استاندار خراسان رضوی:

کویر یک سرمایه ملی برای توسعه پایدار و امنیت پایدار است

مشهد(پانا)- استاندار خراسان رضوی گفت: کویر نه تهدید، بلکه یک سرمایه عظیم و ارزشمند برای ایران است که می‌تواند علاوه بر تقویت امنیت، بستری برای توسعه پایدار و بهره‌برداری‌های بزرگ اقتصادی و علمی باشد.

کد مطلب: ۱۶۰۷۶۴۱
لینک کوتاه کپی شد
کویر یک سرمایه ملی برای توسعه پایدار و امنیت پایدار است

غلامحسین مظفری، در در اولین همایش ملی امنیت و توسعه پایدار مناطق کویری کشور با حضور معاونان امنیتی استانداری‌های کشور، فرمانداران و مسئولان عالی‌رتبه نظامی، انتظامی و امنیتی در مشهد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و آرزوی سلامتی برای رهبر معظم انقلاب و خادمان مردم، اظهار داشت: همایش ملی امنیت و توسعه پایدار کویر عنوانی پر معناست که یک دنیا مسئله در دل خود دارد و باید به شکل جدی و عمیق در دستور کار قرار گیرد لذا کویر در نگاه ما نباید تنها محدود به مسائل امنیتی باشد، بلکه خود یک ظرفیت بی‌بدیل برای توسعه پایدار ایران است.

وی افزود: در بسیاری از کشورهای دنیا کویر به عنوان بستری برای توسعه انرژی‌های نو، از جمله انرژی خورشیدی و بادی، و همچنین پروژه‌های بزرگ اقتصادی و معدنی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و در کشور همسایه ما، امارات، بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان در دل کویر احداث شده و در چین نیز بخش عمده‌ای از انرژی از بیابان‌ها تأمین می‌شود و ما نیز باید از این تجربه‌ها بهره‌مند شویم و کویر را از زاویه توسعه‌ای نگاه کنیم تا امنیت پایدار نیز در پی آن تقویت شود.

مظفری با تأکید بر لزوم پیوند امنیت و اقتصاد خاطرنشان کرد: استانداران هم مسئول شورای تأمین استان هستند و هم مسئولیت توسعه اقتصادی را بر عهده دارند و از این‌رو نگاه امنیتی باید با نگاه اقتصادی تلفیق شود حتی در مباحث مرزی، شاید به جای دیوارکشی، ایجاد خطوط راه‌آهن شمال-جنوب می‌توانست علاوه بر کاهش تهدیدات امنیتی، فرصت‌های بزرگ اقتصادی نیز بیافریند.

وی با اشاره به اهمیت کریدورهای ارتباطی کشور، تصریح کرد: یکی از مسائل ملی ما، بهره‌برداری درست از موقعیت ژئوپلیتیک ایران است لذا مسیر کریدور شمال–جنوب اگر از سرخس به چابهار امتداد یابد، منافع بیشتری برای کشور به همراه خواهد داشت، زیرا تمام کشورهای آسیای میانه را به آب‌های آزاد متصل می‌کند و بی‌توجهی به چنین فرصت‌هایی می‌تواند ما را از مسیرهای مهم تجاری و امنیتی حذف کند.

استاندار خراسان رضوی همچنین با اشاره به تغییر ماهیت تهدیدات امنیتی در جهان گفت: جنگ دوازده روزه اخیر نشان داد که دیگر ابزارهای سنتی تعیین‌کننده نیستند و سلاح اصلی در میدان نبرد، فناوری و هوش مصنوعی است همان‌طور که در شورای تأمین استان متخصصان این حوزه را دعوت کردیم، باید درک کنیم که امنیت و توسعه در دنیای امروز بدون فناوری‌های نوین ممکن نیست.

وی افزود: کویر تنها محل تردد اشرار و قاچاقچیان نیست، بلکه می‌تواند به منطقه‌ای زاینده و مولد برای کشور تبدیل شود و اگر نگاه توسعه‌ای و علمی داشته باشیم، کویر از تهدید به فرصت بدل می‌شود؛ فرصتی که هم امنیت اجتماعی و اقتصادی را تضمین می‌کند و هم پشتوانه‌ای برای آینده کشور خواهد بود.

مظفری در پایان با تأکید بر اینکه این همایش باید سرآغاز یک جریان مستمر و جدی در سطح ملی باشد، گفت: باید از ظرفیت علمی، تخصصی و تجربی کشور به بهترین نحو استفاده کنیم و همزمان از تجربه‌های موفق جهانی درس بگیریم و امیدواریم که توجه ویژه به مناطق کویری، توسعه پایدار و امنیت پایدار را برای ایران اسلامی به همراه داشته باشد.

خبرنگار : محدثه رمضانی - نیایش حاجیان

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار