مازندران جزو استان‌های پرخطر مصرف سم در محصولات کشاورزی نیست

ساری (پانا) - دبیر تولید محصولات سالم موسسه آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که مازندران جزو استان‌های پرخطر مصرف سم در محصولات کشاورزی نیست.

کد مطلب: ۹۵۶۵۰۵
لینک کوتاه کپی شد
مازندران جزو استان‌های پرخطر مصرف سم در محصولات کشاورزی نیست

شریفی مقدم در جلسه هماهنگی طرح محوری ارتقاء سلامت و کاهش آلاینده‌های محصولات کشاورزی گفت: «طبق شاخص‌های ارزیابی که از محصولات کشاورزی مهم همه استان‌ها انجام شد، درباره محصولات کشاورزی مازندران به این نتیجه رسیدند که تولید محصولات این استان از سلامت کافی برخوردار است.»

او با بیان اینکه مازندران جزء سه استان برتر در تولید محصول سالم است، ادامه داد: «شاه بیت تولید محصول سالم در مازندران" روز مزرعه ملی برنج ارگانیک" بود که بعد از فعالیت چندین ساله، دانش فنی و تکنولوژی لازم مرتبط در تولید محصولات به کار گرفته شد و به نتیجه رسید.

مازندران جز استان‌های پرخطر مصرف سم نیست

گفت: برای کاهش میزان آلاینده‌ها و باقیمانده سموم و آفت‌کش‌ها، وزارت جهاد کشاورزی در طرح محصول سالم در 8 محصول مقدار مجاز سموم باقیمانده در مواد غذایی و فرآورده‌های غذایی و مصرف کود شیمیایی در محصولاتی مانند سیب درختی، پرتقال، پیاز، سیب‌زمینی و خیار و گوجه بوته‌ای و گلخانه‌ای را ارزیابی می‌کند.

او با اشاره به اینکه در حال حاضر برای این هشت محصول 800 هزار هکتار سطح زیرکشت با 443 هزار بهره‌بردار وجود دارد، افزود: «با توجه به ارزیابی‌ها و پایشی که وزارت بهداشت انجام داد به این نتیجه رسیدند این طرح در این هشت محصول به دلیل فراوانی تولید و دامنه خطر بالا اجرا شود.»

دبیر تولید محصولات سالم موسسه آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: «در طرح ارتقاء سلامت و کاهش آلاینده‌های محصولات کشاورزی قرار نیست حتما محصولات تولیدی ارگانیک باشند بلکه حد مجاز مصرف کود و سموم رعایت شود و در این راستا طبق بررسی‌ها و آزمایشاتی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام داد مازندران جزء استان‌های پرخطر نیست و میزان مصرف کود و سموم در تولید محصولات کشاورزی در حد مجاز است.»

محصولات تولیدی مازندران عاری از هرگونه سم و انگل است

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این جلسه اهمیت غذایی و ایمنی غذا را دو ماموریت اصلی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: «طبق اعلام فائو امنیت غذایی یعنی تامین غذای سالم و کافی برای همه زمان، مکان و افراد و با افزایش روز افزون جمعیت و محدود شدن منابع تامین غذا کار مشکلی است اما خوشبختانه توانستیم به 85 درصد خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی دست یابیم.»

علی طاهری گفت: «بر اساس برنامه ششم توسعه باید به بیش از 95 درصد خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی دست یابیم.»

او با بیان آنکه محصولی که تولید می‌کنیم عاری از هرگونه باقیمانده سموم شیمیایی و انگلی است، ادامه داد: «هیچ جای دنیا به این نتیجه نرسیدند مصرف کود و سم نداشته باشند اما مصرف آن باید در حد مجاز توصیه شده باشد.»

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران:
میانگین مصرف کود و سم در محصولات کشاورزی مازندران کمتر از میانگین جهانی است.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: «میانگین مصرف کود و سم در محصولات کشاورزی مازندران کمتر از میانگین جهانی است به گونه‌ای که 89 کیلوگرم در هکتار کود مصرف می‌کنیم در حالیکه متوسط جهانی 102 کیلوگرم است.»

طاهری گفت: «متوسط مصرف سم در ایران حدود 600 گرم در هکتار است درحالیکه مصرف متوسط جهانی آن 1000 گرم در هکتار است.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار