روز دانش‌آموز؛ از نیمکت‌های مدرسه تا آسمان جاودانگی

شهرری دو(پانا)-سیزده آبان، روز همه دانش‌آموزانی است که با امید درس می‌خوانند، برای آینده تلاش می‌کنند و رؤیاهای بزرگی در سر دارند؛ روز دانش آموزان شهیدی که از میان ما رفتند ولی یادشان در قلب ما جاودانه است.

کد مطلب: ۱۷۵۶۱۰۳
لینک کوتاه کپی شد
روز دانش‌آموز؛ از نیمکت‌های مدرسه تا آسمان جاودانگی

سیزدهم آبان، روز دانش‌آموز، فرصتی برای یادآوری روزهایی است که نام دانش‌آموز با شجاعت، ایستادگی و فداکاری گره خورد. روزی که تنها به مناسبت یک رویداد تاریخی در تقویم محدود نمی‌شود، بلکه یادآور نوجوانانی است که با وجود سن کم، درس بزرگی از مقاومت، آزادگی و مسئولیت‌پذیری به تاریخ آموختند.

وقتی از روز دانش‌آموز صحبت می‌کنیم، ذهن بسیاری از ما به سمت مدرسه، کلاس درس، زنگ تفریح، کتاب‌ها و رؤیاهایی می‌رود که در ذهن هر نوجوان شکل می‌گیرند؛ اما در کنار تمام این خاطرات شیرین، نام دانش‌آموزانی نیز وجود دارد که فرصت تجربه سال‌های بیشتر تحصیل و زندگی را پیدا نکردند و نامشان برای همیشه در دفتر پرافتخار این سرزمین ثبت شد.

دانش‌آموزان شهید، دختران و پسرانی بودند که هرکدام دنیایی از آرزوها و امیدها را در دل داشتند. یکی دوست داشت پزشک شود، دیگری رؤیای معلمی داشت و شاید بعضی از آن‌ها هنوز نمی‌دانستند در آینده چه مسیری را انتخاب خواهند کرد. آن‌ها نیز مانند ما به مدرسه می‌رفتند، درس می‌خواندند، با دوستانشان صحبت می‌کردند و برای روزهای آینده برنامه داشتند؛ اما مسیر زندگی‌شان به شکلی دیگر رقم خورد.

از شهدای دانش‌آموز واقعه ۱۳ آبان ۱۳۵۷ تا دانش‌آموزان شهیدی که در سال‌های بعد جان خود را از دست دادند، هرکدام بخشی از تاریخ این سرزمین را شکل داده‌اند. در میان این نام‌ها، نباید دانش‌آموزان دختر و پسر میناب را فراموش کنیم؛ دانش‌آموزانی که نام و یادشان با اندوهی عمیق در ذهن مردم ایران باقی مانده است. آن‌ها کودکانی بودند که باید در کلاس درس، مشغول یادگیری و ساختن آینده خود می‌بودند، اما فرصت ادامه رؤیاهایشان از آن‌ها گرفته شد.

گاهی فراموش می‌کنیم پشت هر نامی که در فهرست شهدا ثبت شده، یک انسان با دنیایی از احساسات، آرزوها و امیدها وجود داشته است. دانش‌آموزان شهید فقط نام‌هایی در کتاب‌های تاریخ نیستند؛ آن‌ها هم‌سن‌وسال ما بودند، دغدغه‌های نوجوانی داشتند و آینده‌ای را تصور می‌کردند که قرار بود در آن زندگی کنند.

امروز که ما پشت نیمکت‌های مدرسه می‌نشینیم، کتاب‌هایمان را باز می‌کنیم و برای امتحان‌ها و آینده خود برنامه‌ریزی می‌کنیم، خوب است لحظه‌ای به یاد کسانی باشیم که دیگر فرصت نشستن در کلاس درس را ندارند. یاد آن‌ها به ما یادآوری می‌کند که آرامش، امنیت، فرصت تحصیل و حتی ساده‌ترین لحظات زندگی چقدر ارزشمند هستند.

به‌عنوان یک دانش‌آموز، باور دارم زنده نگه‌داشتن یاد شهدای دانش‌آموز تنها به برگزاری مراسم و نام بردن از آن‌ها محدود نمی‌شود؛ بلکه باید با شناخت زندگی و آرزوهایشان، قدر فرصت‌هایی را که در اختیار داریم بدانیم و برای ساختن آینده‌ای بهتر تلاش کنیم.

سیزدهم آبان، روز همه دانش‌آموزانی است که با امید درس می‌خوانند، برای آینده تلاش می‌کنند و رؤیاهای بزرگی در سر دارند؛ همچنین روز یادآوری نام دختران و پسرانی است که اگرچه از میان ما رفتند، اما یاد و خاطره‌شان در قلب تاریخ باقی مانده است.

شاید امروز ما ادامه‌دهندگان راه همان دانش‌آموزانی باشیم که فرصت ناتمام ماندن رؤیاهایشان را پیدا نکردند؛ پس بیاییم با آگاهی، علم، همدلی و تلاش، قدر این فرصت ارزشمند را بدانیم.

روز دانش آموزان مبارک 

دانش آموز،چراغ روشن فردای ایران است.

نویسنده : دانش آموز، المیرا سبحانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار