مدیرمدرسه حضرت مهدی (عج)، ناحیه ۴ کرج

فضای مجازی باعث تصمیم‌گیری‌های هیجانی در دانش‌آموزان می‌شود

کرج(پانا)- مدیر مدرسه ابتدایی پسرانه حضرت مهدی (عج)، رضوانیه کمالشهرکرج گفت:با گسترش روزافزون استفاده از رسانه‌های اجتماعی در میان نوجوانان، تأثیر این فضا بر تصمیم‌گیری‌های فردی و اجتماعی آنان به یکی از دغدغه‌های مهم خانواده‌ها و نظام آموزشی کشور تبدیل شده است..

کد مطلب: ۱۵۹۸۰۴۳
لینک کوتاه کپی شد
فضای مجازی باعث تصمیم‌گیری‌های هیجانی در دانش‌آموزان می‌شود

داوود آقاجانی درگفت‌وگو با پانا عنوان کرد:«رسانه‌های اجتماعی در سال‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر رفتار و تصمیم‌گیری نوجوانان تبدیل شده‌اند.این تأثیرات، گاه به شکل مستقیم و گاه به‌صورت تدریجی در سبک زندگی، روابط اجتماعی و حتی انتخاب‌های تحصیلی نوجوانان دیده می‌شود.»

وی با اشاره به نقش پررنگ فضای مجازی در زندگی دانش‌آموزان افزود:«امروزه حتی دانش‌آموزان پایه‌های چهارم تا ششم ابتدایی تحت تأثیر محتواهای منتشرشده درشبکه‌های اجتماعی تصمیماتی می‌گیرند که گاه با سن و شرایط ذهنی‌شان هم‌خوانی ندارد.»

آقاجانی اضافه کرد:«ما در مدرسه شاهد رفتارهایی هستیم که منشأ آن‌ها کاملاً از فضای مجازی نشأت می‌گیرد. دانش‌آموزان درباره چالش‌های تیک‌تاک، ترندهای اینستاگرام و ویدیوهای یوتیوب صحبت می‌کنند و گاهی بدون درک درست، آن‌ها را تقلید می‌کنند.»

مدیر مدرسه حضرت مهدی (عج) ناحیه ۴ کرج   ادامه داد:«یکی از نگرانی‌های جدی ما،الگوبرداری کورکورانه از سبک زندگی افراد مشهور در فضای مجازی است.نوجوانان تصور می‌کنند برای دیده‌شدن باید رفتارهایی خاص داشته باشند،حتی اگر آن رفتارها با ارزش‌های خانوادگی و فرهنگی‌شان در تضاد باشد.»

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تأثیرات روانی این فضا اشاره و بیان کرد :«وابستگی به تأیید بیرونی، مثل تعداد لایک و فالوور،باعث شده نوجوانان دچار اضطراب،کاهش اعتماد به نفس و تصمیم‌گیری‌های هیجانی شوند.این موضوع در رفتارهای روزمره‌شان کاملاً مشهود است.»

آقاجانی در ادامه تأکید کرد: «نقش خانواده‌ها در هدایت فرزندان بسیار مهم است.والدین باید با فرزندان خود درباره محتوای فضای مجازی گفت‌وگو کنند و آن‌ها را به تفکر انتقادی و انتخاب آگاهانه تشویق نمایند.»

این مدیر مدرسه با ارائه  پیشنهاداتی  از جمله آموزش سوادرسانه‌ای از سنین پایین ،برگزاری جلسات مشاوره با والدین درباره تأثیر فضای مجازی  ،ایجاد گروه‌های هم‌فکری در مدرسه برای تحلیل محتوای مجازی   و تقویت مهارت‌های تصمیم‌گیری مستقل در برنامه درسی که می‌تواند بسیار پرکاربرد و موثر باشد.»

آقاجانی در پایان گفت:«فضای مجازی اگرچه می‌تواند بستری برای رشد و یادگیری باشد،اما در صورت نبود آموزش،نظارت و گفت‌وگوی آگاهانه،ممکن است نوجوانان را به سمت تصمیم‌گیری‌های پرخطر و هیجانی سوق دهد.نقش خانواده، مدرسه و رسانه‌های رسمی در هدایت صحیح این نسل،بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.»

 

 

خبرنگار : دانش‌آموز:فاطمه هاشم‌زاده

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار