آغاز دومین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران به میزبانی یزد

ناحیه دو یزد (پانا) ـ دومین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران به میزبانی یزد آغاز شد و شهرداران شهرهای تاریخی کشور در این نشست، بر راهکارهای حفاظت و احیای بافت‌های تاریخی و ارتقای گردشگری شهری تمرکز خواهند داشت.

کد مطلب: ۱۶۳۳۷۸۹
لینک کوتاه کپی شد
آغاز دومین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران به میزبانی یزد

به گزارش خبرنگار پانا از استان یزد، ابوالقاسم محی‌الدینی، شهردار یزد در این مراسم با یادآوری ثبت جهانی شهر یزد گفت: یزد به‌دلیل میراث ارزشمند، مردم فرهنگ‌دوست و باایمان خود، در سال ۱۳۹۶ به‌عنوان تنها شهر تاریخی ایران در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.

وی افزود: امیدواریم تصمیمات این اجلاس بتواند مسیر آبادانی و پویایی هرچه بیشتر شهرهای تاریخی کشور را هموار کند.

محی‌الدینی با بیان اینکه شعار امسال مجمع «سرمایه‌گذاری و مشارکت مردمی در احیا و صیانت از بافت‌های تاریخی کشور» تعیین شده است، ابراز امیدواری کرد و گفت: تصمیمات و مباحث مطرح‌شده در این اجلاس بتواند زمینه‌ساز رونق و آبادانی هرچه بیشتر شهرهای تاریخی ایران شود.

سید مهدی طلایی مقدم، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد نیز اظهار کرد: میراث فرهنگی ظرفیتی بزرگ است که علاوه بر ایجاد اشتغال، موجب رونق اقتصادی در بخش‌های گوناگون می‌شود. در این حوزه همه مردم ذی‌نفع‌اند، برخلاف بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها که دایره نفع آن محدود است.

وی با تأکید بر ضرورت نگاهی ملی به میراث فرهنگی گفت: زنجیره میراث فرهنگی باید به‌صورت کامل در سراسر کشور دیده شود. تقویت گردشگری در هر نقطه، به سود همه بخش‌های فعال در این عرصه خواهد بود.

نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر یزد نیز با بیان اینکه یزد، شهر قنات، قنوت و قناعت» است، افزود: باید مراقب باشیم شهرهای تاریخی کشور در دام تجمل‌گرایی گرفتار نشوند، چراکه این رویکرد می‌تواند هویت اصیل آن‌ها را تهدید کند.

وی همچنین بر لزوم انتقال فرهنگ و آداب سنتی به نسل جدید تأکید کرد و گفت: نباید میراث فرهنگی تنها در قالب موزه‌ها باقی بماند، بلکه باید آموزش داده شود تا جوانان از فرهنگ غنی گذشتگان الگو بگیرند.

در حاشیه این مراسم، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد نیز در جمع خبرنگاران گفت: یزد به حفظ اصالت و بافت تاریخی خود افتخار می‌کند. توجه به سنت‌ها و ریشه‌های فرهنگی نه‌تنها ضامن ماندگاری هویت شهر است، بلکه باعث افزایش جاذبه گردشگری نیز می‌شود.

خبرنگار : شایان حیدری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار