حضور ایران در اکسپو ۲۰۲۷ با موضوع «بازی با هم»

تهران (پانا) - محمدمهدی تندگویان گفت: میراث فرهنگی، هنری، ورزشی و موسیقیایی خود را در این اکسپو به مخاطبان بین‌المللی معرفی می‌کنیم.

کد مطلب: ۱۶۷۹۶۹۵
لینک کوتاه کپی شد
حضور ایران در اکسپو ۲۰۲۷ با موضوع «بازی با هم»

محمدمهدی تندگویان، گفت: کلیپی در مورد بازی تهیه و برای اکسپو ۲۰۲۷ ارسال کردیم که مورد تعریف و تمجید وزیر اقتصاد و بازرگانی صربستان قرار گرفت. رویداد‌های داخلی را می‌توانیم از طریق سایت اکسپو ۲۰۲۷ به‌طور بین‌المللی پخش کنیم.

اکسپوها، نمایشگاه‌هایی با ماهیت غیرتجاری هستند

تندگویان از برگزاری اکسپو بین‌المللی تخصصی ۲۰۲۷ میلادی بلگراد صربستان از ۲۵ اردیبهشت تا ۲۴ مرداد سال ۱۴۰۶ به مدت ۹۳ روز خبر داد و افزود: ایران از بین ۱۴۰ کشور شرکت‌کننده که اعلام آمادگی کردند، کشور سومی است که برای حضور در اکسپو ۲۰۲۷ قرارداد بسته است.

او با بیان این‌که اکسپوها، نمایشگاه‌هایی با ماهیت غیرتجاری هستند که پس از ارزیابی ظرفیت‌های میزبانی کشور‌های متقاضی برگزار می‌شوند، عنوان کرد: کشور میزبان اکسپو از سوی آرای نمایندگان ۱۸۴ کشورِ عضو دفتر نمایشگاه‌های بین‌المللی (bie) و از طریق برگزاری انتخابات در مجمع عمومی برگزیده bie و تحت نظارت آن برگزار می‌شود.

اکسپو ۲۰۰ سال قدمت دارد

تندگویان قدمت اکسپو را ۲۰۰ سال دانست و افزود: اکسپو ابتدا با مباحث فناوری و بازرگانی آغاز شد و به نوعی رخ‌نمایی صنعت و اقتصاد بود. بسیاری از اختراع‌ها مانند تلویزیون و اسلحه برای اولین بار در اکسپو رونمایی شد. سابقه برگزاری اکسپو به نمایشگاه جهانی سال ۱۸۵۱ میلادی در محل کاخ بلورین لندن-انگلستان بر می‌گردد.

او با اشاره به این‌که مبدع اکسپو سه، چهار هستند، بیان کرد: از زمانی که bie شکل گرفت، بحث اکسپو‌ها تغییر کرد و موضوع‌ها به سمت مباحث اجتماعی رفتند. Bie برای اکسپو‌ها تعریف ارائه کرد. اکسپوها، دیپلماسی اجتماعی محسوب می‌شوند.

چهار اکسپو تاییدشده در جهان داریم

تندگویان با بیان این‌که اکسپو‌ها تعطیلی ندارند، عنوان کرد: چهار اکسپو تایید شده در جهان داریم که عبارتند از: جهانی (۶ ماهه)، بین‌المللی تخصصی (سه ماهه)، باغبانی (حداکثر ۶ ماهه) و اکسپو تریناله (سه ساله میلان-ایتالیا بامحور‌های هنری –حداکثر ۶ ماهه). ایران در اکسپوی اول و دوم شرکت کرده، اما در سومی و چهارمی نه.

او که ۲۰ سال است که کار اکسپو انجام می‌دهد، اظهار داشت: اکسپو‌ها هر ۵ سال یک‌بار با موضوع‌های مشخص شکل می‌گیرد، زیرا صنعت نمایشگاهی مدعی است که سالانه درآمدی کسب می‌کند و به‌خاطر ارائه خدمات اجتماعی و رفع معضلات، اکسپو را شکل می‌دهند. اکسپو‌ها و موضوع‌های آنها و کشور برگزارکننده باید در bie تایید شده باشند.

ما موضوع «بازی با هم» را برای شرکت در اکسپو ۲۰۲۷ انتخاب کردیم

موضوع اصلی اکسپو ۲۰۲۷ را «بازی برای بشریت: ورزش و موسیقی برای همه» ذکر کرد و افزود: موضوع‌های فرعی آن قدرت بازی، بازی برای توسعه و بازی با هم است. کشور‌های شرکت‌کننده یکی از موضوع‌های فرعی را برای هدف خود انتخاب می‌کنند. ما موضوع «بازی با هم» را انتخاب کردیم.

تندگویان خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود اکسپو ۲۰۲۷ بیش از ۴میلیون بازدیدکننده داشته باشد. فضایی معادل ۱۱۳ هکتار برای آن در نظر گرفته شده است. برای ساخت سایت اکسپو از سازه‌های طبیعی استفاده می‌کنند که بعد از پایان اکسپو به طبیعت برگردد. از هر اکسپو یک نماد باقی می‌ماند مانند برج ایفل که نماد یکی از اکسپوهاست.

اکسپو ۲۰۲۷ توجه همگان را به اهمیت بازی جلب می‌کند

او با بیان این‌که اکسپو ۲۰۲۷ توجه همگان را به اهمیت بازی به عنوان محرک تغییر در سطوح فردی، اجتماعی و جهانی جلب می‌کند، عنوان کرد: بازی راهی برای تعامل با جهان، بیان آن‌چه هستیم و کمک به ما در یادگیری درباره دیگران است. برگزار کننده اکسپو با قرار دادن بازی در جایگاه یک ابرقدرت انسانی قصد دارد، نشان دهد که چگونه بازی می‌تواند به روش‌های غیرمنتظره، اما در عین حال پیچیده و ظریف به حل و بهبود چالش‌های امروزی کمک کند.

تندگویان با اشاره به اینکه تمرکز اکسپو ۲۰۲۷ بر بازی‌هایی هست که ایجاد حرکت می‌کنند، بیان کرد: هر چند که در این اکسپو به بازی‌های دیجیتال هم پرداخته خواهد شد. این اکسپو از شرکت‌کنندگان دعوت می‌کند ضمن طراحی پاسخ‌های خود، روش‌های جدیدی برای بازیگوش بودن را در نظر بگیرند.

ارائه موضوع پهلوانی از سوی ایران در اکسپو۲۰۲۷

او خاطرنشان کرد: در طرحی که به اکسپو ۲۰۲۷ ارائه دادم، موضوعاتی مانند پهلوانی و بازی‌هایی مثل چوگان را مطرح کردم و همچنین از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان سازمانی که به طور هدفمند روی بازی و ساخت اسباب‌بازی کار می‌کند، نام بردم.

تندگویان با اشاره به طراحی محلی برای بازی در اکسپو ۲۰۲۷ بیان کرد: هفته‌های موضوعی در بحث بازی در این اکسپو در نظر گرفته شده است. در همه اکسپو‌ها هر کشور یک روز را به عنوان روز ملی خود انتخاب می‌کند و در آن روز برنامه‌های ویژه با سخنرانی مقامات خود را تدارک می‌بیند.

لوگوی ایران برای اکسپو ۲۰۲۷ طراحی و ثبت شد

او اظهار داشت: در اکسپو ۲۰۲۷، ۳۲۰ متر فضا در اختیار ما قرار دادند. یکی از مزیت‌های سالن ما این است که در ورودی اصلی قرار دارد. علاوه بر طراحی سالن باید سناریویی برای بازدید در نظر بگیریم این‌که بازدیدکننده از کجا وارد و از کجا خارج شود و بازدید چه دستاورد‌هایی برایش خواهد داشت. در ضمن لوگوی خود را نیز طراحی و ثبت کردیم.

تندگویان با بیان این‌که میراث فرهنگی، هنری، ورزشی و موسیقیایی خود را در اکسپو ۲۰۲۷ به مخاطبان بین‌المللی معرفی می‌کنیم، عنوان کرد: انتظار داریم بعد از پایان اکسپو بازدیدکنندگان بین‌المللی با هنرمندان و ورزشکاران ما تعامل و ارتباط ایجاد کنند. 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار