مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال‌وبختیاری:

«محیط‌یار» طلایه‌دار آموزش زیست‌محیطی در چهارمحال وبختیاری

شهرکرد (پانا) - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال‌وبختیاری، با تشریح اهداف طرح ملی «محیط‌یار» که از اول مهرماه سال جاری اجرایی خواهد شد، بر نقش محوری آموزش و فرهنگ‌سازی به عنوان زیرساخت اصلی نهادینه کردن حفاظت از محیط زیست تأکید کرد.

کد مطلب: ۱۵۹۳۳۷۵
لینک کوتاه کپی شد
«محیط‌یار» طلایه‌دار آموزش زیست‌محیطی در چهارمحال وبختیاری

محسن کریمی، در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری میان اداره کل آموزش و پرورش و اداره کل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به وضعیت نامطلوب زیست‌محیطی در سطح کشور و به طور خاص در استان چهارمحال و بختیاری، چالش‌های متعددی چون مدیریت ناکارآمد پسماند، آلودگی پساب‌های صنعتی و شهری، تخریب بی‌رویه جنگل‌ها و مراتع، و گسترش شکار غیرمجاز را برشمرد.

 وی با تأکید بر اینکه اقدامات کنترلی و حفاظتی به تنهایی کافی نیستند، بر ضرورت اقدامات فرهنگی و آموزشی مستمر و اثرگذار به عنوان مکمل و لازمه موفقیت در حفظ محیط زیست تأکید کرد و افزود: با سرمایه‌گذاری بر آموزش نسل آینده از طریق مدارس و با همکاری وزارت آموزش و پرورش، شاهد تربیت نسلی آگاه، مسئولیت‌پذیر و توانمند باشیم که خود به طور فعال در امر حفاظت و ترویج فرهنگ زیست‌محیطی نقش‌آفرینی کنند.

وی در ادامه، طرح «محیط‌یار» را یک ابتکار عمل مهم و یکی از بزرگترین و شاخص‌ترین طرح‌های مشترک میان دو دستگاه مهم فرهنگی و محیط زیستی توصیف کرد و گفت: این طرح با بهره‌گیری هوشمندانه از ظرفیت موجود و موفق طرح «سفیران سلامت» که سال‌هاست در مدارس کشور فعالیت می‌کنند و با موفقیت روبرو بوده‌اند، به دنبال تربیت نسلی آگاه، دغدغه‌مند و مسئولیت‌پذیر نسبت به حفاظت از منابع طبیعی و زیست‌بوم ارزشمند استان است؛ هدف ما این است که شاهد یک حرکت خودجوش، فراگیر و پایدار در جامعه در راستای حفاظت از محیط زیست باشیم.

کریمی، یکی دیگر از محورهای مهم طرح «محیط‌یار» را تمرکز بر مسائل حیاتی زیست‌محیطی استان، از جمله مدیریت پسماند دانست و اظهار کرد: استان چهارمحال و بختیاری، با وجود اینکه حدود ۱۱ درصد از منابع آبی کشور را در خود جای داده است، اما با چالش جدی و روزافزونی در زمینه مدیریت پسماند و به ویژه دفن غیراصولی آن روبروست؛ لذا، ما خواستار اولویت‌دهی جدی به مقوله تفکیک از مبدأ در تمامی مدارس و مراکز آموزشی در چارچوب طرح «محیط‌یار» هستیم.

 وی با بیان اینکه اجرای موفقیت‌آمیز طرح تفکیک از مبدأ، نه تنها زمینه‌ساز اجرای طرح‌های تکمیلی و ارزشمندتری نظیر تولید کمپوست و بازیافت خواهد بود، بلکه می‌تواند مشکل دفن پسماند در استان را به گونه‌ای حل و فصل کند که در نهایت شاهد کاهش چشمگیر حجم پسماندهای ارسالی به محل دفن و حرکت به سمت صفر رساندن این معضل باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، ضمن تأکید مجدد بر شعار محوری طرح، یعنی «آموزش و فرهنگ‌سازی، زیرساخت اصلی نهادینه کردن حفاظت از محیط زیست است»، خاطرنشان کرد: این طرح با بهره‌گیری از ظرفیت موفق «سفیران سلامت» که سال‌ها در مدارس فعالیت کرده‌اند، به دنبال تربیت نسلی آگاه و مسئولیت‌پذیر نسبت به محیط زیست است تا بتوانیم شاهد حرکتی عظیم در جامعه در راستای حفاظت از محیط زیست باشیم.

 وی در ادامه، بر آمادگی کامل و همه جانبه سازمان محیط زیست استان برای همکاری تنگاتنگ با اداره کل آموزش و پرورش در اجرای تمامی برنامه‌ها و طرح‌های آتی تأکید کرد: با مشارکت فعال و هم‌افزایی تمامی عناصر دخیل، شامل مراقبین سلامت، معلمان فداکار و مدیران دلسوز مدارس، بتوان یک حرکت بنیادین، خودجوش و پایدار را در حوزه آموزش و حفاظت از محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری آغاز نمود تا شاهد آینده‌ای سبزتر و سالم‌تر برای فرزندان این مرز و بوم باشیم.

خبرنگار : هستی مردانی‌کرانی, هانیه هاشمی‌بنی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار