رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان خبر داد:

کسب رتبه اول کشور در دومین سال پیاپی در نمونه‌های ملی کشاورزی

همدان (پانا) ـ رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: در بحران آب، هم تولید را افزایش می‌دهیم و هم مصرف را کاهش می‌دهیم؛ این هدف با به‌کارگیری ایده‌ها و همفکری با تیم‌های دانش‌بنیان محقق خواهد شد.

کد مطلب: ۱۶۰۰۷۱۲
لینک کوتاه کپی شد
کسب رتبه اول کشور در دومین سال پیاپی در نمونه‌های ملی کشاورزی

رضا بهراملو، ظهر امروز در شورای اداری استان همدان و با حضور مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: در حالی که متوسط تولیدات جهانی ۴۰ درصد و در فرانسه تا ۶۰ درصد از اراضی دیم به دست می‌آید، سهم کشور ما تنها ۱۰ درصد است. این آمار نشان‌دهنده پتانسیل بالای رشد و همچنین آسیب‌پذیری بخش کشاورزی در صورت عدم مدیریت منابع آب است؛ چرا که ۱۰ درصد از تولیدات کشور به دلیل عدم آبیاری از دست می‌رود.

وی تصریح کرد: در راستای سیاست‌های کلان کشوری و هدف خودکفایی، دو هدف اصلی به طور همزمان پیگیری می‌شود؛ افزایش تولید برای تضمین امنیت غذایی که یک ضرورت غیرقابل انکار است و کاهش مصرف آب از طریق برنامه‌های مدون. این دو هدف در کنار هم، مفهومی کلیدی را شکل می‌دهند به نام بهره‌وری تولید، یعنی افزایش تولید در واحد سطح و کاهش مصرف آب در واحد سطح.

امنیت غذایی پایدار و حفظ میراث برای نسل‌های آینده

وی بر اهمیت امنیت غذایی پایدار تاکید کرد و گفت: امنیت غذایی پایدار به معنای دسترسی همه آحاد جامعه در هر زمان و مکان به غذای کافی و سالم. علاوه بر این، حفظ خاک و منابع طبیعی به عنوان امانتی برای نسل‌های آینده، از اولویت‌های اصلی است که نشان‌دهنده رویکرد جامع و پایدار سازمان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به برنامه‌های عملیاتی متعددی اشاره کردند که برای تحقق اهداف فوق در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: وفاق و همدلی و هم‌افزایی، این برنامه شامل همکاری گسترده با دانشگاه‌ها، مجموعه‌های بزرگ کشاورزی، ادارات کل، دانشکده‌های کشاورزی، تشکل‌ها و کشاورزان است تا همه توان استان برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار بسیج شود.

وی ادامه داد: تطبیق آمار و رفع تداخلات امری بسیار مهم است؛ دقت در آمار و اطلاعات کشاورزی برای برنامه‌ریزی صحیح و مؤثر بسیار حیاتی است. استان همدان سال گذشته به عنوان اولین استان، رفع تداخلات اراضی را به اتمام رسانده است. این اقدام کمک می‌کند تا میزان نیاز به کود، بذر و ظرفیت تولید به طور دقیق مشخص شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: استفاده از نخبگان و اراضی مغفول می‌بایست در دستور کار قرار گیرد. سازمان از ایده‌های نو و کاربردی که به افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف کمک کند، استقبال می‌کند و همچنین از توان نخبگان کشاورزی و اراضی که تاکنون مغفول مانده‌اند، استفاده خواهد کرد.

دستاوردهای اخیر و چشم‌انداز آینده

بهراملو به مقایسه آمار تولید در ده سال گذشته و یک سال اخیر پرداخت و عنوان کرد: تولید در بخش زراعت از ۳.۱۴ میلیون تن به ۳.۵۵ میلیون تن افزایش یافته است. در بخش باغبانی نیز تولید از ۷۰۰ تا ۷۰۵ هزار تن رشد داشته است. همچنین در تولید گوشت قرمز و محصولات شیلاتی نیز شاهد رشد بوده‌ایم، هرچند تاکید شد که این رشد باید پایدار و ادامه دار باشد.

وی ادامه داد: از جمله فعالیت‌های شاخصی که در راستای کاهش مصرف آب و افزایش تولید صورت گرفته، می‌توان به طرح فراز در زمینه سرشاخه کاری اشاره کرد که منجر به ارتقاء محصولاتی مانند گل محمدی شده است.

خبرنگار : محمدجواد فرمان پور

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار