دبیر علوم و فنون ادبی دبیرستان هفده شهریور فیروزکوه:
فردوسی شاعری است که با واژه، وطن را ساخت
فیروزکوه(پانا)- دبیر علوم و فنون ادبی دبیرستان هفده شهریور شهرستان فیروزکوه، بر جایگاه فردوسی در هویت فرهنگی ایران تأکید کرد و گفت: فردوسی شاعری است که با واژه، وطن را ساخت.

افسانه عروجی، دبیر علوم و فنون ادبی دبیرستان هفده شهریور شهرستان فیروزکوه، در گفتوگو با خبرنگار پانا با اشاره به جایگاه والای حکیم ابوالقاسم فردوسی در فرهنگ ایرانی، او را ستون هویت ملی و زبان فارسی دانست.
عروجی با تأکید بر نقش بیبدیل فردوسی در زنده نگه داشتن زبان فارسی اظهار کرد: «فردوسی در یک کلمه، ستون فرهنگ ایرانیست. اگر امروز زبان فارسی زنده است، اگر هنوز هویتی به نام "ایرانی" داریم و از تاریخ خود آگاهیم، همه را مدیون فردوسی هستیم. او شاعریست که با واژه، وطن را ساخت.»
وی درباره ارزش شاهنامه گفت: «شاهنامه فراتر از یک کتاب شعر است. این اثر گنجینهای از تاریخ، اخلاق، اسطوره و انسانیت است. فردوسی با زبان شعر، درس آزادگی، مهر، پایداری و عدالت میدهد. هر داستان شاهنامه، یک زندگیست.»
عروجی با بیان شیوه تدریس خود در کلاس، به تلاش برای پیوند دادن دانشآموزان با شاهنامه اشاره کرد و افزود: «من تلاش میکنم شاهنامه را از قالب خشک و رسمی خارج کنم. از دانشآموزان میخواهم داستانها را بخوانند، اجرا کنند و درباره شخصیتها گفتوگو کنند. زمانی که رستم و سهراب را با جان و دل حس کنند، به شاهنامه دل میبندند.»
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت بالای نسل امروز برای درک ادبیات کهن اظهار داشت: «نسل امروز پرسشگر و معناجوست. اگر بتوانیم به زبان آنها سخن بگوییم، شاهنامه برایشان زنده خواهد شد. فردوسی فقط متعلق به گذشته نیست؛ او هنوز هم برای امروز ما پیام دارد.»
این دبیر علوم و فنون ادبی در پایان سخنان خود گفت: «اگر بخواهم شاهنامه را با یک بیت به دانشآموزان معرفی کنم، بدون شک این بیت جاودانه را انتخاب میکنم: "بسی رنج بردم در این سال سی / عجم زنده کردم بدین پارسی"؛ این جمله، چکیده راهیست که فردوسی برای حفظ زبان و هویت ما پیموده است.»
ارسال دیدگاه