یک کارشناس محیط‌زیست در گفت‌وگو با پانا تاکید کرد

لزوم تغییر نگاه مدیران به پیشگیری و مدیریت آتش‌سوزی در جنگل‌های کشور

تهران (پانا) - یک کارشناس محیط‌زیست، با اشاره به آتش‌سوزی‌های اخیر در مناطق جنگلی کشور گفت: ویژگی‌های اقلیمی و تغییر شرایط طبیعی منطقه باعث شد آتش‌سوزی امسال برخلاف سال‌های گذشته با سرعت بیشتری گسترش پیدا کند و مهار آن با چالش‌هایی همراه شود.

کد مطلب: ۱۶۴۹۶۹۵
لینک کوتاه کپی شد
لزوم تغییر نگاه مدیران به پیشگیری و مدیریت آتش‌سوزی در جنگل‌های کشور

محمد درویش در گفت‌وگو با  پانا با اشاره به آتش‌سوزی‌های اخیر در مناطق جنگلی کشور اظهار کرد: « منطقه الیت از مدت‌ها قبل مستعد وقوع آتش‌سوزی بوده و کارشناسان حوزه منابع طبیعی بارها نسبت به بروز چنین حادثه‌ای هشدار داده بودند. شرایط اقلیمی، کاهش رطوبت و افزایش دما از جمله عواملی بود که خطر آتش‌سوزی را در این منطقه به‌طور جدی افزایش داده بود.»

وی افزود: «با وجود این هشدارهای مکرر، انتظار می‌رفت سازمان منابع طبیعی و سازمان حفاظت محیط‌زیست تمهیدات جدی‌تری را در دستور کار قرار دهند و با ایجاد استقرار مناسب یگان‌های اطفای حریق، آن‌ها را در وضعیت آماده‌باش کامل قرار دهند تا به محض وقوع آتش‌سوزی، امکان مهار سریع و مؤثر آن فراهم شود. اما متأسفانه این موضوع به شکل جدی پیگیری نشد و همین مسئله باعث شد آتش‌سوزی با تأخیر کنترل شود.»

درویش ادامه داد: «حتی پس از وقوع آتش نیز خطر آن به‌درستی درک نشد و چند روز طول کشید تا ابعاد واقعی حادثه مشخص شود. در روزهای نخست، این تصور وجود داشت که آتش‌سوزی به‌راحتی قابل مهار است و نیروهای امدادی می‌توانند با توجه به تجربه‌های پیشین از پس آن برآیند. این تصور بر اساس سابقه جنگل‌های منطقه شکل گرفته بود که معمولاً به دلیل رطوبت بالا، آتش در آن‌ها به‌سرعت گسترش پیدا نمی‌کند.»

این کارشناس محیط‌زیست خاطرنشان کرد: «اما امسال شرایط کاملاً متفاوت بود و منطقه رفتاری مشابه جنگل‌های زاگرس از خود نشان داد؛ به‌طوری که آتش با سرعت زیادی گسترش یافت و خسارت‌های گسترده‌ای به پوشش گیاهی و منابع طبیعی وارد کرد. این اتفاق نشان می‌دهد که لازم است نگاه مسئولان به موضوع پیشگیری و مدیریت آتش‌سوزی‌های جنگلی تغییر کند و با برنامه‌ریزی دقیق‌تر، از تکرار چنین بحران‌هایی در آینده جلوگیری شود.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار