حرکت یزد به‌سوی توسعه همه‌جانبه حمل‌ونقل

ناحیه دو یزد (پانا) ـ در نشست خبری مشترک‌ مدیران حوزه حمل‌ونقل استان یزد، جزئیات برنامه‌های توسعه‌ای در بخش‌های جاده‌ای، ریلی و هوایی تشریح شد؛ برنامه‌هایی که با اجرای آزادراه‌ها، افزایش ظرفیت حمل‌ونقل، هوشمندسازی جابه‌جایی بار و توسعه فرودگاه یزد، جایگاه استان را در شبکه حمل‌ونقل کشور تقویت می‌کند.

کد مطلب: ۱۶۴۹۹۹۴
لینک کوتاه کپی شد
حرکت یزد به‌سوی توسعه همه‌جانبه حمل‌ونقل

 نشست خبری مشترک مدیران حوزه حمل‌ونقل استان یزد برگزار شد و جزئیات برنامه‌های توسعه جاده‌ای، ریلی و هوایی استان تشریح گردید.

توسعه حمل‌ونقل ترکیبی و ارتقای جایگاه ترانزیتی یزد در دستور کار استان

احسان خواجه‌رضایی مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد با اشاره به تدوین اسناد بالادستی حوزه حمل‌ونقل، هوشمندسازی و توسعه حمل‌ونقل ترکیبی شامل بخش‌های ریلی، هوایی و جاده‌ای را از محورهای اصلی برنامه‌های استان برشمرد.

خواجه‌رضایی اعلام کرد: ساخت ۴۸۰ کیلومتر آزادراه در قالب چهار قطعه و در چارچوب یک برنامه ۵ساله، به‌عنوان یکی از اولویت‌های مهم استان در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به موقعیت راهبردی یزد در کریدور ترانزیتی شمال ـ جنوب کشور، ابراز امیدواری کرد:با اجرای پروژه‌هایی نظیر محور دربند ـ نای‌بند و توسعه مسیر ندوشن، استان یزد به کریدور شرق ـ غرب کشور نیز متصل شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد افزود:این استان با در اختیار داشتن چهار درصد از بزرگراه‌های کشور، رتبه هفتم را به خود اختصاص داده و از نظر طول راه‌های اصلی با سهم ۲.۶ درصدی، در جایگاه دهم کشور قرار دارد.

وی ادامه داد: همچنین یزد در حوزه راه‌های ترانزیتی با سهم ۳.۶ درصدی از کل کشور، رتبه دهم را داراست که نشان‌دهنده نقش مهم استان در شبکه حمل‌ونقل ملی است.

هوشمندسازی حمل‌ونقل جاده‌ای و ارتقای ایمنی محورهای استان

 سیدمحمد رستگاری مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان یزد از راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند کنترل حمل‌ونقل جاده‌ای به‌ویژه در بخش جابه‌جایی کالا خبر داد.

 رستگاری گفت: این سامانه‌ها به‌زودی در مبادی و گلوگاه‌های اصلی حمل بار نصب می‌شود و نقش مؤثری در ساماندهی و ارتقای نظارت بر حمل‌ونقل جاده‌ای خواهد داشت.

وی با اشاره به فعالیت ۱۸ مجتمع خدماتی ـ رفاهی بین‌راهی در استان یزد افزود: ۸ مجتمع جدید نیز در حال احداث است و با استفاده از ابزارهای نظارتی از جمله سهمیه سوخت، در تلاش هستیم کیفیت خدمات این مراکز را افزایش دهیم.

رستگاری با اشاره به عملکرد مطلوب راهداران استان در بارش‌های اخیر اظهار کرد: با وجود بارش‌های سنگین و شرایط دشوار محور شریانی یزد ـ شیراز که یکی از گردنه‌های برف‌گیر استان محسوب می‌شود، با تلاش شبانه‌روزی راهداران طی ۴۸ ساعت، کمترین حوادث جدی در این مسیر ثبت شد.

وی تأکید کرد: یزد به‌عنوان یکی از استان‌های حمل‌ونقلی کشور، در جمع ۶ استان برتر در حوزه جابه‌جایی بار و مسافر قرار دارد و به همین دلیل، موضوع ایمنی راه‌ها در استان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رشد فراتر از میانگین کشوری در حمل‌ونقل ریلی یزد

سیدرضا سادات‌حسینی مدیرکل راه‌آهن استان یزد از رشد قابل توجه جابه‌جایی مسافر و بار در این استان خبر داد.

حسینی گفت: طی هشت‌ماهه نخست سال جاری، جابه‌جایی مسافر در استان یزد حدود ۱۶.۵ درصد افزایش یافته، در حالی که میانگین رشد کشوری در این بخش حدود چهار درصد بوده است.

وی افزود: در حوزه حمل‌ونقل بار ریلی نیز رشد ۱۷ درصدی ثبت شده که بالاتر از متوسط کشوری است و عملکرد مطلوب استان را در این حوزه نشان می‌دهد.

مدیرکل راه‌آهن یزد با تأکید بر اهمیت مشارکت بخش خصوصی اظهار کرد: امسال همکاری مناسبی با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شکل گرفته و تفاهم‌نامه‌های مؤثری منعقد شده که نقش مهمی در پیشبرد پروژه‌ها دارد.

سادات‌حسینی همچنین از پیگیری راه‌اندازی قطارهای گردشگری خبرداد و گفت: تاکنون ۲ قطار گردشگری وارد استان شده و امیدواریم با تداوم همکاری دستگاه‌های مرتبط، شاهد رونق بیشتر این بخش باشیم.

وی به نقش راه‌آهن در شرایط بحرانی نیز اشاره کرد و افزود: در مقاطعی همچون جنگ ۱۲روزه که کریدور هوایی کشور با محدودیت مواجه شد، شبکه ریلی نقش تعیین‌کننده‌ای در جابه‌جایی مسافران ایفا کرد.

برنامه‌ریزی بلندمدت برای توسعه فرودگاه بین‌المللی یزد

 مرتضی حمیدپور مدیرکل فرودگاه‌های استان یزد از بازنگری طرح جامع فرودگاه بین‌المللی شهید صدوقی برای افق ۵۰ ساله خبر داد.

وی اظهار کرد: ایجاد باند دوم فرودگاه یزد به‌عنوان یکی از برنامه‌های میان‌مدت در دستور کار قرار دارد و زیرساخت‌های فرودگاهی استان براساس برنامه‌های بلندمدت و میان‌مدت توسعه خواهد یافت.

حمیدپور  درباره برقراری پروازهای بین‌المللی گفت: این موضوع در نشست اخیر مسئولان استان با مدیران سازمان هواپیمایی کشور مطرح شده و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد برقراری پروازهای مستقیم یزد به مقاصدی همچون دبی، تاجیکستان، هند، عمان، ترکیه و یکی از شهرهای روسیه باشیم.

حمیدپور از الحاق اراضی جدید به محدوده فرودگاه یزد خبر داد و افزود: با حمایت دستگاه قضایی، استاندار و معاونان استانداری، روند الحاق اراضی در حال انجام است و پس از تملک، مطالعات طرح جامع توسعه با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.

براساس آمار رسمی، فرودگاه یزد طی ۸ ماه گذشته با ثبت ۶ درصد رشد در نشست و برخاست‌ها و ۱۸ درصد رشد در اعزام و پذیرش مسافر، از رتبه پانزدهم به رتبه یازدهم کشور در ترافیک پروازی ارتقا یافته است.

وی تصریح کرد: برنامه‌های این اداره‌کل در ۳ محور ارتقای خدمات فرودگاهی، توسعه شبکه و عملیات پروازی و گسترش زیرساخت‌ها متمرکز است.

اجرای گسترده پروژه‌های جاده‌ای و ریلی در استان یزد

علی گل مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل استان یزد از اجرای پروژه‌های گسترده جاده‌ای و ریلی در استان خبر داد.

 گل گفت: در حال حاضر حدود ۳۲۰ کیلومتر محور باند دوم و بزرگراهی در سطح استان در حال احداث است که نقش مهمی در افزایش ایمنی و ظرفیت شبکه راه‌ها خواهد داشت.

وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ویژه یزد افزود: این استان نقش محوری در اتصال کریدورهای اصلی کشور دارد و توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای آن تأثیر مستقیمی بر شبکه حمل‌ونقل ملی خواهد گذاشت.

گل همچنین از برنامه‌ریزی برای احداث حدود ۲۷۰ کیلومتر خط راه‌آهن جدید در استان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود این طرح‌ها با همراهی مسئولان استانی تا افق ۱۴۰۸ به بهره‌برداری برسد.

وی محور یزد ـ طبس را یکی از حادثه‌خیزترین مسیرهای استان دانست و افزود: از مجموع ۱۹۰ کیلومتر این محور در حوزه استحفاظی استان، تاکنون ۷۵ کیلومتر به بهره‌برداری رسیده و مابقی مسیر نیز با مشارکت خیرین و مسئولیت اجتماعی بخش معادن در دست اجراست.

خبرنگار : شایان حیدری، ندا دهقانی‌زاده

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار