در همایش روز دانش‌آموز در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد؛

دانشگاه آزاد و مدارس سما؛ کانون‌های پیشران در مهندسی تربیت معلم و مربی کودک / تاریخ‌خوانی باید تمرین مسئولیت‌پذیری باشد

تهران (پانا) – دبیر شورای عالی آموزش‌وپرورش در همایش گرامیداشت یوم‌الله ۱۳ آبان، با تمجید از جایگاه راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی و مدارس سما به عنوان سرمایه‌های ملی، بر ضرورت دگرگونی در رویکرد آموزش تاریخ و پیوند میان «هویت»، «موقعیت تاریخی» و «مسئولیت‌پذیری» تأکید کرد.

کد مطلب: ۱۷۵۵۰۲۰
لینک کوتاه کپی شد
دانشگاه آزاد و مدارس سما؛ کانون‌های پیشران در مهندسی تربیت معلم و مربی کودک / تاریخ‌خوانی باید تمرین مسئولیت‌پذیری باشد

به گزارش خبرنگار پانا، آیین گرامیداشت روز دانش‌آموز با حضور فعالان عرصه تعلیم و تربیت در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد و محمود امانی‌طهرانی، دبیر شورای عالی آموزش‌وپرورش، طی سخنرانی خود به تبیین ابعاد تاریخی ۱۳ آبان و ریشه‌های اعتراض تاریخی امام خمینی (ره) پرداخت.

امانی‌طهرانی با اشاره به رویداد تبعید بنیان‌گذار کبیر انقلاب در سال ۱۳۴۳ خورشیدی یادآور شد: اعتراض صریح امام راحل به لایحه استعماری کاپیتولاسیون و اعطای مصونیت قضایی به مستشاران بیگانه، نشان داد که عزت و شرافت ملت ایران فراتر از هر مصلحت‌اندیشی ظاهری است و تصمیم‌سازان وقت با نادیده‌گرفتن حاکمیت ملی، راه را برای دخالت بیگانگان هموار کرده بودند که این موضع‌گیری شجاعانه، نقطه عطفی در تاریخ مبارزات استقلال‌طلبانه ملت ایران شد.

هویت تاریخی؛ ضلع اساسی پازل تربیت نسل نو

این مقام مسئول با تأکید بر لزوم بازشناسی ابعاد گوناگون هویت در برنامه‌های آموزشی تصریح کرد: تکوین شخصیت دانش‌آموزان در گرو شناخت دقیق لایه‌های مختلف هویت فردی، خانوادگی، اجتماعی و تاریخی آنان است. اجرای آیین‌های ریشه‌دار نظیر ورزش باستانی در این همایش، جلوه‌ای ملموس از پیوند نسل امروز با گنجینه کهن هنر، مهندسی و معارف ایرانی-اسلامی است که باید بیش از پیش تقویت شود.

وی با تجلیل از اهتمام علمی دکتر علی‌اکبر ولایتی در بازخوانی و احیای مفاخر مسکوت‌مانده تاریخ تمدن ایران و اسلام افزود: دستاوردهای درخشان مهندسان ایرانی در اعصار گذشته، از جمله سامانه‌های پیشرفته انتقال آب با بهره‌گیری از نیروی جریان رودخانه‌ها، گواهی روشن بر پیشتازی این مرزوبوم در ساحت علم و فن‌آوری است که معرفی این الگوها، خودباوری ملی را بارور می‌سازد.

آموزش تاریخ؛ گذار از اطلاعات گذرا به تمرین کنشگری

دبیر شورای عالی آموزش‌وپرورش با نقد شیوه‌های سنتی آموزش تاریخ در مدارس، بر ضرورت بازتعریف این حوزه تأکید کرد و گفت: تاریخ‌نگاری نباید صرفاً انباشتی از اطلاعات و نام‌های تاریخی باشد؛ بلکه کارکرد راستین تاریخ، قراردادن دانش‌آموز در موقعیت تصمیم‌گیری است. دانش‌آموز باید بیاموزد که اگر در برهه‌های سرنوشت‌ساز همچون سال ۴۳، واقعه کربلا یا عصر شکوفایی تمدنی سامانیان و سلجوقیان حضور داشت، با تکیه بر قطب‌نمای هویت و آگاهی خود، چه مسئولیتی را بر دوش می‌گرفت.

وی خاطرنشان کرد: سه‌گانه طلاییِ «شناخت هویت»، «درک موقعیت تاریخی» و «پرسشگری از مسئولیت»، چارچوب کارآمدی است که می‌تواند تفکر انتقادی و تعهد اجتماعی را در روح و جان دانش‌آموزان نهادینه سازد.

دانشگاه آزاد اسلامی و مدارس سما؛ بال‌های پرواز نظام تعلیم و تربیت

امانی‌طهرانی در بخش پایانی سخنان خود با تقدیر از روند رو به رشد و تحولات بنیادین دانشگاه آزاد اسلامی در دوره مدیریت دکتر بیژن رنجبر، این مجموعه علمی را یک سرمایه ملی بی‌بدیل خواند و اظهار کرد: با اتکا به ظرفیت‌های گسترده دانشگاه آزاد و شبکه پویای مدارس سما، افق روشنی پیش روی نظام آموزشی کشور گشوده شده است.

دبیر شورای عالی آموزش‌وپرورش در پایان ابراز امیدواری کرد که با استمرار این اقدامات، دانشگاه آزاد اسلامی در آینده‌ای نزدیک به قطب اصلی تربیت مربی کودک و معلمان متخصص در پهنه کشور تبدیل شود و دانش‌آموزان سما با بهره‌گیری از این بستر فاخر، قله‌های رفیع پیشرفت و خدمت را فتح کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار