ و بازدره در وضعیت مناسبی قرار دارند و آب تنها از مسیر نیروگاه‌ها عبور داده می‌شود تا هم برق تولید شود و هم ذخایر برای تابستان و زمستان آینده حفظ شود.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی درباره تغییر ساعت کاری ادارات گفت: این موضوع در دولت در حال بررسی است و می‌تواند بیش از ۲ هزار مگاوات صرفه‌جویی در مصرف برق ایجاد کند، اما تبعات اجتماعی و اداری آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

وزیر نیرو از هدف‌گذاری ۳۰ هزار مگاواتی تجدیدپذیرها، مدیریت ویژه سدها، توسعه حمل‌ونقل برقی و برنامه دولت برای کنترل مصرف برق و سوخت خبر داد.

علی آبادی از برنامه های جدید برای مدیریت منابع آبی، توسعه شتابان نیروگاه‌های تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی خبر داد و تأکید کرد: عبور موفق از تابستان پیش‌رو، بیش از هر چیز نیازمند همراهی مردم در مدیریت مصرف است.

وی با بیان اینکه میانگین‌گیری بارش‌ها در سطح کشور شاخص دقیقی برای ارزیابی وضعیت آبی نیست، اظهار کرد: ممکن است در استانی مانند ایلام بارش‌ها مطلوب باشد، اما این بارندگی هیچ کمکی به استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان نمی‌کند. بنابراین نابرابری مکانی و زمانی بارش‌ها همچنان یکی از تهدیدهای جدی برای منابع آبی کشور است.

علی آبادی با اشاره به وضعیت استان تهران افزود: تهران به دلیل تمرکز بالای جمعیت، با وجود برخی بارش‌ها، در شرایط مناسبی از نظر منابع آبی قرار ندارد و به همین دلیل نیازمند مدیریت دقیق‌تری است.

مدیریت سدها برای تولید حداکثری برق

وزیر نیرو درباره سیاست وزارتخانه در بهره‌برداری از سدها توضیح داد: در سدهایی که دارای نیروگاه برق‌آبی هستند، از جمله سدهای لتیان، کرج و طالقان، استراتژی کاهش برداشت و کنترل خروجی آب اجرا شده تا تراز مخازن افزایش یابد و امکان تولید برق بیشتری فراهم شود. هرچند این نیروگاه‌ها ظرفیت بالایی ندارند، اما در شرایط فعلی از هیچ ظرفیتی صرف‌نظر نمی‌کنیم.

علی‌آبادی تأکید کرد: این افزایش تولید برق فقط ناشی از بارش‌ها نیست، بلکه نتیجه مدیریت و برنامه‌ریزی دقیق منابع آبی است.

وی با اشاره به شرایط خاص کشور خاطر نشان کرد: با وجود فشارها و محدودیت‌ها، به مردم نوید می‌دهیم که در صورت تداوم همکاری در مدیریت مصرف، سال بهتری در حوزه انرژی پیش‌رو خواهیم داشت. تجربه نشان داده مردم در شرایط سخت حتی بهتر از دستگاه‌ها عمل می‌کنند.

وزیر نیرو با تأکید بر رویکرد کلان دولت در حوزه انرژی تصریح کرد: برنامه راهبردی ما، مستقل‌سازی بخش انرژی کشور از سوخت‌های فسیلی است؛ اقدامی که هم منافع زیست‌محیطی دارد و هم از نظر اقتصادی به نفع کشور است. این مسیر با حمایت قاطع رئیس‌جمهور در حال پیگیری است.

وی ادامه داد: نقشه راه وزارت نیرو این است که تا پایان دولت، ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور به ۳۰ هزار مگاوات برسد. در همین راستا، هزینه‌ها کاهش یافته و سرعت اجرای پروژه‌ها افزایش پیدا کرده است.

علی‌آبادی اضافه کرد: ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر نسبت به ابتدای دولت بیش از پنج برابر افزایش یافته و در روزهای آینده نیز چندین نیروگاه جدید افتتاح خواهد شد.

۱۴۰ هزار مگاوات متقاضی احداث نیروگاه

وزیر نیرو با اشاره به استقبال سرمایه‌گذاران گفت: در حال حاضر بیش از ۱۴۰ هزار مگاوات متقاضی احداث نیروگاه در کشور وجود دارد که اغلب آن‌ها منابع ارزی مورد نیاز را نیز تأمین می‌کنند. با جذاب‌سازی محیط کسب‌وکار، امیدواریم بخش قابل توجهی از این پروژه‌ها تا پایان امسال یا اوایل سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی افزود: احداث نیروگاه‌های پراکنده در دستور کار قرار دارد تا تلفات شبکه کاهش یابد و پایداری برق افزایش پیدا کند.

علی‌آبادی با اشاره به راه‌اندازی نخستین ناوگان عملیاتی خودروهای برقی ادامه داد: ناوگان عملیاتی وزارت نیرو به خودروهای برقی مجهز شده تا مردم از نزدیک کارآمدی این فناوری را مشاهده کنند؛ همان‌طور که امروز اتوبوس‌ها و تاکسی‌های برقی در شهرها در حال فعالیت هستند.

وی یادآورشد: توسعه زیرساخت‌های شارژ خودروهای برقی در سطح شهرها در دستور کار است و تلاش می‌کنیم در خیابان‌ها امکان شارژ خودروها و تجهیزات برقی فراهم شود. همچنین با همکاری وزارت صمت و شرکت‌های مختلف، توسعه شارژرهای سریع دنبال می‌شود.

وزیر نیرو تأکید کرد: هدف این است که ایران در حوزه حمل‌ونقل الکتریکی، به پیشتاز منطقه تبدیل شود.

افزایش مصرف در تابستان و چالش سوخت نیروگاه‌ها

علی‌آبادی با اشاره به افزایش مصرف برق در فصل گرما اعلام کرد: با گرم شدن هوا، مصرف برق روزانه بین یک هزار تا ۲ هزار مگاوات افزایش می‌یابد و ماه خرداد یکی از سخت‌ترین مقاطع شبکه برق است.

وی افزود: بیش از چهارهزار مگاوات از ظرفیت نیروگاهی کشور تحت تأثیر حوادث اخیر از مدار خارج شده و برخی صنایعی که پیش‌تر برق مازاد خود را به شبکه می‌فروختند، اکنون مصرف‌کننده برق شده‌اند.

وزیر نیرو با هشدار نسبت به استفاده غیرمجاز از برق گفت: برق تولیدی کشور قیمت بالایی دارد و استفاده از آن برای ماینینگ فاقد توجیه اقتصادی است. این اقدامات صرفاً سوءاستفاده محسوب می‌شود و همکاران ما با کمک مردم به‌طور جدی با آن برخورد می‌کنند.

علی آبادی با تأکید بر نقش مردم گفت: با مدیریت مصرف آب و برق، می‌توانیم از این مقطع عبور کنیم. ظرفیت کارشناسی کشور و هوش عمومی مردم این اطمینان را می‌دهد که با کمترین آسیب، چالش‌های پیش‌رو پشت سر گذاشته شود.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار