طی جنگ تحمیلی سوم حادث شد؛

تخریب ۳۰ محله و ۳۸۳ واحد واقع در محلات بازآفرینی شهری

تهران (پانا) - مدیرکل دفتر راهبری و هدایت طرح‌های بازآفرینی کشور گفت: طی جنگ تحمیلی سوم ۱۰ استان و ۱۴ شهر از شهرهایی که محلات هدف بازآفرینی شهری در آنها واقع بودند، مورد تهاجم دشمن قرار گرفتند؛ به طوری که در مجموع ۳۰ محله مورد اصابت قرار گرفت و ۳۸۳ واحد به صورت ۱۰۰ درصد تخریب شد.

کد مطلب: ۱۶۹۹۷۴۱
لینک کوتاه کپی شد
تخریب ۳۰ محله و ۳۸۳ واحد واقع در محلات بازآفرینی شهری

با آغاز جنگ تحمیلی سوم از سوی ائتلاف آمریکایی- صهیونیستی، مناطق مختلفی از کشورمان به ویژه استان‌های مرکزی و غربی با خسارات فراوانی مواجه شدند و بافت‌های شهری و محلات مختلف کشور را تحت تأثیر قرار داد. تخریب زیرساخت‌ها، منازل مسکونی و محله‌ها، نه تنها زندگی روزمره مردم را متاثر کرد، بلکه نیاز به برنامه‌های بازسازی و جبران خسارات را نیز ضروری ساخت.

در این میان، محلات هدف بازآفرینی شهری در مناطق آسیب‌دیده، به عنوان نقاط کلیدی برای احیای بافت‌های فرسوده و بازسازی هویت اجتماعی ساکنان آن‌ها شناخته می‌شوند. محلاتی که از گذشته نیز با مشکلات عدیده‌ای چون کاهش کیفیت زندگی، بیکاری و ناهنجاری‌های اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کردند و امروز نیازمند برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری ویژه‌ای هستند.

در این راستا، مدیرکل دفتر راهبری و هدایت طرح‌های بازآفرینی کشور به بررسی وضعیت آسیب‌دیدگان و اقدامات انجام شده برای بازسازی مناطق تخریب‌شده پرداخته است.

«محمد کاظم جباری» با اشاره به خسارت‌های وارده به محله‌های هدف بازآفرینی شهری طی جنگ تحمیلی سوم اظهار داشت: شهرهای تبریز، آذرشهر، کرج، فردیس، ایلام، شهر قدس، شهر گلستان، ورامین، زنجان، قم، کرمانشاه، دورود، همدان و اصفهان، مناطقی بودند که محلات هدف بازآفرینی در آنها مورد اصابت قرار گرفتند. در تهران نیز گرچه برخی از محلات تخریب شدند اما آمار آنها از سوی شهرداری تهران اعلام می‌شود.

وی خاطرنشان‌کرد: در حملات دشمن آمریکایی- صهیونیستی حدود ۴۴ هزار متر مربع مساحت محلات هدف تخریب شد که بیشتر شامل بافت‌های فرسوده، سکونتگاه غیر رسمی و حاشیه نشینی بود. در این زمینه ارزیابی میزان خسارات از سوی کارشناسان در دست انجام است.

بیشترین خسارت وارده به استان اصفهان

جباری ادامه‌داد: بیشترین خسارت‌های وارده به این واحدها در استان اصفهان بود؛ به طوری که ۱۰ محله هدف بازآفرینی این کلانشهر مورد هدف قرار گرفت و ۱۷۶ واحد آن تخریب شد.

مدیر کل دفتر راهبری و هدایت طرح های بازآفرینی کشور اظهار داشت: استان تهران در رتبه دوم از این نظر قرار دارد؛ به طوری که سه شهر از این استان شامل ۴ محله و ۶۵ واحد تخریب شد و کرمانشاه با ۴ محله و ۳۵ واحد تخریبی در رتبه سوم است.

وی بیان داشت: پس از انجام ارزیابی خسارت‌ها، شرکت بازآفرینی شهری ایران با هدف جایگزینی واحدهای تخریبی (درصورت تمایل ساکنان این بافت‌ها) با کاربری‌های جدید اقدام می‌کند.

طرح‌های «کلید به کلید» یا «کلید به زمین» برای جبران خسارات

این مسئول خاطرنشان کرد: در این راستا اگر افراد مایل به جابه‌جایی واحدهای تخریبی با کاربری‌های جدید بودند با استفاده از ظرفیت طرح‌های «کلید به کلید» یا «کلید به زمین» انجام می‌شود.

 در این طرح، ساکنان بافت فرسوده می توانند خانه های خود را با ۴۰ درصد تخفیف به دولت ارائه کرده و یک واحد نوساز یا زمین دولتی دریافت کنند.

وی گفت: این‌ها ظرفیت‌هایی است که با کمک شهرداری‌ها، بنیاد مسکن، ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها و همچنین شرکت بازآفرینی شهری در اختیار قرار داده می‌شود.

جباری یادآور شد: محلات هدف بازآفرینی شهری به طور معمول از سرانه‌های هفتگانه آموزشی، بهداشتی، خدماتی، ورزشی و ... پایینی برخوردارند، لذا پیشنهاد دادیم که با استفاده از ظرفیت‌های این شرکت برای ایجاد کاربری‌های جدید متناسب با محدوده در راستای رفع کمبود سرانه‌ها اقدام شود؛ البته به شرط اینکه ساکنان راضی شده و فضایی آزاد شود.

وی توضیح داد: بند الف ماده ۵۲ قانون هفتم پیشرفت به طرح «کلید به کلید» اشاره دارد و پیشنهاد ما استفاده از این ظرفیت است تا به ازای هر بافت فرسوده‌ مورد اصابت قرار گرفته، یک تکه زمین یا واحدی مسکونی به صورت معوض داده شود تا آن بافت فرسوده آزاد شده و به بازسازی منطقه کمک شود.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار