رئیس اتاق اصناف تهران در گفت‌وگو با پانا:

قیمت نان باید تک‌نرخی شود

بهره‌گیری بی‌ضابطه اتباع از یارانه نان و انواع انرژی به نفع اقتصاد کشور نیست

تهران (پانا) – رئیس اتاق اصناف تهران با تاکید برضرورت تک‌نرخی شدن قیمت نان، تصریح کرد:‌یارانه نان باید به مصرف‌کننده نهایی آن داده شود و دولت باید راهکارهایی برای آن پیش‌بینی کند. اکنون با اختصاص یارانه به آرد و نان تمامی افراد از جمله اتباع از آن بهره‌مند هستند و آمارهایی نیز در قاچاق آرد وجود دارد.

کد مطلب: ۱۵۹۵۷۴۸
لینک کوتاه کپی شد
قیمت نان باید تک‌نرخی شود

حمیدرضا رستگار در گفت‌وگو با خبرنگار پانا اظهار کرد:‌ «یارانه نان باید به انتهای زنجیره مصرف یعنی مصرف‌کننده نهایی داده شود. البته این موضوع که با چه روش‌هایی این یارانه تخصیص یابد، حتما راهکارهایی دارد که باید دولت آن را بررسی و اجرایی کند.با روش کنونی و اختصاص یارانه به آرد مشکلات زیادی هم برای نانوایان و هم برای دولت ایجاد شده است و این امیدواری وجود دارد که این روش به زودی کنار گذاشته شود.»

وی افزود:‌ «در حال حاضر بیشترنانوایان با آرد دولتی پخت می‌کنند؛ این میزان در شهرستان‌ها خیلی بیشتر است و سهمیه آرد همچنان برقرار است اما باید به سمتی حرکت شود که نرخ نان در سراسر کشور تک‌نرخی شود و همه تکلیف شفاف‌تری داشته باشند.»

رستگار در پاسخ به این پرسش که بنابرآمارها با خروج افغان‌ها از کشور ۶ درصد از مصرف نان در کشور کاهش یافته است، میزان مصرف نان توسط اتباع و بهره‌گیری آنها از یارانه نان به چه میزان است؛ عنوان کرد: «مشاهدات و گزارش‌ها نشان می‌دهد که نان، برق، آب و همه محصولات و خدماتی که به آن یارانه اختصاص دارد در دسترس همه مردم است و همه از آن بهره‌مند می‌شوند و در این میان اتباع نیز این دسترسی را دارند که آمار دقیق آن در موجود نیست اما واضح است که به دلیل ضعف اقتصادی، نان بیشتری هم مصرف می‌کنند.عقل و منطق و قانون نیز دلالت بر آن دارد که یارانه باید به مردم یک کشور اختصاص یابد و بهره‌گیری بی‌ضابطه از آن توسط اتباع به نفع اقتصاد کشور نیست.»

وی ادامه داد: «اتباع، مهمانان کشور هستند اما باید با حساب و کتاب و اصول و قواعد به آنها خدمات ارایه شود تا زمینه سوءاستفاده نیز از بین برود.»

وی تصریح کرد:‌ «نان غذای اصلی مردم بوده و طبیعی است که اقشار ضعیف جامعه مصرف نان بالاتری دارند و حذف آن باید با حساسیت لازم و در نظر گرفتن جایگزین‌هایی مناسب اجرایی شود.اکنون قیمت نان خشک از نان تازه بیشتر است و به همین دلیل آن را خشک وخوراک دام می‌کنند. با نان قیمت آزاد این اقدام را انجام نمی‌دهند اما بخشی از نان صرف دام می‌شود.»

نان

رستگار اظهار کرد:‌ «بخشی از نان نیز توسط بدمصرفی مردم به هدر می‌رود و باید گفت این شیوه از مصرف به معنای دور ریختن منابع و سرمایه‌های کشور است.»

ضرورت آموزش نانوایان با هدف بهبود کیفیت نان تولیدی

رئیس اتاق اصناف تهران اشاره‌ای هم به کیفیت نان کردو افزود:‌ «بخشی از کیفیت بد برخی نان‌ها به موضوع کیفیت آرد وابسته است که باید بهبود یابد. در روش پخت نیز نانوایان باید از آموزش‌های لازم برخوردار شده و روش‌های تخمیر نان به خوبی انجام شود تا نان باکیفیت‌تری به دست مردم برسد و دورریز آن کاهش یابد.»

وی ادامه داد:‌«در مورد سایر خدمات یارانه‌ای مانند برق و آب نیز باید صرفه‌جویی‌های لازم انجام شود و هدررفت منابع کاهش یابد.در هیچ کجای دنیا آب شرب به مصرف سایر انواع مصارف مانند آبیاری فضای سبز و شستشو و غیره نمی‌رسد و ضمن اصلاح روش‌های کنونی باید از اسراف نیز جلوگیری کرد.»

کار آموزش نانوایان با همکاری اتحادیه مرتبط آغاز شده است

رستگار گفت: «اصناف وظیفه دارند صنوف را آموزش دهند که این روش در دست اقدام است و جلساتی نیز با رئیس اتحادیه نانوایان برگزار شد تا نانوایان آموزش‌های لازم را ببینند و آرد و نان بهتری به مردم داده شود.»

 

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار