۱۰۰ هزار خانوار به‌همراه واحدهای تولیدی و صنفی مشمول طرح‌های کاهش مصرف گاز می‌شوند

تهران (پانا) - مدیرعامل انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران، از آغاز مرحله پنجم طرح بهینه‌سازی مصرف انرژی در چارچوب برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: در این مرحله با انعقاد حدود ۲۰ قرارداد در ۱۲ استان، بیش از ۱۰۰ هزار خانوار به‌همراه واحدهای تولیدی و صنفی مشمول طرح‌های کاهش مصرف و ارتقای بهره‌وری گاز طبیعی خواهند شد.

کد مطلب: ۱۶۵۸۰۸۷
لینک کوتاه کپی شد
۱۰۰ هزار خانوار به‌همراه واحدهای تولیدی و صنفی مشمول طرح‌های کاهش مصرف گاز می‌شوند

علی‌اصغر رجبی روز یکشنبه در همایش رونمایی و امضای قراردادهای شرکت‌های کارور در شرکت ملی گاز ایران، از آغاز مرحله پنجم اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور خبر داد و افزود: این برنامه در چارچوب قانون برنامه هفتم توسعه و با هدف تأمین منابع از محل صرفه‌جویی انرژی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه شرکت‌های کارور در قالب یک برنامه پنج‌ مرحله‌ای وارد عمل شده‌اند، افزود: مرحله نخست به‌صورت آزمایشی در شهر اردکان یزد اجرا شد و تا ۴۰ هزار خانوار را تحت پوشش قرار داد؛ در این مرحله، با ایجاد بازارچه‌های تخصصی، مصرف انرژی به‌صورت دقیق رصد شد و بر اساس داده‌های به‌دست‌آمده، زمینه ورود به مرحله دوم فراهم شد.

رجبی ادامه داد: در مرحله دوم، فرآیند بازآرایی و ساختارسازی با مشارکت تمامی مدیریت‌ها انجام شد که در نهایت منجر به تدوین پیش‌نویس‌ها و تهیه سند نهایی شد. این سند پس از تصویب در هیأت وزیران، لازم‌الاجرا شد و بر اساس آن، دستورالعمل اجرایی نیز تدوین و در ۱۶ مهرماه امسال ابلاغ شد.

مدیرعامل انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: پس از ابلاغ دستورالعمل، تمرکز اصلی بر تدوین قراردادهای تیپ قرار گرفت تا شرکت‌های کارور بتوانند بر اساس آن وارد قرارداد شوند. در این مسیر از روش‌های علمی مورد تأیید جهانی استفاده شد و بهره‌گیری از تجربیات بین‌المللی نشان داد این مسیر برای شروع کاملاً مناسب است.

وی با اشاره به مرحله سوم طرح گفت: در این مرحله وارد فرآیند ظرفیت‌سازی شدیم که از تولید گاز در شرکت ملی نفت آغاز و پس از پالایش، تولید و انتقال در شرکت ملی گاز ادامه می‌یابد. با استفاده از زنجیره‌های اطلاعاتی جدید و داده‌های موجود، امکان رصد و ارزیابی دقیق مصرف گاز فراهم شده است.

رجبی افزود: در مرحله چهارم، نخستین فراخوان منتشر و اعلام شد قراردادهای نوع ۲ با هدف بهینه‌سازی مصرف و از نقطه مصرف‌کننده و کنتورها آغاز می‌شود. برای تسهیل مشارکت، در سال اول سخت‌گیری اعمال نشد و همه شرکت‌هایی که ظرفیت ورود داشتند امکان حضور یافتند که در نهایت ۳۵ شرکت برای مدت یک سال مجوز فعالیت دریافت کردند.

به گفته وی، مرحله پنجم از امروز آغاز شده است و در این مرحله در ۱۲ استان کشور حدود ۲۰ قرارداد منعقد خواهد شد. تمرکز این مرحله بر مصرف‌کنندگانی است که به دلیل عایق‌بندی نامناسب یا کمبود دانش و اطلاعات، در دهک‌های مصرفی بالاتر قرار گرفته‌اند.

مدیرعامل انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: از امروز، دهک‌های درآمدی یک تا پنج که به اشتباه در دهک‌های بالای مصرف قرار گرفته‌اند، به‌عنوان جامعه هدف انتخاب شده‌اند و در حوزه خانوار، برای ۱۰۰ هزار خانوار به همراه مرغداری‌ها، نانوایی‌ها، آشپزخانه‌های صنعتی و کوره‌های صنعتی قراردادهای بهینه‌سازی مصرف انرژی منعقد خواهد شد

تاکید نمایندگان مجلس بر ضرورت بهینه‌سازی مصرف گاز و تقویت نقش بخش خصوصی

در این مراسم اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به رکوردزنی مصرف گاز در کشور، پایدارسازی تأمین انرژی را دستاوردی مهم دانستند و تأکید کردند اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف، به‌ویژه با محوریت شرکت‌های کارور و مشارکت بخش خصوصی، یکی از اولویت‌های اصلی مدیریت انرژی کشور است.

مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش مصرف گاز در کشور گفت: این روزها شاهد رکوردزنی مصرف گاز در بخش‌های مختلف هستیم و در چنین شرایطی، پایدار نگه داشتن تأمین گاز در اقصی نقاط کشور کاری بسیار مهم و ارزشمند است.

وی با تقدیر از عملکرد شرکت ملی گاز ایران افزود: امسال در جریان جنگ ۱۲روزه، شرکت گاز با وجود مواجهه با بیشترین حوادث، عملکرد درخشانی از خود نشان داد و با تلاش شبانه‌روزی نیروهای عملیاتی، حتی برای لحظه‌ای اجازه نداد کشور دچار مشکل شود و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، بخش‌های آسیب‌دیده دوباره وارد مدار بهره‌برداری شدند.

نخعی با تأکید بر اهمیت بهینه‌سازی مصرف انرژی تصریح کرد: موضوع بهینه‌سازی از اولویت‌های مجلس شورای اسلامی است و چه در برنامه هفتم توسعه و چه در بودجه‌های سنواتی، توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف انرژی شده است. مصرف انرژی در کشور بالاست و بهره‌وری مناسبی نداریم، به همین دلیل تلاش کردیم با وضع قوانین مناسب، این روند اصلاح شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: در حال حاضر، مدل مناسبی از بهینه‌سازی مصرف انرژی در شرکت ملی گاز و در قالب فعالیت شرکت‌های کارور خدمات انرژی در حال اجراست که در این روش، مسئولیت اصلی اجرای طرح‌ها بر عهده بخش خصوصی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه گاز ستون اصلی سبد انرژی کشور است، خاطرنشان کرد: هر میزان که در حوزه بهینه‌سازی مصرف گاز کار شود، به نفع کشور خواهد بود. انتظار داشتیم وزارت نیرو نیز این موضوع را جدی‌تر دنبال کند، اما این اتفاق به‌طور مطلوب رخ نداد. در حوزه بهینه‌سازی باید از قوی‌ترین و متخصص‌ترین نیروها استفاده شود و دستگاه‌های مسئول بدون تعلل وارد عمل شوند.

منابع مالی سازمان بهینه‌سازی تامین شده است

سید اسماعیل حسینی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، نیز با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف انرژی گفت: منابع مالی مورد نیاز سازمان بهینه‌سازی انرژی با محوریت منافع مردم پیش‌بینی شده و اقداماتی که امروز در حوزه بهینه‌سازی مصرف در حال انجام است، اقدامی مؤثر و قابل تقدیر به شمار می‌رود.

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد گاز تحویلی کشور در بخش خانگی مصرف می‌شود که متأسفانه حدود ۴۵ درصد آن به دلیل عایق نبودن ساختمان‌ها و غیربهینه بودن تجهیزات، هدر می‌رود.

حسینی خاطرنشان کرد: اجرای طرح‌های بهینه‌سازی می‌تواند بخش قابل توجهی از این هدررفت را به سمت مصرف مولد هدایت کند؛ موضوعی که یک بازی برد ـ برد برای مصرف‌کننده، اقتصاد کشور و حاکمیت است. از این رو، بهینه‌سازی مصرف انرژی یکی از اولویت‌های اصلی کمیسیون انرژی مجلس به شمار می‌رود.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار