حقوق ملت در منظومه فکری رهبری بر پایه پیشرفت عدالت‌محور تبیین می‌شود

تهران(پانا) - آیت‌الله عباس کعبی، عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، در همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله العالی) با تشریح ابعاد تمدنی نگاه رهبری، تأکید کرد: تحقق حقوق ملت در گرو تلفیق علم و ایمان، عدالت و پیشرفت، و اجرای سیاست‌های کلی به‌ویژه رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم است.

کد مطلب: ۱۶۴۲۲۸۱
لینک کوتاه کپی شد
حقوق ملت در منظومه فکری رهبری بر پایه پیشرفت عدالت‌محور تبیین می‌شود

به گزارش پانا، آیت‌الله عباس کعبی، عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، در همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای مدظله العالی گفت: تمدن نوین اسلامی در نگاه رهبری سه ضلع دارد؛ نظریه تمدنی مبتنی بر اجتهاد پویا، پیشرفت علمی و فناوری و قدرت بازدارنده دفاعی و امنیتی. به گفته او، جمع این سه ضلع، ایران را به ایران قوی و متمدن تبدیل می‌کند که در آن حقوق فردی و اجتماعی ملت تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه حقوق ملت در این منظومه در چهار سطح تعریف شده است، افزود: حقوق انسانی شامل کرامت، عزت، استقلال، امنیت و رشد معنوی است. سطح دوم حقوق اجتماعی و اقتصاد» از جمله اشتغال، رفاه، تأمین اجتماعی و مبارزه با فساد است. سطح سوم حقوق سیاسی همچون نظارت، مطالبه‌گری و حق تعیین سرنوشت را در بر می‌گیرد و سطح چهارم حقوق تمدنی یعنی حق پیشرفت علمی، هویت تمدنی و حضور فعال در ساخت آینده کشور و امت اسلامی است.

کعبی با اشاره به سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه که از سوی رهبر انقلاب ابلاغ شده و رشد میانگین ۸ درصدی را هدف قرار می‌دهد، گفت: این سیاست‌ها در حقیقت تضمین‌کننده حقوق ملت‌اند. به گفته او، اگر این رشد بر پایه بهره‌وری، مدیریت منابع انسانی و استفاده از ظرفیت‌های معطل‌مانده ملت محقق شود، حقوق اقتصادی مردم از جمله اشتغال پایدار، کنترل قیمت‌ها، آموزش، رفاه و توسعه پایدار به‌عنوان حقوق غیرقابل سلب»تأمین می‌شود.

آیت‌الله کعبی با بیان اینکه پیشرفت بدون عدالت پایدار نیست، گفت: رهبری پیشرفت را عدالت‌محور تعریف کرده و آن را بخشی از حق‌الناس دانسته است. وی همچنین سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف و اصلاح ساختارهای مالی، اداری و بانکی را پیش‌شرط تحقق حقوق ملت خواند.

وی در پایان تأکید کرد: درک صحیح حقوق ملت و آزادی‌های مشروع، تنها در چارچوب منظومه تمدنی رهبری ممکن است؛ منظومه‌ای که علم و ایمان، عقلانیت و معنویت، عدالت و پیشرفت و استقلال و آزادی را در کنار مردم‌سالاری اسلامی به هم پیوند می‌دهد.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار