پانا گزارش می‌دهد؛

حاشیه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ قطع خدمات صحت دارد؟

تهران (پانا) - در حالی انتشار خبری درباره قطع بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی موجب نگرانی مستمری‌بگیران شده بود که سازمان تأمین اجتماعی با صدور اطلاعیه‌ای این موضوع را تکذیب و تأکید کرد که خدمات درمانی همچنان برقرار است.

کد مطلب: ۱۶۳۸۰۸۷
لینک کوتاه کپی شد
حاشیه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ قطع خدمات صحت دارد؟

روز گذشته علی دهقان‌کیا رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران اعلام کرد  که از امروز بازنشستگان امکان استفاده از بیمه تکمیلی خود را ندارند و نباید به بیمارستان‌های خصوصی مراجعه کنند؛ چراکه به گفته او قرارداد با شرکت آتیه‌سازان به علت عدم پرداخت مطالبات گذشته لغو شده است. دهقان‌کیا مدعی شد سازمان تأمین اجتماعی طی هشت تا نه ماه اخیر حق بیمه تکمیلی بازنشستگان را به شرکت بیمه‌گر پرداخت نکرده و همین مسئله موجب توقف خدمات شده است.

وی با اشاره به کمبود امکانات در بیمارستان‌های ملکی سازمان افزود که مراکز درمانی تأمین اجتماعی پاسخگوی همه نیازهای بازنشستگان نیستند و توقف بیمه تکمیلی مشکلات جدی برای آنان ایجاد می‌کند. او همچنین به اجرای «نظام درمان الزام» اشاره کرد که بر اساس آن باید خدمات لازم بدون فرانشیز در مراکز ملکی ارائه شود؛ با این حال تأخیر در پرداخت‌ها باعث شده بازنشستگان از پوشش تکمیلی محروم بمانند.

وی تأکید کرد: در سال‌های گذشته، بازنشستگان همواره انتظار داشتند که خدمات درمانی و بیمه‌ای به موقع ارائه شود، اما اکنون با توجه به عدم پرداخت حق بیمه توسط سازمان، بسیاری از خدمات متوقف شده و بیمه تکمیلی قابل استفاده نیست. بازنشستگان در این شرایط تنها می‌توانند به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تحت پوشش یا طرف قرارداد سازمان تأمین اجتماعی مراجعه کنند و مراجعه به مراکز خصوصی توصیه نمی‌شود، زیرا هزینه‌ها توسط آتیه‌سازان پرداخت نخواهد شد.

دهقان‌کیا  اظهار کرد: کانون بازنشستگان در تلاش است تا با پیگیری‌های لازم، وضعیت بیمه تکمیلی و بیمه الزام را روشن کند و اطمینان حاصل شود که بازنشستگان بتوانند خدمات درمانی خود را دریافت کنند. در صورتی که سازمان با برنامه و هماهنگی به جلو حرکت کند، ما استقبال می‌کنیم، اما در غیر این صورت هرگونه اقدام بدون برنامه ممکن است مشکلات بیشتری برای بازنشستگان ایجاد کند و قابل پذیرش نیست.

اما در واکنش به این اظهارات، اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان میان کانون عالی بازنشستگان و شرکت بیمه‌گر منعقد می‌شود و سازمان تأمین اجتماعی هیچ نقشی در فرآیند انتخاب بیمه‌گر، مناقصه، تعیین نرخ و مفاد قرارداد ندارد. طبق این اطلاعیه، سازمان تنها بخشی از سهم پرداختی بازنشستگان را در چارچوب تصمیمات داخلی تقبل می‌کند.

سازمان تأمین اجتماعی همچنین اعلام کرد: پس از انتشار فراخوان کانون بازنشستگان، شرکت منتخب بیمه‌گر خواستار افزایش غیرمتعارف سهم پرداختی نسبت به سال گذشته شده است و همین موضوع زمینه‌ساز اختلاف شده است. این سازمان تأکید کرد که تلاش دارد توافقی «منطقی و عادلانه» میان طرفین قرارداد حاصل شود تا منافع بازنشستگان حفظ گردد.

در بخش دیگری از اطلاعیه آمده است که در صورت تأخیر یا عدم حصول توافق، سازمان آمادگی دارد خدمات درمانی مورد نیاز بازنشستگان را مطابق قانون الزام و از طریق بیمارستان‌های ملکی و مراکز دانشگاهی ارائه کند. همچنین اعمال جراحی و خدمات ضروری برای افرادی که نوبت درمانی آنان رسیده، در مراکز ملکی به‌صورت خارج از نوبت انجام خواهد شد.

سازمان تأمین اجتماعی در پایان یادآور شد که اخبار رسمی مربوط به این سازمان تنها از طریق وب‌سایت و کانال‌های اطلاع‌رسانی با شناسه «Tamin_Media» منتشر می‌شود و از بازنشستگان خواست اخبار را از منابع معتبر دنبال کنند.

هرچند ابهام در تعیین تکلیف قرارداد جدید بیمه تکمیلی همچنان پابرجاست اما سازمان تأمین اجتماعی تأکید می‌کند خدمات درمانی بازنشستگان بدون وقفه ارائه می‌شود. از این رو انتظار می‌رود با ادامه مذاکرات، سازوکاری مشخص و قابل اتکا برای پوشش تکمیلی بازنشستگان در روزهای آینده اعلام شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار