جمعی از مردم کرج بهمناسبت شهادت آیتالله طالقانی بیان کرد:
آیتالله طالقانی مبارزات خود را در اعتراض به کشف حجاب در زمان رضا شاه شروع کرد
کرج (پانا) - جمعی از مردم کرج به مناسبت شهادت آیتالله طالقانی بیان کرد: آیتالله طالقانی فعالیت سیاسی خود را در اعتراض به کشف حجاب در زمان رضا شاه شروع کرد.

شکوفه لطیف شهروندی کرجی درگفتوگو با پانا بیان کرد:«شهید آیتالله سیدمحمود طالقانی در سال ۱۲۸۹ هجری در گلیرد طالقان به دنیا آمد و در مدارس فیضیه و رضویه قم دروس مقدماتی را آموخت و آموختن را تا سال ۱۳۱۷ و تا درجه اجتهاد ادامه داد و در سال ۱۳۱۸ فعالیت سیاسی خود را در اعتراض به کشف حجاب در زمان رضا شاه شروع کرد.»
وی افزود:«طبق گفته محمد اسفندیاری مولف کتاب زیبای پیک آفتاب در رابطه با چگونگی تحصیل آیت الله اینگونه عنوان کرد:«آیتالله طالقانی خواندن و نوشتن را در تهران و طالقان آموخت و در حدود سال ۱۳۰۱ در حوزه علمیه ی قم و در سال ۱۳۱۵ در نجف و در محضر بزرگانی از جمله آیتالله شیخ عبدالکریم حائری ،آیتالله سید ابوالحسن اصفهانی و آیتالله شیخ محمدحسین غروی کمپانی به یادگیری و علم اندوزی پرداخت.»
صمد آقایی دیگر شهروند کرجی در رابطه با زندگینامه این شهید باایمان اینگونه گفت:« آیتالله طالقانی پس از شهریور ۱۳۲۰ تمام تمرکز خود را روی افتتاح کانونی اسلامی برای تمام ملت شریف ایران گذاشت و درمسیر رسیدن به هدف خود تا جایی پیش رفت که انواع گروههای دانشجویی در جلسات او شرکت می کردند.وی با تاسیس این کانون به طور رسمی مبارزه خود را علیه رژیم پهلوی آغاز کرد.»
آلاله فراهانی هم این چنین لب به سخن گشود و بیان کرد:« در ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ کودتای صورت گرفت و بعد از آن مرحوم به مبارزات خود علیه رژیم زورگوی پهلوی به رهبری رضاشاه ادامه دادمأموران شاه او را به جرم مخفی کردن نواب صفوی درمحل سکونتش اسیر کردند و به زندان انداختنداما ایشان مدتی بعد از اسارت خارج و به فعالیت سیاسی خود ادامه داد.»
سیامک قمری یکی دیگر از مردان این سرزمین چنین گفت:«شهید طالقانی درسال ۱۳۳۸ در کنار میرزا خلیل کمرهای درکنفرانس بیتالمقدس شرکت کرد و از سمت آیتالله بروجردی برای رساندن پیغاماش به شیخ شلتوت به سمت مصر به راه افتاد وی در ماجرای نهضت ملی نفت مبارزات زیادی را پشت سرگذاشت و در این جریان نقش خوبی و تاثیرگذاری را ایحاد کرد.»
ارسال دیدگاه