تأکید معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی بر آزادی بیان، عدالت آموزشی و نقش‌آفرینی نسل جوان

دانشگاه زنده با صدای دانشجو معنا می‌یابد

مشهد(پانا)- معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی ، محور گفت‌وگوها بر اهمیت آزادی اندیشه، ضرورت احترام به صداهای دانشجویی، تقویت فضای نقد سازنده و نقش دانشگاه در تولید دانش و امنیت پایدار قرار گرفت و با نگاه اجتماعی و فرهنگی به موضوع امنیت، تأکید کرد: امنیت زمانی معنا دارد که دانشگاه محل گفت‌وگو، پرسشگری و حضور فعال نسل جوان باشد.

کد مطلب: ۱۶۴۴۰۹۷
لینک کوتاه کپی شد
تأکید معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی بر آزادی بیان، عدالت آموزشی و نقش‌آفرینی نسل جوان

امیرالله شمقدری در این  نشست دانشجویی به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، با اشاره به جایگاه دانشگاه در تحولات فکری و اجتماعی کشور اظهار کرد: تجلیل از دانشجو زمانی ارزش واقعی پیدا می‌کند که همراه با پاسداشت آزادی بیان، احترام به تنوع دیدگاه‌ها و حمایت از روح پرسشگری باشد.

به اعتقاد او، دانشگاه پویا دانشگاهی است که در آن جوانان بتوانند آزادانه ایده بدهند، نقد کنند، بیاموزند و در شکل‌دهی به آینده نقش‌آفرینی کنند.

وی با بیان اینکه تقدیر از دانشجو نباید صرفاً به آیین‌های نمادین محدود شود، افزود: هر مراسم تکریمی زمانی ارزشمند است که به معنای به رسمیت شناختن جایگاه دانشجویان در توسعه علمی، فرهنگی و اجتماعی کشور باشد.

او تأکید کرد: پشت هر تقدیر، باید توجه به تلاش‌های علمی، پژوهشی و تعهد اجتماعی دانشجو وجود داشته باشد؛ چرا که این مؤلفه‌ها انگیزه را تقویت کرده و زمینه‌ساز خلاقیت و مسئولیت‌پذیری در نسل جوان می‌شود.

معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی در ادامه با نگاهی تطبیقی‌تر تصریح کرد: معیار تقدیر واقعی از دانشجو تنها معدل یا رتبه نیست؛ هرچند ارزش علمی جایگاه مهمی دارد، اما دانشگاه زمانی به رسالت خود نزدیک می‌شود که در کنار تولید دانش، ظرفیت‌سازی برای مشارکت اجتماعی، نوآوری و مهارت‌افزایی نیز انجام شود.

او فراهم کردن زیرساخت‌های پژوهشی و علمی را نوعی تکریم عملی دانشجو دانست و تأکید کرد: این مسئولیت میان مجموعه مدیریت دانشگاهی و نهادهای مرتبط تقسیم شده است.

شمقدری دانشجو را «سخنگوی طبیعی نسل جوان» توصیف کرد و گفت: ذات دانشجو پرسشگری است و این ویژگی باید به رسمیت شناخته شود. شکوفایی استعدادها تنها زمانی امکان‌پذیر است که فرصت‌های برابر، عدالت آموزشی و زمینه عادلانه برای رشد همه دانشجویان فراهم باشد؛ این همان بنیان هر نوع تقدیر واقعی است.

وی با اشاره به مبانی دینی آزادی بیان، آیه‌ای از قرآن را یادآور شد و گفت: آزادی اندیشه و آزادی بیان، از حقوق اصیل انسان است و نمی‌توان توسعه علمی و فرهنگی کشور را بدون این دو پایه مهم تصور کرد.

از نگاه او، دانشجویی که امکان بیان آزادانه نظر داشته باشد، خلاق‌تر است، نوآورتر می‌شود و بهتر می‌تواند در نقش‌های اجتماعی و حرفه‌ای آینده عمل کند.

شمقدری با اشاره به تجربه‌های جهانی در مدیریت آسیب‌های اجتماعی، افزود: نبود فضای گفت‌وگو و نقد آزاد، باعث تراکم نارضایتی و گسترش سوءتفاهم‌ها می‌شود؛ در حالی که ایجاد فرصت برای بیان آزادانه دیدگاه‌ها، هم به احترام متقابل کمک می‌کند و هم زمینه‌ساز شکل‌گیری امنیت پایدار است. او تأکید کرد امنیت واقعی باید در کنار کرامت انسانی مورد توجه قرار گیرد.

وی دانشگاه را مهم‌ترین بستر تضارب آرا دانست و بیان کرد: جامعه‌ای که چندصدایی را نپذیرد، امکان رشد ندارد. دانشجو باید محیطی امن برای تبادل اندیشه داشته باشد تا بتواند بدون واهمه از برچسب یا محدودیت، دیدگاه خود را بیان کند.

معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی با تأکید بر اینکه ۸۰ درصد مسائل امنیتی با رویکردهای اجتماعی و فرهنگی قابل حل است، ادامه داد: مدیران دانشگاه و مسئولان باید زمینه تحقق آزاداندیشی واقعی را فراهم کنند، نه اینکه تنها در سخن به آن اشاره شود.

او امنیت را از دل ارتباط با مردم دانست و گفت امنیت بدون مشارکت مردم، مفهومی تهی است.

شمقدری با نگاهی انتقادی به برخی شیوه‌های کنترل فضای دانشگاهی افزود: امنیت با تندی و خشونت به وجود نمی‌آید. امنیت پایدار زمانی شکل می‌گیرد که دانشجو احساس کند حرفش شنیده می‌شود.

به گفته او، «زبانی که بسته بماند، تبدیل به گره می‌شود» و همین امر، لزوم گشودن فضای آزاد بیان در دانشگاه‌ها را گوشزد می‌کند.

در بخش پایانی نشست، وی به دغدغه‌های دانشجویان درباره ارتباط با مسئولان اشاره کرد و از تأسیس دفتر استاندار در دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان تجربه‌ای جدید یاد کرد.

او تأکید کرد: این اقدام برای نخستین‌بار در دانشگاه مادر یک استان انجام شده و موجب تسهیل دسترسی مستقیم استادان و دانشجویان به مدیران ارشد استان خواهد شد.

شمقدری همچنین با اشاره به تحولات عرصه رسانه، از دانشجویان خواست در مواجهه با جنگ روایت‌ها و فضای شایعه‌محور امروز، روایت دقیق و صادقانه رویدادها را جدی بگیرند و نقش فعال خود را در تقویت سواد رسانه‌ای جامعه ایفا کنند.

خبرنگار : محدثه رمضانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار