روایت یک خبرنگار نوجوان از مسیر خبر:

من خبرنگاری را فقط شغل نمی‌دانم؛ من روایتگر اتفاقاتم

ملایر (پانا) - خبرنگار نوجوان پانا با بیان اینکه خبرنگاری برای او تنها نوشتن و انتشار خبر نیست، گفت: برای من خبرنگاری یعنی دیدن اتفاقاتی که شاید از نگاه دیگران ساده به نظر برسند، اما ارزش روایت شدن دارند؛ یعنی ایستادن پشت یک سوژه و تلاش برای رساندن صدای آدم‌هایی که شاید فرصتی برای شنیده شدن ندارند.

کد مطلب: ۱۷۲۸۲۳۶
لینک کوتاه کپی شد
من خبرنگاری را فقط شغل نمی‌دانم؛ من روایتگر اتفاقاتم

وقتی برای اولین بار دوربین یا دفتر یادداشت خبرنگاری را در دست گرفتم، شاید تصور نمی‌کردم روزی خبر برایم تبدیل به بخشی از زندگی‌ام شود. آن روزها خبرنگاری برایم فقط چند سؤال، چند عکس و چند خط نوشته بود؛ اما هرچه جلوتر رفتم، فهمیدم پشت هر خبر، یک داستان، یک انسان و گاهی یک دغدغه وجود دارد.

من به‌عنوان یک خبرنگار نوجوان، هر بار که برای تهیه یک گزارش از خانه بیرون می‌روم، قبل از اینکه به دنبال یک تیتر جذاب باشم، سعی می‌کنم سوژه را ببینم و بشنوم. برای من، خبرنگاری از همان لحظه‌ای آغاز می‌شود که یک اتفاق توجهم را جلب می‌کند و با خودم می‌گویم: «این موضوع ارزش روایت شدن دارد.»

گاهی یک مراسم، گاهی فعالیت دانش‌آموزان، گاهی گفت‌وگوی یک مسئول و گاهی حتی یک اتفاق ساده در گوشه‌ای از شهر، می‌تواند تبدیل به یک خبر شود. اما آنچه برای من اهمیت دارد، این است که خبر را درست، دقیق و صادقانه روایت کنم.

خبرنگاری به من یاد داده قبل از نوشتن، گوش کنم؛ قبل از قضاوت، سؤال بپرسم و قبل از انتشار، از درست بودن اطلاعات مطمئن شوم. یاد گرفته‌ام که یک خبرنگار فقط کسی نیست که خبر را می‌نویسد؛ بلکه کسی است که مسئولیت روایت کردن را می‌پذیرد.

در مسیر خبرنگاری، بارها پیش آمده که برای پیدا کردن یک سوژه ساعت‌ها فکر کنم، برای یک مصاحبه سؤال طراحی کنم، عکس و فیلم بگیرم، صحبت‌های افراد را بشنوم و بعد همه این‌ها را کنار هم قرار دهم تا یک گزارش شکل بگیرد. شاید نتیجه نهایی فقط چند پاراگراف باشد، اما پشت همان چند پاراگراف، ساعت‌ها تلاش وجود دارد.

روز خبرنگار برای من فقط یک مناسبت در تقویم نیست؛ فرصتی است برای اینکه به مسیری که طی کرده‌ام نگاه کنم و ببینم چقدر از همان روزهای اول تغییر کرده‌ام. امروز وقتی قلم یا دوربین را در دست می‌گیرم، بیشتر از گذشته می‌دانم که هر خبری می‌تواند صدای یک نفر، روایت یک اتفاق و حتی ثبت بخشی از تاریخ باشد.

من هنوز در ابتدای مسیرم و راه زیادی برای یاد گرفتن دارم؛ اما همین که امروز می‌توانم با قلم خودم اتفاقات اطرافم را روایت کنم، برایم ارزشمند است.

شاید خبرنگاری برای بعضی‌ها فقط یک عنوان باشد، اما برای من یعنی دیدن، شنیدن، پرسیدن و روایت کردن؛ یعنی تلاش برای اینکه هیچ اتفاق مهمی بی‌صدا از کنارمان عبور نکند.

و حالا در روز خبرنگار، به خودم و تمام کسانی که روایتگر لحظه‌های این سرزمین هستند، یادآوری می‌کنم که پشت هر خبر، مسئولیتی بزرگ قرار دارد؛ مسئولیت گفتن حقیقت، با دقت، انصاف و صداقت.

خبرنگار : مریم محمدی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار