مجری طرح یزدشناسی شهرداری یزد:

دانش‌آموزان یزدی با «یزدشناسی» سفیران میراث جهانی می‌شوند

ناحیه یک یزد (پانا) - مجری طرح «یزدشناسی» شهرداری یزد اعلام کرد این برنامه با هدف آشنایی دانش‌آموزان با تاریخ، فرهنگ، معماری و میراث جهانی یزد اجرا می‌شود و نسل جوان را به سفیران فرهنگ و هویت شهر یزد تبدیل می‌کند.

کد مطلب: ۱۶۳۵۷۲۰
لینک کوتاه کپی شد

سید رضا بهادری، مجری طرح «یزدشناسی» شهرداری یزد، در گفت‌وگو با پانا بیان کرد: «این طرح بیش از سه سال است که در نزدیک به ۱۷۰ مدرسه شهر یزد اجرا شده و هدف آن آشنایی دانش‌آموزان با تاریخ، فرهنگ و هویت ایرانی-اسلامی مردم یزد است. در این برنامه، دانش‌آموزان با ویژگی‌های شاخص معماری سنتی شهر، مانند خانه‌های تابستانه و زمستانه، فضاهای داخلی خانه‌ها، حیاط‌ها و بادگیرها آشنا می‌شوند.»

سید رضا بهادری افزود: «در کنار معماری، دانش‌آموزان با قنات‌های تاریخی یزد و سازه‌های آبی مانند آب‌انبارها، آسیاب‌های آبی و سرداب‌ها آشنا می‌شوند تا بدانند این شهر چگونه در طول تاریخ با کم‌آبی و شرایط دشوار زندگی مقابله کرده و به یک مرکز تمدنی منحصر به‌فرد تبدیل شده است.»

وی ادامه داد: «یکی دیگر از محورهای مهم طرح یزدشناسی، معرفی خوراک‌های محلی و سنتی یزد است. دانش‌آموزان با غذاهای سنتی و آداب و رسوم مرتبط با خوراک در شهر آشنا می‌شوند تا این بخش از فرهنگ یزد به فراموشی سپرده نشود و آن را به خانواده‌های خود منتقل کنند.»

سید رضا بهادری همچنین خاطرنشان کرد: «در این طرح، تاریخچه شهر یزد، نقش آن در ثبت جهانی یونسکو و جایگاهش به‌عنوان پایتخت تاریخ فرهنگی شهرهای پایدار جهان نیز برای دانش‌آموزان توضیح داده می‌شود. این آموزش‌ها فرصتی است تا دانش‌آموزان نه تنها با گذشته شهر خود آشنا شوند، بلکه با افتخار، سفیران میراث جهانی یزد در خانواده، مدرسه و جامعه باشند.»

وی در پایان گفت: «هدف ما این است که دانش‌آموزان با شناخت هویت فرهنگی و تاریخی شهر خود، حس مسئولیت‌پذیری و تعلق فرهنگی را در خود تقویت کنند. امید داریم این طرح بتواند نسل آینده را به علاقه‌مندان واقعی فرهنگ و تاریخ یزد تبدیل کند و نقش مؤثری در ترویج میراث فرهنگی شهر داشته باشد.»

حجم فایل ویدیویی : ۱۰.۳۴M مدت زمان فایل ویدیویی : ۰۰:۰۱:۴۵ دانلود فایل
خبرنگار : نازنین زهرا وزیری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار