نایب رئیس مجلس شورای اسلامی:

یا بلد نیستیم، یا خدا قبولمان ندارد؛ تنها هنری که داریم، رعایت در مصرف منابع است

همدان (پانا) ـ نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اتلاف پساب شهری در این استان، بر لزوم اجرای الگوی کشت و بهره‌گیری مؤثر از پساب به عنوان راه‌حلی پایدار برای تأمین آب شرب و کشاورزی تأکید کرد و پتانسیل حل مشکلات آب بیش از صدها روستا را با این رویکردها برشمرد.

کد مطلب: ۱۶۱۴۶۲۹
لینک کوتاه کپی شد
یا بلد نیستیم، یا خدا قبولمان ندارد؛ تنها هنری که داریم، رعایت در مصرف منابع است

حمیدرضا حاج بابایی امروز در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات بحران استان همدان که در سالن شهدای استانداری همدان برگزار شد، نسبت به روند نگران‌کننده هدررفت منابع آبی در این استان هشدار داد و اظهار داشت: متأسفانه درصد قابل توجهی از پساب در استان همدان به جای استفاده بهینه، هدر می‌رود که این رقم بسیار بالاست و نیازمند بازنگری جدی در سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات اجرایی است.

وی با اشاره به تلاش‌های مجلس برای اصلاح قوانین و جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز که مصرف بی‌رویه آب را تشدید می‌کنند، افزود: در سه سال گذشته، با ایجاد بندهایی در بودجه، تلاش کرده‌ایم تا مانع از مصرف بی‌رویه آب شویم، اما چالش‌هایی در زمینه صدور مجوزها و انشعابات وجود دارد که باید برطرف شود.

نایب رئیس مجلس، در خصوص وضعیت تولید برق، خاطرنشان کرد: در حوزه تولید برق، با وجود افزایش مداوم آن، دغدغه‌ای وجود ندارد؛ اما در نقطه مقابل، تأمین و مدیریت منابع آب به یک چالش اساسی تبدیل شده است.

حاج بابایی به پیامدهای عدم توجه به صرفه‌جویی در منابع آبی اشاره کرد و گفت: با وجود تأکیدات مقام معظم رهبری بر صرفه‌جویی، متأسفانه مصرف آب در کشور کاهش نیافته و همچنان با روند نگران‌کننده‌ای روبرو هستیم. الگوی کشت نامناسب، یکی از عوامل اصلی هدررفت آب به شمار می‌رود ضرورت اجرای آن برای مدیریت بهتر منابع آبی باید در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به پتانسیل بالای استفاده از پساب در استان همدان، بیان داشت: پساب، محصولی گران‌بها در دنیای امروز است و استفاده صحیح از آن می‌تواند گره‌گشای بسیاری از مشکلات آبی باشد. مصرف روزانه ۲۴۰۰ لیتر در ثانیه پساب در همدان، نشان‌دهنده ظرفیت این حوزه است.

 

خبرنگار : محمدجواد فرمان پور

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار