روش پاک کردن «کنگرفرنگی»
تهران (پانا) - پاک کردن «کنگر فرنگی» بنظر کاری دشوار می آید در صورتی که اگر نکات ریز و درشت آن را بدانید به راحتی این کار را انجام خواهید داد.
کنگر یکی از سبزیجاتی بسیار لذیذ و سرشار از ویتامین است که در فصل بهار می روید. از این نوع سبزی که قسمت مورد استفاده ی آن ساقه اش می باشد معمولا برای طبخ خورش استفاده می کنند به این صورت که ساقه آن را پس از جدا کردن تیغ ها و کمی تفت دادن در روغن درون خورش می ریزند.
برخی از خانم ها پاک کردن کنگر را کاری مشکل می پندارند و به همین دلیل از خوردن این خورش علی رغم میلشان امتناع می ورزند. در این بخش از فوت و فن خانه داری به شما پاک کردن ساده و سریع کنگر فرنگی را می آموزیم تا بتوانید به راحتی کنگر را تمیز کرده و برای اضافه کردن به خورش و غذاهای دیگر استفاده نمایید.
مراحل پاک کردن کنگر
برای شروع کار شما به قیچی یا یک چاقوی تیز و دستکش نیاز دارید.
پس از آماده کردن وسایل لازم ، کنگر ها را به فاصله قد انگشت کوچک از ته شاخه ببرید زیرا کنگر شاخه شاخه است که هر شاخه خودش چند سرشاخه دارد.
سر شاخه را با چاقو ببرید و هر شاخه را جداگانه تمیز نمایید.
پوست سیاهش را جدا نمایید.
برای جدا کردن تیغ های کناری کنگر، یک چاقوی تیز را کمی پایینتر از محل شروع تیغها به شاخه تکیه دهید و رو به بالا بکشید.
تیغ های چند سرشاخه ریز وسطی که نرم هستند و تنها تیغ مانند می باشند ، احتیاج به پاک کردن ندارند.
کنگرهای پاک شده را تکه تکه کنید بهتر است بلندی کنگر ها به بلندی انگشت کوچکتان باشد.
بعد تمیز کردن کنگرها را درون آب بیاندازید تا سیاه نشوند.
سپس کنگرها را چند بار بشویید تا شن های آن تمیز شود و بیرون آید.
طرز نگهداری کنگر در فریزر
اگر علاقه زیادی به غذاهای تهیه شده با کنگر دارید و علاقمندید در هر فصل از سال این نوع غذاها را تهیه نمایید بهتر است همیشه این سبزی مقوی را که تنها در فصل بهار می روید را در فریزر خود ذخیره داشته باشید.
طرز نگهداری کنگر در فریزر بدین صورت است:
ابتدا درون یک ماهیتابه یا قابلمه آب رو به جوش بیاروید.
کنگرها را پاک کرده و بشویید و طبق انچه در بخش نکات خانه داری نمناک توضیح داده ایم و کنگرهای شسته را درون آب جوش و مقدار کمی نمک ریخته و ۱۰ دقیقه بجوشانید.
مدت زمان جوشاندن کنگر به تازگی و جوانی کنگر بستگی دارد.
بعد از ۱۰ دقیقه کنگرها را درون آبکش می ریزیم تا آب آن گرفته و خنک شود.
سپس کنگر را در کیسه فریزر ریخته و در فریزر می گذاریم.
کنگر ها با این روش ، تغییر رنگ نمی دهند و بافت خود را حفظ می کند و برای استفاده در غذا مناسب خواهند بود.
نکاتی مهم که برای تهیه غذا با کنگر باید بدانید
خورش کنگر را طولانی مدت در فریزر نگه ندارید زیرا با طولانی شدن زمان نگهداری از ارزش غذایی آن کاسته می شود.
برای تهیه خورش کنگر، کنگرها را زیاد سرخ نکنید زیرا سرخ شدن زیاد از ویتامین های این سبزی می کاهد و آن را فاقد مواد مغذی می نماید ، بنابراین کمی تفت دادن کافی است.
اگر مبتلا به سنگ کیسه صفرا هستید مصرف کنگر ممکن است منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا شود پس از کنگر کمتری در خورش استفاده کنید.
کنگر حاوی سدیم است پس هنگام تهیه خورش از مصرف نمک خودداری کنید و برای مزه دار کردن آن از آبلیمو استفاده نمایید.
غذا با کنگر فرنگی
خوردن کنگر برای درمان بی خوابی و بهبود کیفیت خواب مفید است پس اگر از بی خوابی رنج می برید قطعه کوچکی از کنگر را درون یک کاسه ماست رنده کرده و یک ساعت پیش از خواب مصرف کنید تا همانگونه که در ضرب المثل «کنگر خوردن و لنگر انداختن» اشاره شده خواب راحت تری داشته باشید.
برخی از افراد مبتلا یا مستعد به آلرژی از برگ ها و میوه گیاه کنگر استفاده نکنند زیرا ماده ای به نام سینارین، دارد و ممکن است در برخی از افراد ایجاد حساسیت کند.
منبع:نمناک
ارسال دیدگاه